Odp: Usługi
Ja za koszenie kukurydzy płaciłem rok temu 450 za hektar za samą sieczkarnie. Za koszenie bizonem z tego co słyszałem to biorą 300 za godzinę bez sieczkarni.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Usługi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja za koszenie kukurydzy płaciłem rok temu 450 za hektar za samą sieczkarnie. Za koszenie bizonem z tego co słyszałem to biorą 300 za godzinę bez sieczkarni.
Rur mówisz że sporo
policzyłeś ? 200 wapniarka 80 cyklop
do jednego i drugiego ciągnik 2 ludzi paliwo ... wychodzi mi na to że zaoszczędziłeś 50zł albo i nie ...
Cyklop 80 to już wszystko co zapłacisz (z operatorem i paliwem) a przez godzinę załaduje spokojnie ten jeden zestaw chyba że rozsiewaczem będziesz jeździł dwie wioski dalej
Koparka JCB kosztuje ok 90 zł też się do roboty nadaje
Rozsiewacz jak weźmiesz na dobę kosztuje 200 zł a przez ten czas całą wioskę można powapnować jak krócej to można ponegocjować z tym że pewnie mniej niż 100 nie zapłacisz nawet jak weźmiesz tylko na godzinę
Paliwo to nie jest aż taki koszt c385 śmiga z rozsiewaczem spali za 25 zł
Przy jednym zestawie wapna to faktycznie zaoszczędzić można na flaszkę ale już przy kilku to można zejść poniżej 200 zł za rozwiedzionego Tira
Przykładowo mój RCW przyjmie na siebie ok 4 tony dolomitu,, ale żeby go rozsypać na 1 hektar to trzeba co pół śladu jeździć, bo dolomit jeszcze do tego wilgotny powolutku wysypuje się z RCW i z pół godziny trzeba się wozić aby go rozsypać. Cały tir ładowany z ziemi UNHZetem to tak lekko ponad 4 godziny. Za 200 to już pisałem...
Ostatnio placilem 250 za rozwozke patelni annaburgerem+zaladunek teleskopem
Ja z tata wapno kujawit z dojazdem na pole 5 godzin cały samochód robota bez przerwytak się zeszło
Ile brać za godzinę ubijania kukurydzy?
Nogami ,ciągnikiem 60KM , 250KM czy ładowarką teleskopową ? bo to ważne ....
Ciągnik 130km 4x4
Z 80zł by trzeba wziąć
Nie za mało?
+ paliwo
80 jest OK
ja deptałem forszem u kolegi 10 godzin pracy maszyny non stop spalił 50 l paliwa i tez sie z nim dogadałem 80 zł/h plus to co spaliłem to płacił czyli wyszło mi 800zł za maszyne plus 250 zł paliwo
U nas stawka 100 zł/ha
Ok, to chyba powiem 100zł i ja tankuję
A za zaoranie pola forszem 5tkami grudziądzkimi to od godziny czy z ha i ile brać?
250 godz
Witam, w piątek staję do przetargu w Jaworznie gdzie potrzeba 3 traktory typu 60 do wozenia szlaki z elektrowni na składowisko. Praca w systemie po 12h na pół roku. I teraz pytanie ile trzeba zapłacić za godzinę takiej usługi. Po mojej stronie ZUS kwatera i paliwo. Przyczepy mają swoje. Praca na terenie elektrowni.
A może jakiś forumowicz jest z tamtych stron i chciałby podjąć współpracę?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Usługi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo