Odp: GG FORUMOWE
puścić w eter ze sie chce kupic
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 248 249 250 251 252 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
puścić w eter ze sie chce kupic
no tak najszybciej idzie
wtedy wchodzi sprzęt demo i użytkujesz go no i na takiej podstawie ze jeżeli ci się spodoba to masz tam jakąś negocjacje cenową jezeli nie odstawiasz go w takim stanie jak brałeś jeżeli coś uszkodzisz naprawiasz kolega tak brał głebosza obrobił swoje pola potem go odstawił bo go nie chciał owiedział im ze ten akurat głebosz był za ciezki do ciagnika i tyle ładnie go wyczyscilismy nasmarowaliśmy odstawiliśmy do serwisu i tyle
Panowie czy ktoś Brał jakieś maszyny na testy do swojego gospodarstwa? Myślę w lecie zakręcić się, żeby na jesień dostać od kogoś maszyny na testy. Głównie chodzi o bronę talerzową jakiś agregat do głębokiej uprawy lub głębosz. Wiecie jakie są warunki żeby taką maszynę otrzymać?
Ja brałem talerzówkę i agregat do głębokiej uprawy. Talerzówkę dali mi na kilka dni zaś agregat na 8 godzin.
Paweł a jakiej firmy miałeś? Jakby talerzówkę dostał na 2-3 dni to wszystko sobie obrobiłbym. Teraz duże parcie na bezorkową uprawę jest i dlatego na tak krótko miałeś pewnie ten agregat,.
Tylko jak chcesz jakąś nową maszynę to robią małe rozpoznanie terenu i jak nie masz jakiegoś nowego tarktora to niechętnie dają jakąś maszyne. Tak było w kilku przypadkach w okolicy. Wg nich nie rokujesz...
W sumie to byłoby bez sensu, bo na dobra sprawę jedno nie ma nic do drugiego... Tak nauczyli ich sami rolnicy jak biorą maszyny to od razu wszystko, czy jest potrzeba czy nie, i dlatego jest jak jest.
No bez sensu, bez sensu ale jak to mówią nie masz John Derre to jesteś dziad...
Paweł a jakiej firmy miałeś? Jakby talerzówkę dostał na 2-3 dni to wszystko sobie obrobiłbym. Teraz duże parcie na bezorkową uprawę jest i dlatego na tak krótko miałeś pewnie ten agregat,.
Miałem z Unii maszyny
Tylko jak chcesz jakąś nową maszynę to robią małe rozpoznanie terenu i jak nie masz jakiegoś nowego tarktora to niechętnie dają jakąś maszyne. Tak było w kilku przypadkach w okolicy. Wg nich nie rokujesz...
Dużo w tym racji. Ja ,że kupiłem nowy traktor to wszystkie maszymy pokazowe mi wciskają.Przez dwa kolejne sezony miełem talerzówki z górnej półki a na trzeci ,ostatni sezon kupiłem swoją ale gdzie indziej i bez obrazy,proponują dalej co mają,inne agregaty,wały posiewne,opryskiwacze[te ostatnie to razem z traktorem na czterech wysokich kołach] pługi itp.Wszystko by mi zachaczyli byleby Landini pracował blisko przy firmie i przy drodze tranzytowej.
Reklama dzwignią handlu.
znalazłem naszego kolegę na innym forum http://forum.ppr.pl/viewtopic.php?t=186 … mp;start=0
i niech tam zostanie
O Szu...rwysyn.... A i tam z niego łacha drą.....
koledzy mozecie przyblizyć sylwetkę tego kogoś bo nie wiem czy to była moja epoka jak on tu był ?
szu
Był kiedyś taki jeden osobnik Powiem szczerze, że trochę mnie drażnił, ale w ostatecznym rozrachunku jak czytałem wątek o uprawie bezorkowej to zatęskniłem za nim... Był wariat nie ma co. Na pewno nie do podrobienia.
http://images75.fotosik.pl/292/8dd400653d934fcc.jpg
jaką to ma ładowność ? mam do tego jeszcze zakładki i poprzedni właściciel mówił że 11 ton pszenicy wchodzi ale jak poszukałem po necie to spokojnie można na nią ładować 15 ton. Ciągał ktoś taką ?
to jest d83 ja spokojnie 14ton pszenicy woziłem a teraz mam nadstawki jeszcze 5cm podniesione.
A nie jest to czasem jakaś ruska od kamaza? Tak po kołach wydaje mnie się...
Ile to waży? Na przyczepe do bel się nadaje czy w torfie utonie?
Laszek masz rację nie przyjrzałem się dokładnie. Ona jest chyba dużo cięższa od d83. Autosanka waży koło 3.8tony.
tak to ponoć ruskie od kamaza, kupiłem zupełnie przypadkowo od użytkownika z forum. Jeszcze nie wiem co z tego będzie, zostanie na zboże czy może na baloty - zobaczymy.
Strony Poprzednia 1 … 248 249 250 251 252 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo