Odp: 303, 300
chodzi o to ze: dany ciagnik nie mogl byc kupiony przez 50% dopłate unijna przez ostatnie 7 lat - jeden z warunków otrzymania dla ciebie 50% doplaty na ten ciagnik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » 303, 300
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chodzi o to ze: dany ciagnik nie mogl byc kupiony przez 50% dopłate unijna przez ostatnie 7 lat - jeden z warunków otrzymania dla ciebie 50% doplaty na ten ciagnik
jeśli się załapiesz w danym powiecie na tą kase ja chciałem tak kupić ciągnik i dałem sobie spokój bo czekałbym jeszcze do tej pory na dokumenty a tak kupiłem za gotówke;co prawda nia kupiłem forszaja tylko ursusa 1201 ale szukam teraz kombajnu może forszaj?
eeee... ja tam o żadne dopłaty nie będę się starał.. za dużo zachodu
Maryush i co wiesz już dokładniej jakie konkretnie potrzebne są dokumenty żeby zarejestrować ciągnik, który był ściągnięty z Niemiec ?
No mniej więcej wiem... Dowód rejestracyjny poprzedniego wlasciciela i umowa.. to trzeba przetłumaczyć na polski i pójsc do US, tam opłacic 160zł (coś jak kiedysiejsze znaczki skarbowe) i dadzą zaświadczenie VAT-24 i tylko z tym świstkiem idzie się do wydziału komunikacji po dowód i tablice.. Tak mi mówił brat cioteczny który pracuje w US (a piętro niżej ma wydział komunikacji)..
jak skoncze prace polowe to pewnie pojade na Węgry oglądać 323-A, i byc moze go kupię, bo zapowiada się całkiem dobry sprzęt.. Ale chyba zabiorę ze sobą ww brata, coby mi pomógł, może coś podpowiedział..
a ja bede się rozglądał za dobrym 303 . mało wygodny ale za to dużo mniej skąplikowany od 323
a ja rozglądam się za 303 lub 320 cena bardzo zbliżona
pytałeś o ten: http://archi.inos.int.pl/db/item221456989_1.html może jeszcze sie nie sprzedał..
a to za daleko jest ;/ Za Wrocławiem jest handlarz i mówił żeby przedzwonić pod koniec tygodnia bo coś powinien ściągnąć.
i stalo sie!!
od wczoraj poszerzyłem swoj park maszynowy o zt303D. z tego co już go obejżałem to widzę ze bede miał z nim trochę roboty (II stopień sprzegła cos jest popiep... - brak WOMu i z ULSem jest coś nie tak, podnośniki - brak chyba jakiś dzwibienki, i kurcze pęknięta obudowa przystawki przedniego napędu - najgorsze) aha i silnik ale to juz co innego. ale i tak wrażenia są bezcenne.
no to nic tylko gratulować
Trafny wybór, gratuluję !
jednak po przeczytamiu całego forum domyślam sie że z tym WOMem i ULSem to regulacja sprzęgła a z podnośnikiem to muszę sie nauczyć tym obsługiwać.po świetach zobacze co jest dokładnie z przystawką. narazie jestem pełen optymizmu
z tym WOMem i ULSem to regulacja sprzęgła
To przerabiałem i opisałem
KUPIłEM 303 4x4 rok 81 szedł jak brzytwa zajechawszy na podwórko padło sprzęgło ,cholera rozbieram po koleji wszystko i nadal nie mam pojęcia jak dostać się do sprzęgła ,poradzcie czy muszę wyciągać silnik ,bo sąsiad ma też takiego i powiedział że silnik sie przesuwa ,ok ..przesunął się 2-a cm. przeszkadza przedni napęd aby go dalej wysunąć ,,co dalej ????poradzcie cosik ...ręce mi opadły...jak pokoleji go naprawić ?
wprawdzie nie posiadam fortschritta tylko MF ale rozbierałem sprzęgło i wiem żeby odsunąć silnik trzeba przedni napęd rozłączyć chyba że w forszaju jest inaczej w co wątpię
rozkręć sprzęgło gumowe (te śruby dookoła tej gumy) z przodu lewarek i go odsuwaj jakimś łomem jak odsuniesz jakieś 10cm. to ta część sprzęgła gumowego co została przy sprzęgle zsuniesz z frezu i masz całe dojście do sprzęgła .powodzenia
a jakie były objawy z tym sprzęgłem co się działo tak od razu padło sprzęgło?
Żeby odsunąć silnik musisz go podnieść (tur, ładowacz ,wyciągarka ) bez tego sie nie da .
można dokręcić poduszki przy ramie (2x 12mm)podnieś lewarkiem podłożyć deskę i przesuwać do sprzęgła chyba nie warto całkiem wyciągać ale jak kto woli to czemu nie jak wszystko odkręcone to chwila zahaczyć linkę i do góry
Jesteś pewny Stasiu, że koniecznie trzeba sprzęgło rozbierać ?
O ile to nie tajemnica - ile Cię kosztował ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » 303, 300
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo