121

Odp: 303, 300

Przy zakupie najlepiej patrzec na podzespoly min na silnik skrzynie itp czy sa wycieki itp;]

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

122

Przy zakupie trzeba dokładnie przyjżeć się skrzyni bo to bardzo boil jak się kupi a ona się posypie,silnik to już jest mniejszy problem ,opony żeby były w ;dobrym' stanie bo nowe troszke kosztują.Napęd musi działać i blokada napędu, podnośnik pomęczyć z jakąś cieżką maszyną aż olej się rozgrzeje

123

Witam ,mam na imię Krzysiek i mam pytanie dotyczące zakupu 303D,czy cena 9500 zł za rocznik 82( nie działa blokada przedniego napędu i trzeba kupić akumulator) jest ok?Właściwie jestem już zdecydowany,ale jeśli ktoś mógłby mnie w tym utwierdzić to byłoby super.Jest to nasz pierwszy ciągnik,więc doświadczenia nie mamy w tej materii.Dopiero od 1,5 roku posiadamy gospodarstwo.

124

hmm a co chcesz wiedzieć  mają mały skręt i do tych ciągników potrzeba dużego sprzętu by tym robić bo z małymi  maszynami to szkoda paliwa tongue

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

125

Cześć Krzysiu !
9500 zł, mało to nie jest. Żeby tylko ta blokada była padnięta.
Jesteś prawie zdecydowany go kupić i sprzedający prawie chce go sprzedać - zostaje tylko kwestia ceny. Zacznij od kryzysu, że o wiele młodsze i lepsze stoją na placach u handlarzy i bezskutecznie czekają na kupca, a Ty kasę masz, kupić chcesz, więc - minus 500 zł. Opatrz go dokładnie, zapewne nie jedną usterkę wykryjesz i myk cenę w dół. Co utargujesz, to nie zapłacisz. Pasowałoby zejść z ceny do 8 - 8,5 tys.

126

Myślę że jeżeli chodzi o 303 to cena dużo za duża ja kupiłem w pełni sprawnego za 6500 i w takiej cenie ten sprzęt stoi przynajmniej w moim regionie. 2 aku 165 co najmniej to wydatek 1000 zł do tego dolicz naprawę przedniego napedu i okarze się że za tą kasę kupisz 323

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

127

Na allegro są różne ceny, ale cena w okolicach 9 tys to jest już górna półka i to za sprzęt bez skazy i gotowy do pracy. Nie kupuj pochopnie, nie pozwól wygrać emocjom, spójrz realnie na całą sprawe i nie spiesz się.

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

128

Czym dłużej będziesz go oglądać tym więcej w nim odkryjesz, najlepiej by było żebyś znalazł kogoś w okolicy kto ma taki ciągnik, szybciej znajdzie więcej usterek.
Co do nie spieszenia się, to fajnie się mówi ale już wiosna przyszła smile

129

Właśnie, za chwile trzeba będzie wyjechać w pole, a jak koleś kupi złomka, to zamiast pracować w polu, będzie musiał pod nim leżeć, więc chyba lepiej rozejrzeć się za sprawnym sprzętem, tym bardziej, że za 9,5 tys to nie jest żadna okazja, za tą kase można mieć naprawde sprawny traktor.

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

130

Dario napisał
"Czym dłużej będziesz go oglądać tym więcej w nim odkryjesz, najlepiej by było żebyś znalazł kogoś w okolicy kto ma taki ciągnik, szybciej znajdzie więcej usterek.
Co do nie spieszenia się, to fajnie się mówi ale już wiosna przyszła"
Sławek 42 napisał
"9500 zł, mało to nie jest. Żeby tylko ta blokada była padnięta.
Jesteś prawie zdecydowany go kupić i sprzedający prawie chce go sprzedać - zostaje tylko kwestia ceny. Zacznij od kryzysu, że o wiele młodsze i lepsze stoją na placach u handlarzy i bezskutecznie czekają na kupca, a Ty kasę masz, kupić chcesz, więc - minus 500 zł. Opatrz go dokładnie, zapewne nie jedną usterkę wykryjesz i myk cenę w dół. Co utargujesz, to nie zapłacisz. Pasowałoby zejść z ceny do 8 - 8,5 tys."
   obaj koledzy dali ci dobre rady proponuje żebyś nie podchodził sam do tematu i nie spiesz się,  wiosna przyjdzie pod koniec tygodnia masz jeszcze parę dni

131

tumar napisał/a:

Pisze tu swojego pierwszego posta i witam Wszystkich.
Planuje kupno forszaja. potrzebuje wmiare silny i tani ciagnik.

Mam na oku zt 300 za 5 tys zł oraz 303 za 8 tys. Czym taka rzónica w cenie jest podyktowana skoro podobno owe modele roznia sie tylko tym ze ten drugi ma naped 4x4 ?

pozdrowienia, Adam
www.tumar.pl

Witam ZT300 aZT303 to dwie inne sprawy.ja kupiłem forszaja 300 a potem dokładałem przedni naped poniewasz po mokrym to nawet po prostym nie chciał jechać.KUPUJ ZT300:walka:

132

Niestety Pawemle1375, Tumar umar.

133

[*];/
Szkodaaa...;/

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

134

ale umarł w życiu prywatnym czy z wirtualnym na naszym forum ?? bo jeśli na prywatnym znaczy realu to wielka lipa [*]

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

135

Panowie wie moze ktos,w ktorym miejscu na ramie w zt300 sa nabite numery?

GG 5704394

136

Zobacz po prawej stronie tam gdzie rozrusznik. Tabliczka powinna być po tej samej stronie bliżej przedniego koła

137

Dzieki

GG 5704394

138

Panowie mam do was pytanie. Mam na oku forszaja zt303 za 7000zł w ciągniku nie działa nożny hamulec i jest wydmuchnięta w jednym miejscu uszczelka pod głowicą (odrobinkę pluje się wodą) po za tym silnik pracuje równo o puszczaniu "dyma" nie ma mowy i odpala za pierwszym razem z rozrusznika. Czy warto kupować go za tą cene?? i czy drogi jest koszt wymiany uszczelki i naprawienie nożnego hamulca? i czy w ogóle dostane w sklepie tą uszczelkę??:hmmm:

139

Tu na forum ktoś chce sprzedać 323 za 9 tyś. raczej z hamulcami, jak masz możliwość dołożyć te 2 tyś. to lepiej kup tego 323.
Uszczelkę kupisz, pewnie nie w pierwszym lepszym sklepie, ale przyślą Ci do domu, z hamulcem zaś może to być tylko brak płynu, zapowietrzenie układu, może pompka złom, może rozdzielacz złom. Te rzeczy da się łatwo naprawić, ale jeśli trzeba zaglądnąć do cylinderków, to niestety zwolnice trzeba ściągnąć i to trochę roboty jest, ze 2 tony żelastwa przerzucisz, ale za to poznasz dokładniej nowy nabytek smile
Kłopot z zakupem nie do końca sprawnego ciągnika jest taki, że może mieć więcej niespodzianek, które wyjdą jak już to naprawisz.
Ja w zeszłym roku kupiłem 303 za 6,5 tyś. i w sumie to miała być tylko chłodnica lekko dziurawa, trochę blachy pogięte, brak instalacji elektrycznej, cięgno od podnośnika urwane i ramię podnośnika lekko zgięte, a jak do tej pory już prawie rok i jeszcze z remontów nie wylazłem hmm
Ciągnik jak kupujesz to ma jeździć i hamować, tak żebyś mógł go normalnie sprawdzić, musi się dać zagrzać silnik do normalnej temperatury i reszta mechanizmów też, bo inaczej możesz przeklinać piękny dzień zakupu, czego Ci nie życzę smile

140 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2009-06-19 07:20:09)

Siedem tysięcy za 303, to średnia cena za średni stan.
Sprawdź wszystko co jest do sprawdzenia. Ciśnienie oleju w silniku, odma, sprzęgło, biegi, reduktor, podnośnik, blokady, układ kierowniczy i inne. Za każdą usterkę odejmuj kasę od tych siedmiu - bez sentymentów. Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą d..ę. Co utargujesz, a myślę, że się znajdzie - to nie zapłacisz. Sześć tysięcy, to cena atrakcyjna dla obu stron. Uszczelka pod głowicę dostępna jest wszędzie. Elementy układu hamulcowego też. Osobiście polecam link do "sklepu" i "serwisu"na stronie tytułowej. W razie problemów - pytaj.
To ostatnie prawdziwe traktory, jak kupisz i wyszykujesz - nie będziesz żałował podjętej decyzji.