Odp: Pszenica
Arkadia w tym roku 9.7 średnia. Sailora miałem, lubi dobre ziemie ale parametry też trzyma bo czerwone ziarno. Ozon porażka u mnie. W tym roku sieję hondię, arkadię i może uda mi się załatwić bilanz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 116 117 118 119 120 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Arkadia w tym roku 9.7 średnia. Sailora miałem, lubi dobre ziemie ale parametry też trzyma bo czerwone ziarno. Ozon porażka u mnie. W tym roku sieję hondię, arkadię i może uda mi się załatwić bilanz.
Bardzo dobra jakościowo oscista to Pilgrim. Siew 80 kg na ha i plon taki sam jak Julius tylko cena mat. Siewnego powala. W tym roku część sieje swoim pilgrimem a część biorę Hondie i nowego Juliusa
Ile zasiejesz swojego?mysle o 100kg
Też tak planowałem bo nakosilem ziarno grubsze niz sialem
desamo ładnie sypie, tylko to z grupy B parametry łapie, ale bez szaleństwa
Kto miał pilgrim w tym roku? Jak wypadła ta pszeniczka? 😊
Mialem.plon super ale w tym roku u nas wszystkie odmiany sypia.wrazliwa na choroby.plus to wczesnosc i parametry.wszystko zostawilem do siewu i na pewno bede sial
Miałem szału nie było ale potencjał ma więc w tym roku zasieję.
A jaka pszenica sypała u Was najlepiej? Mam linusa i na dobrym kawałku dał 10ton teraz mam sporo dobrych kawałków to chciałem popróbować przy pełnej ochronie i full nawożeniu jakie będą plony.
Dobrze plonuje Arkadia ale baaardzo podatna na choroby i bez pożądnej zaprawy typu baytan trio to porażka.
Czu któryś z Was siał może pszenicę Urbanus z Satbau ??
A jaka pszenica sypała u Was najlepiej? Mam linusa i na dobrym kawałku dał 10ton teraz mam sporo dobrych kawałków to chciałem popróbować przy pełnej ochronie i full nawożeniu jakie będą plony.
Arkadia, Linus, Bilanz, Hondia, Zepelin i podobno też bardzo dobrze Owacja sypie
Golem mi się podoba i Arkadia, Linus w tyn roku u mnie ma nędzną gęstość, a w zeszłym roku wszystkie parametry miał do dupy. Więcej go nie posieję.
Właśnie nie wiem czy nie wezmę trochę na próbę hondii i zeppelina. ZObaczę jak wyjdzie większość i tak linusem obsieję, chociaż najwierniejsza w plonowaniu u mnie była bamberka.
Koledzy mam do sprzedania pszenice ozima patras w c1
A ja pilgrima zasieje jeszcze raz.
Tym razem bezorkowo jak moda na tym forum kaze
Dzis zrobilem gruberem podeschnie to w piatek bedzie gotowe
Koledzy mam do sprzedania pszenice ozima patras w c1
w jakiej cenie?
farmer1 napisał/a:Koledzy mam do sprzedania pszenice ozima patras w c1
w jakiej cenie?
Po 90
A ja pilgrima zasieje jeszcze raz.
Tym razem bezorkowo jak moda na tym forum kaze
Dzis zrobilem gruberem podeschnie to w piatek bedzie gotowe
U nas to tylko ryż
Panowie takie pytanie pszenica powyłaziła (choć nie wszystka) ale widać już ścieżki warto podlać ją trochę rsmem? słoma nie była zbierana i pod korzeń nie dostała azotu w sumie na jesień nigdy azotu nie dawałem pod pszenice i zastanawiam się czy warto ją podlać tak ze 100l/ha 32 rsmu, ktoś ma jakieś doświadczenia z podawaniem azotu w tym stadium rozwoju zbóż
Strony Poprzednia 1 … 116 117 118 119 120 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo