1,881

Odp: Pszenica

Dziś poszła polifoska 21 jeździło się bardzo dobrze! Został jeszcze saletrzak do rozsiania i tez pójdzie na dniach!

1,882

U nas ciężko jest wejść na pole żeby butów nie zgubić a co dopiero wjechać ciągnikiem

1,883

Chłopaki szalejecie! Ja jak tylko wydobrzeje to z wapnem pod jęczmienie jadę ale azot czeka.

1,884

widzę u mnie że pszenice i jęczmienie ruszyły gorzej z rzepakami jutro jak pogoda pozwoli to rsm 26+s zacznę lać

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

1,885

Krzysiek napisał/a:

Jutro jadę po RSM i jak warunki pozwolą to ładuję grubo...
Patrzę na prognozę w mają byc przymrozki więc w w sobotę powinienem obskoczyć może nawet wszystko. Po 300l 32%

Krzysiek lejesz RSM po zamarzniętym ?

1,886 Ostatnio edytowany przez Pietia (2016-02-26 08:40:11)

U nas od rana sypie śnieg biało.

czekam tylko na lepszą pogodę i ruszam z RSM S zestaw już skalibrowany tylko pogoda g...

1,887

mw_marcin napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

Jutro jadę po RSM i jak warunki pozwolą to ładuję grubo...
Patrzę na prognozę w mają byc przymrozki więc w w sobotę powinienem obskoczyć może nawet wszystko. Po 300l 32%

Krzysiek lejesz RSM po zamarzniętym ?

A czemu nie?
W pszenicy praktycznie nie ma liści. Musi się budować od nowa. Żyto dostanie na koniec bo jest mocne. A z tego co pisał Marek Popis to nie trza się za bardzo pierdzielić.
A że nie mam żadnego doświadczenia z tym nawozem to nie zostaje nic jak słuchanie mądrzejszych od siebie.

Tu zajrzyj -> https://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.ph … 0&p=15

1,888

Rzepak zasilony popołudniu saletra na pszenice

1,889

a ja czekam do przyszłego tygodnia

Rolnik z powołania:-)

1,890

Trzy dni temu pojechałem zobaczyć pszenżyto aby pobrać próbę a ono zielone mocno ruszyło fakt że to pole po łubinie i poszła YARA  więc wczoraj i dziś akcja z azotem.

1,891

Po ile sypałeś i co ?

1,892

Delikatnie tak na teraz po 100 kizerytu i 100 saletry aby zboże zbytnio się nie uwodniło bo co to jeszcze w pogodzie będzie.

1,893

Moja pszenica 80 % mam takiej zdjecie z przed 5 dni https://zapodaj.net/643dbf8675971.jpg.html

mdw

1,894

pozazdrościć jutro wrzucę swoją ...

1,895

yokoslaw napisał/a:

Moja pszenica 80 % mam takiej zdjecie z przed 5 dni https://zapodaj.net/643dbf8675971.jpg.html

Dawales juz drugą dawkę azotu?

1,896

Mpopis - w zeszłym roku pisałeś, że może dasz Boogie na T1, dawałeś?? Jeśli tak to jaki efekt??
Poradził sobie z podstawą???

1,897

co prawda nie w pszenicy, tylko w pszenżycie ale działa naprawdę ładnie. Nie ukrywam, że lubię środki Bayera i dobrze mi się z nimi współpracuje. Fakt jest jedny, jeśli zboże rokuje to warto dać dobrą ochronę z górnej półki. Wybór między basf bayer syngenta to raczej osobista sympatia do firmy niż wyniki potwierdzone naukowo, natomiast cena w dużej mierze zależy od dystrybutora z kim ma większy obrót to cenę może mieć lepszą.

1,898 Ostatnio edytowany przez rudemenes (2016-04-07 12:28:51)

Mam cenę 3050 netto za Boogie + Fandango - opakowania na 10 ha.

1,899

300zł na ha za górną półkę to nie jest przesada. Jeśli ładna pszenica to warto

1,900

Na podstawę polecam Unix w mieszance.