81

Odp: żmijka

Ale nie chcę żeby ciągnik chodził, bo przyczepę będzie ciągnął 323, a zanim dmuchawa zwali ponad 10 ton ziarna to zejdzie. Myślałem właśnie nad takimi motoreduktorami, bo one raczej spokojnie dadzą sobie radę, mimo że pobór prądu jest taki mały.

82

Wojtas i jak rozwiązałeś sprawę z rozładunkiem? Myślę żeby zrobić sobie żmijkę tylko pionową z małą napychającą. Tylko nie wiem jeszcze jak sprawa mi się rozwiąże w co będę sypał, ale planować już coś trzeba. Drugi pomysł zrobić na wózku taką z 8-9metrów i walić przez górny właz, wtedy byłaby i do rozładunku.

83

ja mam Bina i  zbiorniki po cemenciaku ,  mam pionową 8 metrowa bez   poziomej  i daje radę  spokojnie i bez problemowo

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

84

To zwykłą żmijkę ustawiłeś pionowo, czy kupiłeś specjalną pionową? Jak z wydajnością, i jaka wielka ta żmijka?

85

Ja mam na wózku 12 m i zasypuje nią bina przez górny właz , daje rade.

mdw

86

Wstaw jakąś fotkę tej 12m.

87

kupiłem niby pionową ale to jeden pies  czy taka czy taka ino że ma kosz  zasypowy na stałe ... ale to nie problem ...  byś napisał przedwczoraj to bym nagrał jak idzie  nią bo jarą pszenice dopiero  z przyczepy zsypywałem do zbiornika bo się jeden wolny zrobił 
wydajność w pionie to hmm  przyczepę (tzw piławkę )wchodzi jakieś 4.5t  plus minus zbiornik z kombajnu to  idzie jakies 20-25minut    ładnie się zgrywa bo jedną skończa zsypywać i podjeźdża nastepna  i tak w kółko  bez przestojów  kombajnu i przyczep  wszystko krąży  non stop
jeśli chodzi o brandyskę to z nią wychodzi jej  troszke dłużej  bo tam  plus minus 10ton jest to idzie  około godziny

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

88

Jakbyś się kręcił koło niej to mógłbyś złapać metrem ile ma ślimak ślimak średnicy i jaki silnik z jakim przełożeniem, to miałbym mniej więcej punkt zaczepienia od czego zacząć. Byłbym zobowiązany. smile

89

Ja mam pionową Sobmetal 8,8 metra, silnik 5,5 kW i do tego kosz boczny z dodatkowym silnikiem. Jak narazie tylko rok temu była używana do starej suszarni.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

90

Srednica 140   silnik 3 kw

91

3kw to niedużo myślałem, że właśnie chociaż 5kw. U nas jest żmijka fi100 i silnik 3 ma co robić. Dobra dzięki jak będę coś jeszcze potrzebował to się odezwę.

92

kupiłem w zeszłym roku taka
http://www.magrotex.pl/przenosniki_slim … _zasypowym
model  200/10-12/OC-D  12m rura 200mm silnik 7,5kw cena 12tys brutto sypie do bina przez górę 5,5t pszenicy leci 10-12min a jęczmienia 15-17min. Trochę kosztowała ale te łożyskowanie warte tych pieniędzy żadnych trzasków jak przy zwykłej żmijce

93

koseś napisał/a:

Wstaw jakąś fotkę tej 12m.

Mam taka prawie identyczna http://tablica.pl/oferta/zmijka-mrol-12 … 3qtqH.html

mdw

94

to ja mam z tej firmy lecz pionową   tez zielona

95

Identyczna jak moja tylko że teraz silniki simensa montują,też ładuję przez górę do bina.

96

Nam gościu na zamówienie zrobił 10 m średnica 140 z windą silnik był nasz to ok 3 tys bez silnika .

97

Jaka długa musi być żeby sprawnie spod lejowego na tira sypać ?

98 Ostatnio edytowany przez diablo-31 (2014-01-13 20:57:47)

Oferta DOZAMECH Odolanów : sorki za jakość ale fotka robiona na kolanie :nie_wiem:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a02b89ffa361.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e82802be320b.jpg

99

Jeżeli mowa o tej firmie z Odolanowa, to ja użytkuję już 17 lat od nich młynek ssąco tłoczący z mieszalnikiem i wagą.

100

Scorpion u nas z bina 28t sypie na tira żmijka 6m. Moim zdaniem idealna, i jeszcze z zapasem byłaby 8metrowa, bo iny stoją delikatnie wyżej, niż samochód.