Odp: Pszenica
Dziś poszła polifoska 21 jeździło się bardzo dobrze! Został jeszcze saletrzak do rozsiania i tez pójdzie na dniach!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziś poszła polifoska 21 jeździło się bardzo dobrze! Został jeszcze saletrzak do rozsiania i tez pójdzie na dniach!
U nas ciężko jest wejść na pole żeby butów nie zgubić a co dopiero wjechać ciągnikiem
Chłopaki szalejecie! Ja jak tylko wydobrzeje to z wapnem pod jęczmienie jadę ale azot czeka.
widzę u mnie że pszenice i jęczmienie ruszyły gorzej z rzepakami jutro jak pogoda pozwoli to rsm 26+s zacznę lać
Jutro jadę po RSM i jak warunki pozwolą to ładuję grubo...
Patrzę na prognozę w mają byc przymrozki więc w w sobotę powinienem obskoczyć może nawet wszystko. Po 300l 32%
Krzysiek lejesz RSM po zamarzniętym ?
U nas od rana sypie śnieg biało.
czekam tylko na lepszą pogodę i ruszam z RSM S zestaw już skalibrowany tylko pogoda g...
Krzysiek napisał/a:Jutro jadę po RSM i jak warunki pozwolą to ładuję grubo...
Patrzę na prognozę w mają byc przymrozki więc w w sobotę powinienem obskoczyć może nawet wszystko. Po 300l 32%Krzysiek lejesz RSM po zamarzniętym ?
A czemu nie?
W pszenicy praktycznie nie ma liści. Musi się budować od nowa. Żyto dostanie na koniec bo jest mocne. A z tego co pisał Marek Popis to nie trza się za bardzo pierdzielić.
A że nie mam żadnego doświadczenia z tym nawozem to nie zostaje nic jak słuchanie mądrzejszych od siebie.
Tu zajrzyj -> https://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.ph … 0&p=15
Rzepak zasilony popołudniu saletra na pszenice
a ja czekam do przyszłego tygodnia
Trzy dni temu pojechałem zobaczyć pszenżyto aby pobrać próbę a ono zielone mocno ruszyło fakt że to pole po łubinie i poszła YARA więc wczoraj i dziś akcja z azotem.
Po ile sypałeś i co ?
Delikatnie tak na teraz po 100 kizerytu i 100 saletry aby zboże zbytnio się nie uwodniło bo co to jeszcze w pogodzie będzie.
Moja pszenica 80 % mam takiej zdjecie z przed 5 dni https://zapodaj.net/643dbf8675971.jpg.html
pozazdrościć jutro wrzucę swoją ...
Moja pszenica 80 % mam takiej zdjecie z przed 5 dni https://zapodaj.net/643dbf8675971.jpg.html
Dawales juz drugą dawkę azotu?
Mpopis - w zeszłym roku pisałeś, że może dasz Boogie na T1, dawałeś?? Jeśli tak to jaki efekt??
Poradził sobie z podstawą???
co prawda nie w pszenicy, tylko w pszenżycie ale działa naprawdę ładnie. Nie ukrywam, że lubię środki Bayera i dobrze mi się z nimi współpracuje. Fakt jest jedny, jeśli zboże rokuje to warto dać dobrą ochronę z górnej półki. Wybór między basf bayer syngenta to raczej osobista sympatia do firmy niż wyniki potwierdzone naukowo, natomiast cena w dużej mierze zależy od dystrybutora z kim ma większy obrót to cenę może mieć lepszą.
Mam cenę 3050 netto za Boogie + Fandango - opakowania na 10 ha.
300zł na ha za górną półkę to nie jest przesada. Jeśli ładna pszenica to warto
Na podstawę polecam Unix w mieszance.
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo