Odp: Skrzynia Biegów
witam
Wiem ze to nie ten dział, ale tak w temacie.
Ma ktoś może na sprzedaż widełki od zmiany biegów fortschritt 323, dwa ostatnie od strony mostu (wsteczny i trzeci zakres)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam
Wiem ze to nie ten dział, ale tak w temacie.
Ma ktoś może na sprzedaż widełki od zmiany biegów fortschritt 323, dwa ostatnie od strony mostu (wsteczny i trzeci zakres)
A co połamałeś?
Zdjełem dziś już ten dekiel skrzyni . Czy zakres szosowy to ten naj dłuższy wodzik 1 do lewej ? Jutro wstawie jakieś foty bo dopiero z garażu wruciłem .
A co połamałeś?
Są pęknięte na górze przy mocowaniu do wodzika, jedną ktoś tam kiedyś spawał ale słabo to wygląda, a skoro mam już wszystko rozebrane to przy okazji bym je wymienił.
Zdjełem dziś już ten dekiel skrzyni . Czy zakres szosowy to ten naj dłuższy wodzik 1 do lewej ? Jutro wstawie jakieś foty bo dopiero z garażu wruciłem .
Tak. Wrzuć szosowe i zobacz jak daleko się cofa.
Ok po 16 będe sie bawił bo teraz w robocie jestem tylko strasznie słaby tam widok jest a i mam pytanie gdzie mogę kupić części do naprawy dzwikienek zmiany biegów ?
To go ładnie wje...ało. Skrzynie trz odsunąć od mostu. Najszybsza robota. Jak nie ma nic innego do roboty to obędzie się bez rozbierania skrzyni.
A jaki to nr trybu i jaki koszt ?
Zależy od sprzedającego. Od 100do ponad 1000. Ja sprzedałem talą zębatke z przesówkę za 600 i był chłopina zadowolony.
To mówisz ze jak by odjechał tylnym mostem to by go wymienił bez większego rozbierania ?
Tak. Odkręcasz obudowe wałka ataku i masz to na wierzchu.
ja jestem właśnie na etapie rozbierania skrzyni, jak kolega odkręci obudowę ataku to co będzie miał na wierzchy ? chyba nic, ataku nie wyciągnie bo nie zdejmie segera który go zabezpiecza.
Górny wałek bez odkręcania obudowy sprzęgła też chyba nie da się wyciągnąć, a co za tym idzie nie wiem jak wymieni tą zębatkę.
Skrzynie które naprawiałem, czy bebeszyłem na części, rozbierałem od góry, więc takie rzeczy jak segier nie zostają na długo w pamięci, tym bardziej że to nie jedyny traktor i nicjedyna maszyna która na warsztacie była robiona. Sory ale nie myli się ten co nic nie robi. Po przejrzeniu katalogu, faktycznie jest tam segier.
Co do zdjęcia górnego wałka to wystarczycsprzęgło odsunąć 10cm.
To znaczy że trzeba pruć całą skrzynie ?
no niestety, ale inaczej tego w prosty sposób nie wyciągniesz, co do sprzęgła to może 10 cm i wystarczy ale i tak trzeba to odkręcać.
No to trzeba będzie jeździc do jesieni na polowych dobrze ze pola przy domu . A jaki to nr trybu jest ?
Jaki to numer to nie wiem, ale mam to na wierzchu i jutro popatrzę może będzie coś wybite.
Ok zrób jakieś foty i wymierz jak możesz . Z góry dzieki
Numery na orygonalnych trybach były naniesione, jednak ten numer na nic się zda. Nowego trybu można se szukać. Jest to tryb napędu wałka ataku. Ile zębów nie pamięram,ale musi być to z ciągnika z przednim napędem bo ciągniki bez miały tryb z większą ilością zębów o miejszym module.
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo