Odp: talerzówka tylko która?
Przy odchwaszczaniu totalnym dodaję siarczan amonu krystaliczny 5kg/ 300l cieczy roboczej.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » talerzówka tylko która?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przy odchwaszczaniu totalnym dodaję siarczan amonu krystaliczny 5kg/ 300l cieczy roboczej.
Pytałem dlatego że pojawiły się nieznane mi pestycydy bo ja stosuję Tajfun ze siarczanem nawet w tym roku będę tym sposobem palił łąkę do zaorania a przy okazji będzie nawieziona.
Ja z glifosadem leje ocet około litra na 400 litrów wody. Przyznam się że nie wiem po co to ale polecił mi to pewien "chemizator" A chwasty znikają....
Pomijając brak związku naszej dyskusji z tematem wątku, pochwalę się, że popryskałem jęczmień aminopielikiem z dodatkiem basfoliaru 12-4-6 i skrzyp polny spaliło całkowicie, co mnie ogromnie ucieszyło.
Widzisz w mojej okolicy Glifosad mogę kupić w cenie 15 zł i 25 zł wyglądają tak samo nazywaja się taksamo ale jest miedzy nimi zasadnicza różnica tego droższego w zeszłym roku dawałem 3 litry na ha bo nie jest rozcieńczony. GLifosad- rundap to chyba najczęściej podrabiany i rozcieńczany wodą środek... Ja Daję 3 lity + litr octu po tygodniu jest pozamiatane
z octem to pierwszy raz słyszę ja dodaje siarczan
Oczywiście miałem na myśli generyki, a nie roundap. Co z tego że masz 450 gr/l w energy a w generyku 350 gr/l skoro i tak za czystą substancję zapłacisz dużo więcej w monsantowskim produkcie. Jeszcze nigdy nie narzekałem na skuteczność ,,podróbek" i dawka 5l/ha zawsze była skuteczną. W tej cenie można (po upustach w rozliczeniu terminowym) kupić u dystrybutorów na moim terenie. Dzisiaj jeden z przedstawicieli proponował mi rofosat na termin 30.XI w cenie 11,50zł/l
Jasna sprawa ze nie roundap, ale rofosat w mojej okolicy chodzi po ok 20 zł :stu: Kupiłbyś i wysłałbyś mi w razie czego po tej niższej cenie?
Nie ma problemu Pajej. W gotówce powinno być jeszcze taniej. Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na gg: 2038132 albo PW.
a któta lebsza na panewkach talerzówka czy lożyskach
na łożyskach lepsza
kupiłem to ruskie cudo dałem 2500 z transportem oczywiscie co było logiczne czekaja mnie wydatki. Musze kupić
talerze 2 sekcje
2 osie
1 obudowę
2 łożyska
i 4 tuleje na osie
polecicie jakiegoś handlowca z północno zachodniej części Polski?
Bo puki co znalazłem tylko na wschodzie i tylko dalekim....
my do tej ruskiej kupowaliśmy dwa całe kompletne bębny w Mokobodach kosztowało to jakies 2400
agroma wągrowiec
Krzysiek poszukaj tutaj http://www.agrotex.org.pl/czescimaszyn.html
był jeszcze kiedys facet na allegro który mial wszystkie części uzywane z Wałbrzycha
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » talerzówka tylko która?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo