61

Odp: nasze głupie pomysły do których wstyd się przyznać bądź nie wstyd.....

Do kosiarki będzie big_smile

62

Dobrze, że miała tylko przywieźć, a nie jeszcze nalać... wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

63

kiedyś do skody 105 zamiast benzyny nalałem ropy po przejechaniu 1 kilometra auto zgasło i nie odpaliło więcej po sprawdzeniu całego osprzętu stwierdziłem że wszystko oki a auto dalej nie pali zaprowadziłem je do mechanika i on się jeszcze dwa dni męczył zanim stwierdził że nie to paliwo nalałem

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

64

z tymi pomyłkami w paliwie to chyba często. 2 lata temu wybraliśmy się do Włoch na narty. Z racji że kolega kupił nowego passata kombi (dizelka) to pojechaliśmy nówką sztuką. Auto zapakowane po dach i jedziemy. Po godzince zjazd na CPN a że kolega wcześniej jeździł benzyniakiem to pod korek zalał Pb. Ujechaliśmy 3 km i auto zdechło. Zapamiętał tę drogą pomyłkę.

gg 5118068

65

Kiedyś kupiłem forda w silniku 1.8 TDi......

66

Też takiego mieliśmy ;(

67

a co w nim takiego strasznego było??? ja jakoś mile ten silnik wspominam.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

68

Palenie zimą!

69

Mam mondeo z tym silnikiem i chodzi bez zarzutu

70

wczoraj mama poszła do sąsiada po jajka, musiał przejść obok płyty a starymi silosami na kiszkę, płyta jest betonowa ale bez murków oporowych więc tuż za płyta jest bagno. Oprócz rzadkiego łajna wywalam tam zepsują kukurydzę... Nie wiem jak ona to zrobiła ale w ostateczności uczyła się tam pływać:D bo do pewnego momentu szła po betonie ale krok w prawo i bagno, biedactwo ugrzęzło tak że nie mogła kroku zrobić oczywiście gumiaczki już tam zostały smile usiłowała jeszcze jakoś się wydostać ale ostatecznie zagłębiła ręce po ramiona w tym eliksirze, ach wsi spokojna wsi wesoła smile
nie muszę wspominać o walorach zapachowych w domu smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

71

kiedyś gasiliśmy pożar stodoły jeden strażak wlazł na dach obory która stała obok żeby gasić z góry ale niefortunnie się zsunął wprost do szamba przykrytego eternitem... płukaliśmy go później z prądownicy a i tak trzeba było później stara wietrzyć big_smile

72

Mondeo mkII mimo że niewiele się różniły od I to trochę lepiej paliły, ale 5stopni już pozamiatane. Za wolny rozruch za mała kompresja. Kupiłem za 2.4tys wsadziłem 2 w końcu zezłomowałem. tak to jest zdradziłem poczciwą audi80.

73 Ostatnio edytowany przez sławek77 (2013-02-03 19:36:10)

Dużo osób uważa że ford przy minusowej temperaturze nie odpali, mamy mondeo mkII pali zawsze może dlatego że troszkę go wyregulowałem big_smile przy -15 palił przy 4 okręceniu rozrusznika, ale do drugiego auta ( astra F 1.7 tds ) się chowa, opel pali na strzała

74

Ja miałem forda 1.8tdi z 1995 roku 5 lat nie powiem na niego złego słowa nigdy niebyło z silnikiem problemu przejechałem nim 380 tysięcy km.W mrozy palił od szczała a teraz mam toledo 1.9 tdi to jest gorszy w odpaleniu jak był ford 1.8tdi i polonez 1.9d. W naszej okolicy nie słyszałem żeby ktoś  gadał na silnik forda diesla że nie odpala w mrozy.

75

bo te fordy  tak już mają ...    jeden był dobry  drugi zły ...  mielismy 1.8D  totatla padlina ....  kolega miał 1.8td  rakieta  i palił   nie ma ze boli ...   ale za to współczesne silniki forda  to niech je piorun  walnie ...    jak się widzi diesla to  mi się micha cieszy big_smile   ludzie od wtrysków i pomp dzieki nim mają  robotę ... przez 2 miesiace roboty   w fordach  na 10 sztuk  8  miały robione wtryski   pozostałe 2 jakieś inne pierdoły big_smile    Teraz to już nie auta ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

76

ELEKTRONIKA........
Ja mam sharana 1,9 tdi najsłabszy najstarszy.  Przy -25 pali na dotyk!! a jak wosną czy jesienią jest 0 to bez dobrego akumlatora nie ruszy. Przyczyna jest prosta "komputer" ma termometr który lipnie działa. 
A k..a MFa nawet nie muszę trzymać na świecy przy żadnej temperaturze w ubiegłym roku -20 po 3 m-cach stania i od strzału....

77

mój mietek 124, 3 literki w dieslu i nie narzekam w mrozy odpala

78

Krzysiek w sharanie  zamontuj sobie cudowny przełącznik między czujnikiem temperatury płyny a sterownikiem .Świece załączają się bodajże przy -3.Przy 0 stopni przełącznikiem otwierasz obwód .Sterownik odczytuje nieskończony opór ,czyli nieskończone zimno.Załącza wtedy świece, pali na dotyk.wtedy przełączasz na obwód zamknięty.U brata to dzała.

79

U mnie znów mf 255 zimą to o rany jak ciężko pali. 60-tka ma roczne akumulatory i rozrusznik z przekładnią to mało co bloku nie rozrywa :)pali. Z aut mam lagune I ale to benyznka. Mam tez paska "98 tdi i powiem tak nie było mrozu na niego. Wysiadł aku nowe aku i autko od strzała, a ma już dobrze ponad 400 tys.

Śmieszna historyjka to taka. Czas na sianie nawozów, więc razem z sąsiadami wspólnymi siłami. 40-tka na bliźniakach i w pole. Oczywiście mokro tak, że i czołg by poległ. Pomysł jednego dosiejemy ręcznie on będzie siał. Chłopina tak wpadł z ręczną siewką, że nie mógł sam wyjść smile. Akcja ratunkowa polegała na szybkim podbiegnięciu do niego i zabraniu siewki, a później linka i biedaka smile. Śmiechu było bo oczywiście komentarze i widok gościa po kolana w błocie smile.

80

Miałem Ford focus 1.8 tddi dwa razy pompą paliwa wymieniana ale na mrozie to nawet jak miał nie sprawne świece to dawał radę a tak to polecam ale tylko w benzynie diesel to porażka może mój taki był