21

Odp: W jaki sposób zaprawiasz ziarno siewne???

A propo zaprawiania to oryginalne zaprawiane ziarno jest zawsze parszywie zaprawione.
ile teraz kosztuje oryginał pszenica na 1ha?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

22 Ostatnio edytowany przez mpopis (2018-09-01 16:39:23)

po podliczeniu zostało mi 5,5 tony jęczmienia sandra i 7 ton pszenżyta subito, oba w c1, cena za tonę 900. a poza tym 100 ton jarego pszenżyta ( nagano , mamut) w c2  jeśli ktoś chętny zapraszam tel 604264168

23

Orientujesz sie w cenie wysylki?

24

nie

25 Ostatnio edytowany przez tekila256 (2018-09-01 21:18:57)

Jak zamawiam z hurtowni farmer  materiał siewny to za przesyłkę do tony płace jakiej 150 zł, a większe to nie wiem na cliktrans pewnie najtaniej by znalazł przewoźnika, a robię też jak pajej zaprawiam zboże w betoniarce baytanem i dodaje jakiś nawóz do nasienny

26

poprawka, ja juz kupuje 100% materiału w kwalifikacie

Rolnik z powołania:-)

27

A ja jak zaprawiałem to żmijką:) i nie musiałem dygać worków na przyczepę.
Teraz też 100% kwalifikatu.

Siły na zamiary zmierz....

28

W betoniarce na mokro środek Kinto Duo(bardzo dobry). Zaprawiam co 2-gi rok bo w jednym kupuję nowy materiał siewny w drugim sieję tym samym i zaprawiam i znowu kupuję.Nie wiem czy dobrze ale taki system przyjąłem. Ja  zaprawiam ziarno zimowe jak i jare.W moim regionie co niektórzy jarego nie zaprawiają bo twierdzą że na grzyba kropią.