5,981

Odp: GG FORUMOWE

http://marketbio.pl/kwas-cytrynowy-jedn … oCptzw_wcB
Wychodzi taniej niż ocet

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

5,982

Bedzie ktoś miał na opchniecie u was/znajomych/okolicy Forszajka 512/514 ? Najlepiej z hederem nie szerszym 4m. Może trochę zacznę świadczyć usług na następny sezon bo jest tego trocha U mnie. Jeden co kosi 512 i taki zdziera 360zł bez sieczkarni a ludzie płacą bo nie jeździ nikt tak inny bo małe kawałki są a pamiętam jak my kiedyś tam kosilismy bo tata kosil po zarobkach to kombajn 2 tyg był w tym rejonie i ludzie byli zadowoleni nawet teraz czasami dzwonią się pytają bo tego gościa nie chcą. A ten co ma nowke Kombajn chyba gdzieś o tym pisalem to ludzie nie chcą bo może i skosi 2ha/1h ale po miesiącu było widać ile zboża zostawił na polu, wylegniete zboże zostawial no i potem chciał większej zapłaty bo za małe kawałki i musi więcej się cofać i zawracać... Myślę jak by cenę dac 300zł za ha to było by klientów...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,983

Ja

5,984

To ja poproszę więcej Informacji na PW smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,985

Oki
Póki co:
https://www.youtube.com/watch?v=UUCAc1U3FlQ
https://www.youtube.com/watch?v=Mt5NEKTVbOw

5,986

Pytanie.... Czy dmuchawke do zboża 7.5kw tloczaca z dozownikiem dało by się przerobić na wałek WOM? Jakiej mocy musiał by mieć ciagnik żeby to w miarę kręcić? 8t dała by rade dmuchana w godzinę?

+33 / -0 (chyba wink)

5,987

dmuchawa 7,5 to jak na strych na ok 4m wyżej od niej  to ok 4 t na godzinę poda. na 8 ton musisz coś większego. przerobić się da to tylko kwestia przekładni i kosztów. Ciągnik dowolny bo te 7,5kw  plus straty na przekładni (dla pasowej sprawność to ok 0,8)  dają wymaganą moc ok 13 koni.

5,988

Kup lepiej żmijkę z koszem. Moja 20t/h daje

5,989

Pszenicy czy owsa? wink

5,990

5 T. jęczmienia w niecałe 10min.  moja zmijka sypie do silosu.

5,991

Krzysiek napisał/a:

Pszenicy czy owsa? wink

Pszenicy.Owies najwolniej! Mi samochód żyta 5t od 10-20min zwala. Zależy od wilgotności. Jak suchutkie to tabela producenta się sprawdza. Dmuchawe mam z aleksandrowa. Super do dmuchania ale do podawania porażka.

5,992

Moja 25t pszenicy na tira czyli wysoko pod kątem 45-50 stopni ładuje w godzinę.

5,993

To po co durnia kleisz?

5,994

Jakie wy macie te żmijki duże?
Moja męczy sie pół dnia żeby tira naładować

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

5,995

250mm.

5,996

Koseś jaka długa i jaki silnik musi być do niej? Ja mam 9m z silnikiem 7.5 to dopiero idzie, bo oryginalny 5.5 nie dawał rady. U helmansów ciągnęła cemant na budowie, i ciężka jak cholera. Ścianka rury 4mm ale za to starczy na długo wink Dorobiłem wózek i bloczek do podnoszenia, to jedna osoba po równym ją przeciągnie, inaczej byłoby ciężko....

5,997

6m długa silnik 7'5 kw  jak z silosa spałem  tira to 28T w 35 min mowa o pszenżycie.

5,998 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-08-05 08:46:18)

Koseś z Twojej by jeszcze trochę wycisnął.
Moja na tylko 150mm, silnik 4,5kw 1350obr na silniku koło jakieś 10cm na ślimaku 22cm całość 6,5m długa posklejana w garażu.
Specjalnie w deszczu poleciałem zobaczyć wink

5,999

Próba dziś rano z większym koszem i poszło 5ton pszenicy w 10minut, jestem pod wrażniem smile

6,000

http://regionfakty.pl/region-wszystkie/ … fotowideo/
Niedaleko mnie  w tym tygodniu same wypadki ... wrrr

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile