81

Odp: nasze głupie pomysły do których wstyd się przyznać bądź nie wstyd.....

ja mam forda ale 1,4tdci i pali zawsze.świece grzeja dopiero jak jest -10 ale jeśli nawet nie grzeja to chodzi po przekreceniu kluczyka.jedyny problem jaki miałem po kupnie to czujnik położenia wału a dokładnie przerwany przewód w kostce po wjechaniu w kałuze na komputerze pojaawiał sie komunikat EACfail i obroty schodziły do 2000 a po zgaszeniu nie szło go odpalić.jak sie wysuszył wszystko wracało do normy.z tego powodu poprzedni właściciel(niemiec) go sprzedał bo w serwisie chcieli mu zmienić kompa za kilka tys Euro
Po za tym na Forda nic nie powiem złego no i najważniejsze NIE KAZDA MORDA PASUJE DO FORDA!!!

82

No moja to już na pewno nie pasuje. smile Za to z Audi setką jakoś mi do twarzy.

83

jack   a skąd wiesz ze ci  świece grzeją  przy -10 ? albo nie grzeją a ci pali ? , po prostu masz dobre świece żarowe ,
one zawsze grzeją nawet jak jest +30 , miałem fokusa 5 letniego to jak miał 2 świece spalone to zapalał po 1min kręcenia , a jak dostał nowe wszystkie to od kopa przy -15
a tak nawiasem to każdy Ford gówno wort  a jego brat to fiat !!!

84

bo dopiero wtedy zapala mi sie kontrolka od świec

85 Ostatnio edytowany przez Igor_z1 (2013-02-04 14:45:39)

jano323 napisał/a:

jack   a skąd wiesz ze ci  świece grzeją  przy -10 ? albo nie grzeją a ci pali ? , po prostu masz dobre świece żarowe ,
one zawsze grzeją nawet jak jest +30 , miałem fokusa 5 letniego to jak miał 2 świece spalone to zapalał po 1min kręcenia , a jak dostał nowe wszystkie to od kopa przy -15

Fix
It
Again
Tomorrow

A tak na poważnie - z jakością fiatów jest coraz lepiej. Ja jeżdżę mareą jtd a braciak stilo benzynowym.

...jak mawiał Sofronow.

86 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2013-02-04 15:11:05)

To ja inaczej  zrobiłem.  Jeździłem po giełdach  komisach i nic mi nie podeszło . Przyjechał wujek pogadaliśmy o tym i powiedział że poszuka u siebie . No dobra . Pomyślałem  :  trochę samochodów przewalił to nie da się w butelkę nabić tak łatwo  .  Nic  bardziej mylnego . Dzwoni : że jest Audi 80 i BMA  . Mówi że beta lepiej wygląda. Sam miał jedną ładną betę w ładnym stanie ją dorwał  .   Dobra bierzemy ! Przyprowadził to źle nie wyglądała ładnie chodziła  , blacha ok i tak dalej ...  Pojechałem na przegląd:  to i to do wymiany  bo nici z przeglądu . Dobra zrobimy co brak to jeszcze pochodzi . I tak to się zaczęło ...   Żebym ją w tedy opchnął eh ...   

Innym razem Siorka potrzebowała samochodu . Ale umawiamy się nie opel i nie diesel  i do 5 tysi .   Tym razem inaczej zrobimy,  nauczeni na dość bolesnych finansowo błędach,  najpierw  Allegro . Jest ! Stoi jakiś w Przasnyszu w komisie , jedziemy !  Baaa  facet wycofał ofertę . O nie jak dziś nie kupimy to i nie kupimy . Dobra jedziemy dalej . Zajeżdżamy już do ostatniego komisu  w Przachu  . A tam Ładna golfina III i  podrdzewiała  Astra I .  Najpierw golf :  no piękny , wspaniale odpicowany  ale 6 tysi . Idziemy do Astry za 4.900  i  . Cała zakurzona ,szyba przednia  pęknięta ,  blacha nie za ciekawa . Padło hasło : To co robimy ????  Bierzemy Astrę ...  Idziemy po kluczyki  . Koleś odpala ...  kurna diesel . No to za ile pójdzie ? Ostatecznie 4.5 tyś . Dobraaa  bierzemy !
    I tak o  to co wyszło z  ustaleń wink
Siorka  już trochę nią jeździ , ja czasem też i powiem że nie żałuję wyboru .  Jest nie zbyt komfortowa   ale 
jak na razie dużych kłopotów z nią nie było . Pierdoły siadają a części tanie . Tylko ta rdza ... Nawet baku nie oszczędziła ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

87

to ja zawsze powtarzałem że nie kupie golfa III, ale siostra kupiła polo i po coś jeszcze pojechałem do tego gościa co jej sprzedał a jest on niemieckim celnikiem i od nas ze wsi ma żonę. No więc pojechałem do nie go a stał tam właśnie golf III, stan naprawdę ładny, gościu jeszcze gadanego ma tym bardziej, mówił żebym od razu pojechał nim do domu na jazdę próbną no i tak zostało smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

88

Ford może i gówno wort... ale nie każda morda pasuje do FORDA tongue

89

Tylko każdy jeżdził Fiacikiem (prawie każdy) i nikt nie nażekał .Mineły te czasy że każdy kładł się pod samochodem i mańdrował teraz wszystkiego nie da się zrobić samemu i to nas boli . A czy toyoty czy inny samochód jest w stu procentach nie zawodny .Może będziemy jeżdzić roys- roysem albo bentlejem .Od zawsze jeżdze samochodem marki Fiat i sobie nie narzekam ,ale po wycoaniu się makaronów z Tych postanowiłem zmienić markę .Podobno w wszystko na literę F pochodzi od diabla i facbook też.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

90

ja przerabiałem i astrę i bmkę i poldka  caro i borewicza... teraz mam merca 124 i innej marki nie chcę awaryjność zerowa komfort dobry tylko opłaty i spalanie wysokie bo to 3 litrowy silnik ma :satan: teraz szukam coś z C klasy. żeby troszkę nowsze było...

91

niestety nowsze nie znaczy lepsze... dotyczy się to w szczególności do merola. Wielu znajomych chętnie by kupiły nową beczkę, ew. 124, ale nie nowsze modele.

92

Jak  zdziadzieję to kupie sobie golfa 1.9 tdi smile Na razie jest BMW  i mam nadzieję że jeszcze  parę lat się tym powożę . Chyba że założę rodzinę albo  gdzie przyładuję , oby nie  !

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

93

To uważasz ze jak koś jeździ golfem to jest dziad

94

Swego czasu zakupiłem w Sieradzu CRYSTALA 180... Totalna porażka- jakość, obsługa serwisowa. To ścierwo nie nadawało się do pracy, a na dodatek dwa razy złamał się na skrzyni biegów. Fabryczni powiedzieli, że za ciężko pracował ( półzawieszany pięcioskibowy pług obracalny). Hydraulika to osobna bajka- działy się w niej niestworzone historie...

95

http://vwszrot.pl/

polecam lekturę perypetii szczęśliwego nabywcy....

...jak mawiał Sofronow.

96 Ostatnio edytowany przez sawek.1990 (2013-02-05 12:31:04)

Dobre auto to stare auto. Kiedyś auta projektowali prawdziwi inżynierowie i nie było fuszerki tak jak jest teraz, nie było wszystkiego made in china. A teraz to tylko zrobić jak najwięcej jak najtaniej i przy tym dużo zarobić na wszystkim. Niema się co czarować że nowe auta będą bez awaryjne bo one mają być w jakimś stopniu awaryjne.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

97

to może zostać przy 124 i nie zmieniać ? ale to nie temat o autach koledzy big_smile

98

Jak daje do naprawy przypadkowym pajacom z internetu to ma co chciał.

99 Ostatnio edytowany przez Igor_z1 (2013-02-05 14:37:43)

krzychu napisał/a:

to może zostać przy 124 i nie zmieniać ? ale to nie temat o autach koledzy big_smile

Przez W123 Mercedes prawie zbankrutował, przy W124 też nie mieli specjalnie dużo roboty serwisowej. Dopiero od "okularnika" podobno zaczęli zarabiać na serwisie a A-klasa i Vito to podobno stali bywalcy serwisów.

scoda19 napisał/a:

Jak daje do naprawy przypadkowym pajacom z internetu to ma co chciał.

Myślę, że przypadkowy pajac nie rozhartował klientowi zębatki napędu pompy olejowej na wale, która - o zgrozo - jest elementem niewymiennym. wink

...jak mawiał Sofronow.

100

http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU
Tu jest filmik na temat postarzania produktów.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci