6,021

Odp: GG FORUMOWE

spojrzałem na szybko w instrukcję dla siewników o numerze seryjnym 100-2211 i tam nie napisano by coś podłączać pod te wsuwki
Z reszta poczytaj może sam
https://pdmlink.vaderstad.com/openext.a … 60ac5e53ca

6,022

witam
Wy pewnie jeszcze pewnie żniwa w pełni a ja myślę o następnym sezonie. Zamawiam już środki do ochrony kukurydzy i oto dwa środki
1. Polski Rimel 25 SG http://olx.pl/oferta/rimel-25-sg-60g-as … cc3ebf642f
2. Adengo 315 SC  http://olx.pl/oferta/adengo-315-sc-5-l- … fmenD.html
Czy ktoś miał doświadczenia z nimi i głownie pytanie czy likwidują owies głuchy ? Zaczynam dopiero historię z kukurydzą i w tym roku to jest porażka, ogrom chwastów pryskałem i nic dalej są także proszę o pomoc

6,023

Panowie, potrzebowałbym na szybko napinacz pasów jezdnych tych SPC 4400, bo u mnie w 512 nie było go i paski strasznie latają może któryś z was mógłby wysłać paczką bo do najbliższej składnicy części do forsza mam 200km.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

6,024

Ja stosowałem w tym roku adengo i jestem zadowolony.problem to wilgoć gleby bo bez niej lipa.u nas stosują  powschodowe i nigdy problemu nie było z chwastami.zwroc uwagę na roślinę następcza bo tu możesz mieć ograniczenia.u mnie  np.po kukurydzy przychodzą buraki cukrowe i nie wszystko się nadaje.

6,025

Nie wiesz czy głuchy owies też zwalcza?

6,026

sprawdzałem na etykiecie i są tylko przykładowe chwasty na które działa ale akurat owies głuchy nie jest wymieniony.

6,027

właśnie byłem w weterynarii. miałem kontrolę. od 2008r jestem rolnikiem od 2010 mam zwierzęta. w tym czasie było 11 wszelkich kontroli.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,028

Coś sporo... Jesteś chyba na celowniku wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,029

colibeer napisał/a:

Ja stosowałem w tym roku adengo i jestem zadowolony.problem to wilgoć gleby bo bez niej lipa.u nas stosują  powschodowe i nigdy problemu nie było z chwastami.zwroc uwagę na roślinę następcza bo tu możesz mieć ograniczenia.u mnie  np.po kukurydzy przychodzą buraki cukrowe i nie wszystko się nadaje.

Nie wiesz czy tańszy zamiennik rimel też dobrze radzi sobie z chwastami i owsem głuchy?

6,030

Fenol napisał/a:

właśnie byłem w weterynarii. miałem kontrolę. od 2008r jestem rolnikiem od 2010 mam zwierzęta. w tym czasie było 11 wszelkich kontroli.

sąsiad miał 3-4 kontrole do roku: agencja sprawdzała mu pola zwierzęta, weterynaria na kawkę wpadała i opryskiwacz mu kontrolowano z 3 razy a jak się potem pokazało to myśliwy miał z nim jakiś zatarg i pisał gdzie się dało
Dogadali się chłopaki i kontrole się skończyły.

6,031

Rodzice się wybierają na Gdańsk i tata myśli żeby zakupić nawigację jakąś.. Co polecacie ?

+33 / -0 (chyba wink)

6,032

Każdy ma swoje ulubione ilu kierowców tyle opinii ja mam Mio Spirit z bezterminową aktualizacją map.Kiedyś to były czasy mapę na siedzenie i w drogę.

6,033

wujek ma TOMTOM i też jest bardzo dobra zawsze ją biorę jak jade gdzieś dalej i jeszcze mnie w maliny nie wyprowadziła

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,034

jak masz internet w telefonie lub tablecie to masz nawigację googla bez kupowania dodatkowego rupiecia

6,035

Tak jak Marek pisze. Po Polsce wystarczy telefon ew tablet z modułem GPS i wio. Ja kupowałem nawigację Garmin z dożywotnią aktualizacją map Europy bo za granicami Internet drogi.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

6,036

Internet musi dobrze śmigać a w kraju są jeszcze dziury i nawigacja działa z opóżnieniem w miastach jest ok.

6,037

mam w telefonie Naviexpert bardzo dobrze się sprawdza a trochę z nią już przejechałem.

6,038

Też mam w telefonie naviexpert i polecam. Wersja próbna jest na 7 dni ale wystarczy potem założyć nowe konto google w telefonie, odnowa zainstalować i działa smile

6,039

jest jeszcze here podobno ok

Rolnik z powołania:-)

6,040

Ja korzystam z Yanosika i też jest ok smile  Coś tu wujaszek ma dla nich coś wykombinowac... Na byłbym za tabletem nawet jakiś 7" Lenova i jest git

+33 / -0 (chyba wink)