5,721

Odp: GG FORUMOWE

Grzegorz89 napisał/a:

W ruskiej talerzówce luz na łożyskach kasuje się tylko podkładkami?  Ewentualnie gdzie takie kupić?

Grzesiu my części od nich zamawialim
http://www.midex.com.pl/maszyny-rolnicz … -bron/#014

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,722

Dałem ciała. Nie opryskałem od dwuliściennych i od owsa głuchego pszenżyta jarego bo chorowałem. Teraz się już kłosi...

5,723

owies załatwić pumą - kiedyś pryskałem kłoszącą się pszenicę i wszystko było ok, a dwuliścienne to oby nie było przytulii którą załatwi grodyl 5-7 gram - pryskałem w wykłoszonym jęczmieniu ozimym.

gg 5118068

5,724

przytulie  i inne chwasty prucz owsika załatwicie Starane z tribexem   około 60zł za ha ... sprawdzone  i mozna pryskac  kiedy się chce ... byle pszenica czy jęczmień nie kwitł

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,725

Lancet plus?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,726

Dzięki Panowie za rady smile Mam Foxtrot, i jakiś pakiet z chemirolu taki co po 2.5 ha (starane i tribenuron czy coś innego)

5,727

tribenuron to inaczej Tribex lub chelmtribi    to jest to co podałem

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,728 Ostatnio edytowany przez andre902 (2016-06-03 06:43:04)

Jak z Chemirolu to pewnie Trimax i Galaper, ja pryskałem tym wszystkie jare 30g+0,5l i nawet ostrożnia i bylicę pokręciiło a cena łącznie 43zł/ha.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

5,729

trimax dobry ja daje 60g to wymiata wszystko

5,730

Wytłumaczcie mi jak to teraz jest z uwowa zlecenie, bo miało cos sie zmieniac

Rolnik z powołania:-)

5,731

Jaką sprężarkę kupić na potrzeby gospodarstwa? Mam 50l dwu tłokową, która ledwo zipie i muszę zmienić. Myślę nad 100l lub 150l. Teraz wszystko chińskie i drut na silnikach alu. Podpowiecie coś? Ma być do obsługi kombajnu, sporej ilości malowania, klucza pneumatycznego itp.

5,732

Wyremontować tę co masz, ewentualnie nową sama sprężarkę wstawić i to najlepiej z ciężarówki rozbitej o niedużym przebiegu.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

5,733

Marku ale za mała jest i za olejny zbiornik, przełącznik siada, zawory nie trzymają i manometr zalazł. Pierścienie wymieniałem i na krótko pomogło. Podrzucajcie linki smile

5,734

http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-c … 19840.html

5,735

W tych pieniądzach to Stanleya kupisz,a to Chińczyk wyższej jakości.

5,736

Chinol to chinol. Pękł mi pierścień w "włoskiej" kosie  ( 8 lat katowania) trzeba było wymienić tłok pierscienie i cylinder.  zapłaciłem całe 35 zł Ale to nie istotne jest to że ten zestaw naprwaczy pasuje chyba do wszystkiego poza sztilem i huskwarną.

5,737

Stanley, bosch, einchel to teraz też chiniol. Dajcie jakieś linki najlepiej żeby biła 10bar bo przy ośmiu to klucz nie chce latać.

5,738

to co masz za klucz??? moje mają max 8bar i tłucze jeden z drugim elegancko już przy 6. może węże masz o małym przekroju, albo mała spręzarka i nie ma zapasu luftu.
ja bym polecał wyprzedaże AMW. całkiem niedawno sprzedawali wany 3 tłokowe. wywoławcza 400netto.
Koniecznie na 230? czy może być na siłę? A i jeszcze ważne. Matematykę każdy miał, więc objętość walca każdy powinien umieć obliczyć. Kupując obojętnie jaki model warto przemierzyć zbiornik i policzyć czy rzeczywiście ma tyle litrów co piszą. Szwagier kupił na swoje potrzeby 24l a jak się okazało ma zaledwie 14l...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,739

Ja potrzebuję minmum 100l. Podajcie jakieś liki. Konkrety bo instalację pneumatyczną będę do niej przerabiał z pex na pp. Bo zaolejona i za mała średnica głównie na złączkach i kolanach przez co spadki ciśnienia. Jeśli chodzi o instalację to świetna sprawa bo w każdym garażu jest spina i już! Łącznie z lakiernią. Dajcie linki proszę. Najlepiej tania w stosunku do jakości i wydajna. Myślałem o 3 tłokowej z Geko bo mam już z tej firmy tawotnicę pneumatyczną 25l tyle lat co kombajn i nic poza końcówkami smarnymi nie robiłem. Co myślicie?
http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-o … 08089.html
http://allegro.pl/kompresor-olejowy-200 … 41672.html
Porównajcie te dwa linki. Moim zdaniem parametry z palca wyssane. Niby takie same a różnica jaka.

5,740

A sprężarki ABAC? Jak u henia robiłem to mieli taką na warsztacie i pompowała jak wściekła a klucza pneumata to takiego na dwie ręce mieli i kręcił konkretnie

E 516 na części
Telefon 695 076 269