5,221

Odp: GG FORUMOWE

A może nie było jednak dobre. Nieraz próbowałem i z reguły miałem tak samo jak Ty. Jednak parę razy zdarzyło mi się, że wchodziło jak miód i na drugi dzień nic nie męczyło.

5,222

to tak zostanie ,  nie reformowalny jestem ,

Leszek   dla kolegów'

5,223

Bo widocznie dobrego nie próbowałeś. Dobry to cytując KMN Jak by mi Jezusek bosą stópką po gardle przeszedł"

5,224

MAREKPE napisał/a:

W mojej okolicy to istna patologia, co dom to chemik. Owocówki, zbożówki, cukrówki w sobotę strach się do miedzy zbliżyć bo zaraz temat Sąsiad choć spróbuj czy aby nie za mdłe. Po 22 latach w branży jakieś tam podstawy znam i wiedzą się dzielę

Nie narzekaj. Ja kielicha moge tylko z żoną ( patologia) pozostali albo już nie mogą, albo jeszcze nie mogą, albo wyżej srają niż dupe mają i się ze mną nie napiją...
Dobrze że szwagier nie odmawia...
Oczywiście jak z szwagrem to tylko księżycówkę...

5,225

Kiedyś u nas też smierdziuchę robili niczym te Johny Walkery, Uzo, niemieckie syfy i inne tanie brandy. Odkąd nauczyłem wszystkich wokoło robić dobre chłodnice, czyścić instalacje sodą kaustyczną, pędzić z tzw efektem rektyfikacji i na koniec urobek przepuścić przez filtr węglowy, to jest produkt wysokiej jakości. Przez zeszły okres świąteczno-noworoczny poszła 1 butelka sklepowej i 7 litrów śliwowicy. Wystarczy coś delikatnie kaszlnąć i już pełna chata gości z apetytem na domowe wyroby, bo i wędliny, pasztety, kaszanki, salcesony też robi się na podobnym poziomie.
W zeszły poniedziałek pozbawiłem życia lochę ok 300kg - tydzień roboty, ale jedzenia będzie na kwartał. Jeszcze zostało szynki i boczki wywędzić i kiełbaskę zrobić, ale to robię tuż przed świętami, aby każdemu bratu i rodzicom dać białą na śniadanie wielkanocne i drugie tle wędzonej.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,226

marcel napisał/a:

Bo widocznie dobrego nie próbowałeś. Dobry to cytując KMN Jak by mi Jezusek bosą stópką po gardle przeszedł"

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

mdw

5,227

http://www.destyluj.pl/oferta.html         dobry surowiec z nich wychodzi ..............

5,228

No to mała zagadka. Jakie są dwa produkty końcowe które bez względu na jakość użytego surowca zawsze będą takie same?

5,229

jeden to gówno a drugi to chyba wódka

Rolnik z powołania:-)

5,230

Panowie, jak mam ciągnik na fakturze, to nie płacę wzbogacenia. Jednak muszę pójść z nią i przedłożyć ją w urzędzie skarbowym? Kiedyś już tak miałem z białoruśką, ale to było wieki temu.... i normalnie już nie  pamiętam..

5,231

Żona wróci z pracy to Ci odpowiem dokładnie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,232

Dzwoniłem  do WK i powiedzieli, że nie trzeba. Jednak nie zdziwiłbym się jakby nagle trzeb było. Takich mamy urzędników tam, że jak mam coś załatwić to robi mi się mdło. Kiedyś było tak też w Lublinie w skarbówce, jednak zmienili im siedzibę. I o dziwo zmieniło się, na lepsze, bo te same osoby stały się nad wyraz uprzejme, i aż chce się jeździć. Jednak ten nowy pałac nie przewrócił im w głowach big_smile

5,233 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2016-03-07 21:28:55)

dzisiaj zacząłem robić sprzegło we forszaju tarcza pól zjechana docisk spalony sprężyny przerzane ogółem bieda ale są zapasy z dawnych lat więc sprężyny mam doscisk jutro do tokarza tarcz jest juz nowa jak przywioze od tokarza poskladać i wkładac silnik a potem robić przedni most
będe zakladał ruska pompę nsz 32 odrazu i tulejował przedni most i pytanko czy w przednim moscie jest ośka przez całą długosć czy tylko czopy powkładane w korpus? dajcie znać albo fajnie jakies foto

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,234

MAREKPE napisał/a:

Kiedyś u nas też smierdziuchę robili niczym te Johny Walkery, Uzo, niemieckie syfy i inne tanie brandy. Odkąd nauczyłem wszystkich wokoło robić dobre chłodnice, czyścić instalacje sodą kaustyczną, pędzić z tzw efektem rektyfikacji i na koniec urobek przepuścić przez filtr węglowy, to jest produkt wysokiej jakości. Przez zeszły okres świąteczno-noworoczny poszła 1 butelka sklepowej i 7 litrów śliwowicy. Wystarczy coś delikatnie kaszlnąć i już pełna chata gości z apetytem na domowe wyroby, bo i wędliny, pasztety, kaszanki, salcesony też robi się na podobnym poziomie.
W zeszły poniedziałek pozbawiłem życia lochę ok 300kg - tydzień roboty, ale jedzenia będzie na kwartał. Jeszcze zostało szynki i boczki wywędzić i kiełbaskę zrobić, ale to robię tuż przed świętami, aby każdemu bratu i rodzicom dać białą na śniadanie wielkanocne i drugie tle wędzonej.

bym się może przełamał . szkoda żeś nie sąsiad.

Leszek   dla kolegów'

5,235

Grzegorz89 napisał/a:

Panowie, jak mam ciągnik na fakturze, to nie płacę wzbogacenia. Jednak muszę pójść z nią i przedłożyć ją w urzędzie skarbowym? Kiedyś już tak miałem z białoruśką, ale to było wieki temu.... i normalnie już nie  pamiętam..

chyba tylko wtedy gdy ubiegasz się o zwrot vatu. A wzbogacenia nie płacisz bo podatek od faktóry rozlicza sprzedający-wystawca faktóry.

5,236

Tomek 323 ,krótkie czopy przykręcane na śruby m 10.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

5,237

aha w środku tuleje dzięki ojanusz za podpowiedź plusior sie należy

5,238 Ostatnio edytowany przez androl (2016-03-07 23:06:42)

sarast napisał/a:
MAREKPE napisał/a:

bym się może przełamał . szkoda żeś nie sąsiad.

Sarast weź notes i pisz :dance: big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=ErskZt1dMQ8

5,239

Czy na Forum jest jakiś dobry elektronik? Potrzebuję pomocy, bo świruje mi wyświetlacz w ciągniku, a jak przyduszę go palcem to działa jak należy. Ogólnie to nawet nie za bardzo mi zależy, żeby działał, tylko jak nie wciskam, go to wszystkie kontrolki awaryjności się zapalają. Rozbierałem kilka razy i nie mogę dojść ładu, bo na moje koślawe oko wszystko wygląda ok. W ostateczności, będę musiał kupić drugi licznik.

5,240

a jakies miejsca lutowane nie odpękły sprawdzałeś to ?