Odp: Remont hamulców ZT320\323
tak
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Remont hamulców ZT320\323
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak
tak to to samo. Powyżej masz wszystko opisane z fotkami. Części u piotra dostaniesz
A nikt tego cyliderka nie chce?? kurde bo leży niepotrzebny
Ja już niestety wszystko kupiłem jakoś jesienią leży i czeka ale cholera czas nie chce poczekać
koledzy a u mnie jest tak ze plyn jest w zbiorniczku odpowietrzylem uklad ale hamulca brak za co sie zabierac pompka nie pompuje czy cilinderki do niczego plyn nigdzie nie cieknie ani nic
Jak Ci płynu nie ubywa, a wcześniej hamulce działały (masz pewność że cylinderki nie zapieczone - w sumie to mało prawdopodobne na wszystkich kołach na raz) to warto zacząć od pompy. Mam to samo, hamuje mi tylko prawy przód, pozostałe na 10%. Więc wiadomo, że pompa......
Nie wiadomo, bo oba przednie koła zasilane są jednym przewodem rozgałęzionym z prawej strony na wysokości przedniego mostu i oba przednie koła powinny hamować podobnie chyba, że cylinderki są zapieczone nierównomiernie.
Witam.
Ja też mam problem z hamulcami i oto pytanie czy może tak być, że cylinderek blokuje mi koło podczas jazdy, no i druga sprawa gdzieś ucieka mi płyn hamulcowy (nigdzie nie widać plam, a muszę go uzupełniać). Proszę o radę, a zarazem dziękuję
Płyn na pompie ucieka. Między wspomaganiem, a pompą jest takie trójgraniaste coś w stylu dystansu i tam jest dziurka którą spływa nadmiar płynu. Zamów u PiotraK manszety na pompę i zapomniesz o kłopotach. Zatrzymanie sześciotonowego klamota na dystansie 2-3 metrów robi wrażenie nawet na właścicielach najnowszych traktorów, a podjeżdzając na skup z dwoma czterotonowymi przyczepami, bez hamulców, pełnymi zboża i zatrzymujesz cały zestaw w miejscu z uśmiechem na twarzy. Widok i stukot opadających szczęk kolejkowiczów pozostawiają niezapomniane wrażenia
Bo tak właśnie powinny hamować sprawne Fotschritt'y, gdzie pompka hamulcowa składana jest na oryginalnych manszetkach
hamulce w naszych klamotach to jest naprawdę konkret, zadbać i nie trzeba się niczego bać, zadnych górek ,
a jak zadbać ?
Podstawowa rzecz to chyba pamiętać o puszczeniu ręcznego hamulca - ja przez to że zapominałem o tym nie mam ręcznego
jak dbać? jak o własne jaja, nie przegrzewać, odpowietrzać jak trzeba, pilnować płynu, itp itd
Odświeży ktoś zdjęcia ?
a jakie zdjęcia ci są potrzebne?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Remont hamulców ZT320\323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo