5,201

Odp: GG FORUMOWE

może mi ktoś objawić dlaczego część klamotów które przyjeżdżają z zachodu są z vatem inne vat marża? I z czego to wynika jeżeli rolnicy na zachodzie rozliczają się na zasadach ogólnych.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,202

A to nie jest tak, że vat płacisz od tego co jest na fakturze i jak trafisz na cwaniaka to ci sprzeda traktor wart 100tysi za 200zł żeby tego vatu właśnie nie było?

5,203

vat marża to nic nie odloiczysz

5,204

no dobra ale jaki jest mechanizm, gdzie znika vat? dlaczego kończy się na sprzedającym? a jeżeli ja będąc na wacie będę chciał później sprzedać klamota to muszę doliczyć 23% ?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

5,205 Ostatnio edytowany przez androl (2016-03-05 20:01:56)

Raczej w cenie będzie musiał być vat, ceny rynkowej nie przeskoczysz.

5,206

Fenol napisał/a:

no dobra ale jaki jest mechanizm, gdzie znika vat? dlaczego kończy się na sprzedającym? a jeżeli ja będąc na wacie będę chciał później sprzedać klamota to muszę doliczyć 23% ?

bo to jest tak jak u mnie gdy sprzedaje palety na Niemcy to ze stawka vat 0% tak samo oni do nas jak pchają klamoty. A sprzedający sprzedaje za 200 na fakturze a nie pisze za 20000 tysięcy za które kupiliśmy ze względu nie na Vat a podatek dochodowy bo za granicą dostał też niską fakturę.

5,207

no i nadal nie łapię, wiec dlaczego jedne są z watem a inne nie?
wiem że gdybym kupował od rolnika z niemiec to dostaję fakturę vat 0% ok, ale tak samo kupują handlarze a jako kolejni właściciele muszą już wystawić fakturę vat? mam rację? wiec na czym polega myk że wystawiają vat marża? no bo dlaczego nie jest tak z innym towarami, np zbożem czy mlekiem.

5,208

Vat marża  to jest podatek od tego co zarobi handlarz.
Kupuje 0%  bo wszystko kupione z UE jest 0%
Dopiero kiedy chcesz wprowadzić to do obrotu w danym kraju płacisz vat.
I z tego co kojarzę to to handlarz jest tylko pośrednikiem i tak jak jakby nie jest właścielem
danej rzeczy. Podatek jest od usługi jaką Ci świadczy a nie od całej maszyny.
Tak to sobie i Tobie tłumaczę

5,209

Krzvatkarża vat marży nie masz zadnych doliczeń więc i handlarz nic noe płaci prócz dochodowego. A co dp samej różnicy to kiedyś bylo tak że jak sprzęt kupiony w ue na umowę to idzie właśnoe vatmarża, a jak kupiony w ue na fakturę to własnie ze stawką vat.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,210 Ostatnio edytowany przez Roberto323 (2016-03-06 12:36:29)

Właśnie vatmarżę  oraz fakturę zwolnioną wystawia się po umowie kupna sprzedaży a vatoską po fakturach.
Ja sprzedaję prawie wszystko na zagranicę i wkurza mnie czekanie na zwrot vatu te średnio 90-100 dni

5,211

Nosz kuurrrczaki.. Wracałem że szkolenia po dziewczynę i praktycznie wiem gdzie stoją 997... Dziś jadę patrzę zabudowane to zazwyczaj zwalniać do 70/80 patrzę za zakrętem a tam stoją a myślałem że nie ma ale po remoncie drogi zmienili miejscowke... i myślę czy coś będzie a jak światełka w ruch i zjechać. 200zł i 6pkt przekroczenie 30km/H... Szwagra Kolega właśnie mi wypisał druczek i mówi do mnie to nikt do Ciebie nie mrugal? A ja no nie a ten no co za ludzie już my tu sporo czasu stoimy i każdy w miarę wolno jedzie tylko co Ty wyskoczyles szybciej i na kamerze wszystko mamy. Ale ja nie sam byłem bo z tyłu dziadka a3 zatrzymali skubany więcej miał ode mnie big_smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,212 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-03-06 15:23:46)

Zasłużona kara....
https://www.facebook.com/kojot.vochcalp … 595756684/

5,213

Stała się rzecz straszna,nie wiem jak to zniosę?????????????
Wyschło żródło destylantu w okolicach Ryków [lu] Będze ciężko
Poszukiwany alchemik z dorobkiem!!!!!!!!!!!!!

5,214

Kolorowe czy białe?

5,215

U nas na pęczki, nawet niepiśmienny konkurs powstał, który mistrz trunku lepszy. Ale dzięki temu mamy nieskazitelny wybór produktów z najwyższej półki (oczywiście z pod lady).

5,216

oczywiście że kolor -SCOTCH WHISKY min 45%

5,217

W mojej okolicy to istna patologia, co dom to chemik. Owocówki, zbożówki, cukrówki w sobotę strach się do miedzy zbliżyć bo zaraz temat Sąsiad choć spróbuj czy aby nie za mdłe. Po 22 latach w branży jakieś tam podstawy znam i wiedzą się dzielę

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,218

Aj Marek uśmiałem sie

5,219

u nas podobnie, ale jakos mi nie podchodzi wole piwko strzelic

mdw

5,220 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-03-06 21:50:00)

wielokrotnie testowałem organizm szczególnie w latach komuny prymuchą bo tylko to wieczorami można  było dostać , ciężko było !!! i niestety zochydziłem sobie smak choć dziś produkt domowy jakościowo o niebo lepszy lecz trzącha mną okropnie inie przekonam się mimo częstych   prób .,

Leszek   dla kolegów'