Odp: GG FORUMOWE
Jeździłem trochę w tym tygodniu tak w promieniu 60 km od domu, wszędzie sucho i zboża podsychają. Odpowiedni rok na klasyfikację gleb, odkrywek glebowych nie potrzeba robić wszystko widać jak na dłoni.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 196 197 198 199 200 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeździłem trochę w tym tygodniu tak w promieniu 60 km od domu, wszędzie sucho i zboża podsychają. Odpowiedni rok na klasyfikację gleb, odkrywek glebowych nie potrzeba robić wszystko widać jak na dłoni.
U nas cały dzień się zanosiło i trochę teraz popadało.Ogólnie w oziminach tragedi nie ma,w jarych jest gorzej.
ja dzis zauwzylem ze pszenica zwija liscie takie sucho...
u mnie równie sucho teraz dopiero zagrzmiało ispadł lekki deszcz po którym jutro śladu nie bedzie, więc mamy susze nie tylko u mnie.
A u mnie pada, na mój wczoraj rozlany RSM i sąsiada, trzy dni temu skoszone, siano...
Koledzy teraz wystarczy dwóch rolnik aby zgłosić do gminy skutki suszy i wójt powołuje komisję. Ja z kolegą w poniedziałek zgłaszamy
zależy też kto jakiego ma burmistrza,bo mój pozostawia wiele do życzenia.
U nas zgłaszali kilka razy i nic .Kasa pusta dla rolników bo są potrzeby ważne i ważniejsze,mnij ważne i akurat zawsze łapiemy się na tą ostatnią pozycję.
Zasady dofinansowania de minimis w rolnictwie są wszędzie jednakowe i nie skamlać tylko pisać do wójtów itp i upominać się o swoje. Nie zwalać na kogoś tam tylko wziąć się do roboty.
Przyszedł do mnie gość który ma 80 arów chce to opryskać za talerzować zaorać i wyrównać agregatem ile mu krzyknąć
w tygodniku rolniczym masz podane ceny usług rolniczych dopasuj swoje maszyny i gościa podlicz pewnie się zdziwi ile kosztuje uprawa 1ha ziemi:D
Mam dzierżawię od jednego mieszczucha, który ma też inne działki. Powiedział mi, że znalazł sobie teraz innego rolnika który orze mu jeden kawałek, bo wcześniejszy rolnik chciał trochę za dużo. Mianowicie, za pół hektara zawołał 1500zł i tyle mu zapłacili. Kopara mi opadła, powiedziałem, że za te pieniądze to sam przejechałbym te 30km i zaorał
Chopaki szukam fotek jak jest umieszczona pompa jazdy w bizonie z hydrostatem. Ma może ktoś coś takiego? ewentualnie dostęp tak by można fotki zrobić????
Przyszedł do mnie gość który ma 80 arów chce to opryskać za talerzować zaorać i wyrównać agregatem ile mu krzyknąć
z 7 stów
Ciekawa "gazeta". Ile jest w tym prawdy? Im więcej tym gorzej. Dlaczego? Bo to oznacza że po pierwsze Polska nie ma gospodarza (y) a że my dajemy się urabiać jak przedszkolaki....
Gospodarzem Polski są już bankierzy wykupujący obligacje
http://natemat.pl/138569,zagraniczny-dl … banksterow
długi to cichy zabójca ,robi z nas niewolników a tych którzy nabrali tych kredytów pod mur i rozstrzelać ale to i tak było by łaskawe,teraz na logikę nie ma siły tego spłacić tylko odsetki jak w providencie
chłopaki powiedzcie mi czy jak mam taki zestaw końcówek i zegar do mierzenia kompresji w silniku diesel to czy jak bym zmajstrował do niego odpowiednią końcówkę to czy można zmierzyć nim ciśnienie w hydraulice chodzi mi o pompę wspomagania w zt 323 bo coś mi się zdaje ze jest za małe ciśnienie a chciałbym obadać temat a jeżeli ten pomysł nie wypali podrzućcie jakieś wizualizację takiego zegara
tamtego szkoda brudzić olejem ... weź kup zegar do 250 bar kawałek węża lub rurki kilka przejściówek i masz zegar typowo do hydrauliki ... mam takowy zrobiony na wężu do hydrauliki z końcówką można zweryfikowac moc pompy hydraulicznej i przydaje się własnie do takich pomiarów wspomagania itp
Strony Poprzednia 1 … 196 197 198 199 200 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo