Odp: Pszenica
coca cola
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 138 139 140 141 142 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
coca cola
daję setkę na 100kg zboża
Hmmm tak dziś zaprawiam i wydaje mi się że to 100ml to dużo.
Kolega ze wsi mówi że z proteusem i nie tylko nim to jest tak że im mniejsza roślina tym mniejsza dawka. Jeśli 0,6l na 1 ha rzepaku gorczycy takiego w kolano to na takie małe roślinki jak wschodząca pszenica 50ml to aż za dużo....
No i daję 50ml.
A ile tej coli?
w zaprawie astep na 100kg zboża jest 35 g imidachlopridu a w 100tce proteusa tylko 10g tiachloprydu, tak więc 100tka to i tak jest trochę mało
hmmm
A ile tej coli?
Tyle ile używasz wody, czyli zamiast H2O przynajmniej ja tak robię.
Prekutor jak nic.
Nie zarejestrowane środki....
Zabronione substancje ....
cola....
Wczoraj zdenerwowałem Pana bo chciałem kupić fandango albo jakąś inną strobilurynę. Się gość pyta do czego to mi....... potem rzucał ze złości flaszkami z zaprawą....
Trudno zaprawiłem prochlorazem difenokonazolem i tebukonazolem. Nic innego na podwórku nie było...
jest internet i tam się nie złoszczą jak kupujesz...
https://allegro.pl/oferta/luna-sensatio … 9504504927
np. ten szuwaks jako dodatek do np. tebukonazolu w ilości 20ml na 100kg nasion :walka:
Ale przeginacie z tą colą. ja leję 1 l wody z fungicydami i jakieś 0,3 -0,5 nawozu na 100kg
Jak bym miał lać cole to okazało by się że cola kosztuje więcej niż reszta :lol::lol::lol:
hoop cola czy oryginał?
Oryginał, czasami można kupić w dobrej cenie, podróbka niema takiej lepkości
A moze byc pjepsi? 😁
Wygooglowałem że p*epsi jest słodsza więc czemu nie
Jesteście pewni że kwas fosforowy nie przeszkadza ? Może melasę , ile tam aminokwasów ....
No nie wiem, ale to ciche zalecenie speców.
Kwas fosforowy fungicyda nie przeszkadza. Nawet jest wskazany. Stosowałem kiedyś zakwaszacz na bazie tego kwasu
Dziś wyjatkowo policzyłem sobie MTZ i wyszło mi przy założeniu 350ziarem na metr koło 150kg. Ile siejecie? Dodam że nie rzuciłem nawet jednego ziarnka w ziemie, dlatego nie celowałbym już w mniejsza obsadę.
154kg mi wyszło przy wczesnym terminie siewu(Fenomen).
A przy drugiej -Tonnage 152kg.
Roczne Kilimanjaro wysłałem gęściej. Nie sprawdzałem ani MTZ ani siły. Miałem 180kg i wysiałem na 1 ha.
ja do 5 października będę siał 325 roślin /m2 później gęściej. odmiany patras i bataja. Kilimanjaro ok 310
Pszenica kupiona 36g mtz(86% kiełkowanie) własna 56g mtz(kiełkowania nie sprawdzałem przyjmę 90%) siew 300 roślin żywych na metr, w listopadzie po kuku pójdzie 350szt na m.
kto takie badziewie sprzedaje?
Strony Poprzednia 1 … 138 139 140 141 142 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo