Odp: GG FORUMOWE
W ruskiej talerzówce luz na łożyskach kasuje się tylko podkładkami? Ewentualnie gdzie takie kupić?
Grzesiu my części od nich zamawialim
http://www.midex.com.pl/maszyny-rolnicz … -bron/#014
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 285 286 287 288 289 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W ruskiej talerzówce luz na łożyskach kasuje się tylko podkładkami? Ewentualnie gdzie takie kupić?
Grzesiu my części od nich zamawialim
http://www.midex.com.pl/maszyny-rolnicz … -bron/#014
Dałem ciała. Nie opryskałem od dwuliściennych i od owsa głuchego pszenżyta jarego bo chorowałem. Teraz się już kłosi...
owies załatwić pumą - kiedyś pryskałem kłoszącą się pszenicę i wszystko było ok, a dwuliścienne to oby nie było przytulii którą załatwi grodyl 5-7 gram - pryskałem w wykłoszonym jęczmieniu ozimym.
przytulie i inne chwasty prucz owsika załatwicie Starane z tribexem około 60zł za ha ... sprawdzone i mozna pryskac kiedy się chce ... byle pszenica czy jęczmień nie kwitł
Lancet plus?
Dzięki Panowie za rady Mam Foxtrot, i jakiś pakiet z chemirolu taki co po 2.5 ha (starane i tribenuron czy coś innego)
tribenuron to inaczej Tribex lub chelmtribi to jest to co podałem
Jak z Chemirolu to pewnie Trimax i Galaper, ja pryskałem tym wszystkie jare 30g+0,5l i nawet ostrożnia i bylicę pokręciiło a cena łącznie 43zł/ha.
trimax dobry ja daje 60g to wymiata wszystko
Wytłumaczcie mi jak to teraz jest z uwowa zlecenie, bo miało cos sie zmieniac
Jaką sprężarkę kupić na potrzeby gospodarstwa? Mam 50l dwu tłokową, która ledwo zipie i muszę zmienić. Myślę nad 100l lub 150l. Teraz wszystko chińskie i drut na silnikach alu. Podpowiecie coś? Ma być do obsługi kombajnu, sporej ilości malowania, klucza pneumatycznego itp.
Wyremontować tę co masz, ewentualnie nową sama sprężarkę wstawić i to najlepiej z ciężarówki rozbitej o niedużym przebiegu.
Marku ale za mała jest i za olejny zbiornik, przełącznik siada, zawory nie trzymają i manometr zalazł. Pierścienie wymieniałem i na krótko pomogło. Podrzucajcie linki
W tych pieniądzach to Stanleya kupisz,a to Chińczyk wyższej jakości.
Chinol to chinol. Pękł mi pierścień w "włoskiej" kosie ( 8 lat katowania) trzeba było wymienić tłok pierscienie i cylinder. zapłaciłem całe 35 zł Ale to nie istotne jest to że ten zestaw naprwaczy pasuje chyba do wszystkiego poza sztilem i huskwarną.
Stanley, bosch, einchel to teraz też chiniol. Dajcie jakieś linki najlepiej żeby biła 10bar bo przy ośmiu to klucz nie chce latać.
to co masz za klucz??? moje mają max 8bar i tłucze jeden z drugim elegancko już przy 6. może węże masz o małym przekroju, albo mała spręzarka i nie ma zapasu luftu.
ja bym polecał wyprzedaże AMW. całkiem niedawno sprzedawali wany 3 tłokowe. wywoławcza 400netto.
Koniecznie na 230? czy może być na siłę? A i jeszcze ważne. Matematykę każdy miał, więc objętość walca każdy powinien umieć obliczyć. Kupując obojętnie jaki model warto przemierzyć zbiornik i policzyć czy rzeczywiście ma tyle litrów co piszą. Szwagier kupił na swoje potrzeby 24l a jak się okazało ma zaledwie 14l...
Ja potrzebuję minmum 100l. Podajcie jakieś liki. Konkrety bo instalację pneumatyczną będę do niej przerabiał z pex na pp. Bo zaolejona i za mała średnica głównie na złączkach i kolanach przez co spadki ciśnienia. Jeśli chodzi o instalację to świetna sprawa bo w każdym garażu jest spina i już! Łącznie z lakiernią. Dajcie linki proszę. Najlepiej tania w stosunku do jakości i wydajna. Myślałem o 3 tłokowej z Geko bo mam już z tej firmy tawotnicę pneumatyczną 25l tyle lat co kombajn i nic poza końcówkami smarnymi nie robiłem. Co myślicie?
http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-o … 08089.html
http://allegro.pl/kompresor-olejowy-200 … 41672.html
Porównajcie te dwa linki. Moim zdaniem parametry z palca wyssane. Niby takie same a różnica jaka.
A sprężarki ABAC? Jak u henia robiłem to mieli taką na warsztacie i pompowała jak wściekła a klucza pneumata to takiego na dwie ręce mieli i kręcił konkretnie
Strony Poprzednia 1 … 285 286 287 288 289 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo