Odp: Zaczepy
czyli warto przystawac do tego kawałek preta bo umnie jest ułamane przy samym wyjsciu i powinno to hulac:D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Zaczepy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czyli warto przystawac do tego kawałek preta bo umnie jest ułamane przy samym wyjsciu i powinno to hulac:D
czy mógł by Ktoś wstawić zdjęcie na którym widać zamontowany dolny zaczep hitach
a co to jest zaczep hitach?ja mam w swoim 323 na dole hak
Zaczep hitch to jest właśnie hak, który sterowany jest za pomocą podnośnika, podjeżdżasz z opuszczonym hakiem pod "oczko" zaczepu np guwnomiotu, podnosisz hak, który trafia w oczko, hak zatrzaskiwany jest zabezpieczeniem po podniesieniu i możesz jechać.
pierwszy raz zakładam taki hak i wydaje mi się że elementy jego konstrukcji opierają się na pochwie /tej z której wystaje wałek przekaźnika mocy/
Dolny zaczep jest przykręcany do tylnego mostu i skrzyni biegów, z obudową wałka WOM nie jest to połączone.
do tatamarty,powiedz mi jak mam odblokowac ten hak bo niewiem jak on działa chciałem kiedyś podczepic małą bitke i nie wiedziałem jak
Szczerze mówiąc to nie wiem, bo nie mam przy swoim dolnego zaczepu, jeśli coś potrzebuje zapiąć na tzw zaczep rolniczy to zakładam specjalną belke zaczepową w specjalne do tego celu otwory w listwach podnośnika, podobnie jak w MTZach.
piotrek jest do teho hitcha czy chaka taka pewnikiem linka ona musi być podłączona do dźwigni w kabinie (232) są takie 2 z tyłu wzdłuż ciągnika to jedną z nich się odblokowuje ten zaczep a podnosi normalnie cięgłami
może komuś będzie potrzebny http://www.allegro.pl/item594405616_forschritt.html
Może trochę nie w temacie ale z braku właściwego watka tutaj zamieszczę swoje pytanie:
Czy te przykręcane do mostu mocowania ramion poziomych TUZ-u i odciągów do 323 będą pasowały z 303?
Nie rozumiem dlaczego boicie się zakładania nowych wątków? Jeśli ktoś będzie miał podobne wątpliwości to na pewno nie zaglądnie do wątku zaczepy.
witam , da mi ktoś zdiecia jak podpięta jest linka do dolnego zaczepu na dole do kabiny ? w 323
nikt nie wie jak to podpięć ?
sprecyzuj bardziej
linka do otwierania zaczepu jak ją podpięć do zaczepu ? żeby z kabiny otworzyć zaczep
dobra już sam sobie poradziłem
Nie mam kompletnego zaczepu, ani w tej chwili katalogu, żeby to dokładnie pokazać, ale może znajdziesz u siebie miejsce gdzie się zaczepia linkę do odblokowania zaczepu.
Fotki niżej i opis:
A- miejsce gdzie przechodzi gruba lina podnosząca zaczep, końce jej są mocowane do ramion podnośnika;
B- cięgno, którego w moim nie ma, ktoś pogubił, powinny być 2 sztuki;
C- otwór którym wg. mnie powinna iść cienka linka do odblokowania zaczepu;
D- na tym wałku powinno być jakieś ucho (u mnie chyba urwane) do zaczepiania tej cienkiej linki.
Jeśli ktoś ma kompletny zaczep to może fotkę jakoś wstawi
Linka o której pytasz jest zamocowana do cięgła (płaskownik ok 6 cm długi) na sworzniu obrotowym poprzecznym (innego nie ma) dolnego zaczepu. Licząc od przodu - miejsce mocowania zaczepu, linka podnosząca i ten sworzeń z cięgłem z prawej strony.
macie po + dzięki chłopaki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Zaczepy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo