61

Odp: Usługi

Ja za koszenie kukurydzy płaciłem rok temu 450 za hektar za samą sieczkarnie. Za koszenie bizonem z tego co słyszałem to biorą 300 za godzinę bez sieczkarni.

62

Rur mówisz że sporo
policzyłeś ? 200 wapniarka 80 cyklop 
do jednego i drugiego  ciągnik  2 ludzi    paliwo ...   wychodzi mi na to że zaoszczędziłeś 50zł smile  albo i nie ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

63 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2018-09-02 11:05:43)

Cyklop 80 to już wszystko co zapłacisz  (z operatorem i paliwem) a przez godzinę załaduje spokojnie ten jeden zestaw chyba że rozsiewaczem będziesz jeździł dwie wioski dalej
Koparka JCB kosztuje ok 90 zł też się do roboty nadaje

Rozsiewacz jak weźmiesz na dobę kosztuje 200 zł  a przez ten czas całą wioskę można powapnować jak krócej to można ponegocjować z tym że pewnie mniej niż 100 nie zapłacisz nawet jak weźmiesz tylko na godzinę
Paliwo to nie jest aż taki koszt c385 śmiga z rozsiewaczem spali za 25 zł

Przy jednym zestawie wapna to faktycznie zaoszczędzić można na flaszkę ale już przy kilku to można zejść poniżej 200 zł za  rozwiedzionego Tira

64

Przykładowo mój RCW przyjmie  na siebie ok 4 tony dolomitu,, ale żeby go rozsypać na 1 hektar to trzeba co pół śladu jeździć, bo dolomit jeszcze do tego wilgotny powolutku wysypuje się z RCW i z pół godziny trzeba się wozić aby go rozsypać. Cały tir ładowany z ziemi UNHZetem to tak lekko ponad 4 godziny. Za 200 to już pisałem...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

65

Ostatnio placilem 250 za rozwozke patelni annaburgerem+zaladunek teleskopem

66

Ja z tata wapno kujawit z dojazdem na pole 5 godzin cały samochód robota bez przerwytak się zeszło

67

Ile brać za godzinę ubijania kukurydzy?

68

Nogami ,ciągnikiem 60KM , 250KM czy ładowarką teleskopową ? bo to ważne ....

69

Ciągnik 130km 4x4

70

Z 80zł by trzeba wziąć

71

Nie za mało?

72

+ paliwo

mdw

73

80 jest OK

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

74

ja deptałem forszem u kolegi 10 godzin pracy maszyny non stop spalił 50 l paliwa i tez sie z nim dogadałem 80 zł/h plus to co spaliłem to płacił czyli wyszło mi 800zł za maszyne  plus 250 zł paliwo

Nie ma to jak FORTSCHRITT

75

U nas stawka 100 zł/ha

76

Ok, to chyba powiem 100zł i ja tankuję

77

A za zaoranie pola forszem 5tkami grudziądzkimi to od godziny czy z ha i ile brać?

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

78

250 godz

79

Witam, w piątek staję do przetargu w Jaworznie gdzie potrzeba 3 traktory typu 60  do wozenia szlaki z elektrowni na składowisko. Praca w systemie po 12h na pół roku. I teraz pytanie ile trzeba zapłacić za godzinę takiej usługi. Po mojej stronie ZUS  kwatera i paliwo. Przyczepy mają swoje. Praca na terenie elektrowni.

80

A może jakiś forumowicz jest z tamtych stron i chciałby podjąć współpracę?