6,161

Odp: GG FORUMOWE

Co myślicie o massey fergusonach serii 30XX , czy naprawdę są tak awaryjne jak to się często słyszy ?

6,162

Gówno prawda, sam na coś takiego poluje...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,163

zlaeży jak trafisz kolega piotrek przeklina kolega bartek zachwycony.
Piotrkowi dwa razy ukręciło wałek dający napęd na przód plus awarie skrzyni biegów. Bartek chwali niezawodność.
Nie ma regóły.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,164

Wujo ma taki sprzęt i tez sobie chwali!

6,165

Też coś takiego chodzi mi po głowie

6,166

Użytkuje ktoś z was ciągnik Deutz dx 6.50?

6,167

Massey napisał/a:

Co myślicie o massey fergusonach serii 30XX , czy naprawdę są tak awaryjne jak to się często słyszy ?

kup zdrowego bo później będzie bolało.

6,168

A seria 36xx jaka opinie ma? Można w ładnych pieniądzach kupić i sporo mocy.. Słyszałem że najlepiej kupować ze skrzynia 32x32..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,169

Karol ja znów słyszałem ,że najwytrzymalsze są skrzynie 16x16... Chyba jednak najlepiej będzie kierować się własnym rozsądkiem za bardzo nie słuchać opinii innych bo każdy mówi inaczej.

6,170

no dokładnie jest tak jak piszesz. facet obok miał to zaprowadził do mechasa na odblokowanie i później sprzedał.
pewno, jak ktoś ma to przecież nie powie ci że kupił gówno albo że jest rozczarowany.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

6,171

Ilu ludzi tyle opinii smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,172

Karol323 napisał/a:

albo co użytkownik to inna opinia;)

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,173

Skrzynia 16x16 32x32 75x75 a i tak mój 323 najlepszy tongue Żonka ostatnio jechała za mną jak wracałem forszajem do domu to mówiła że na budziku było równo 50 na godzinę big_smile remont silnika się udał tongue

6,174

tomek 323 napisał/a:
Karol323 napisał/a:

albo co użytkownik to inna opinia;)

tyle opinii ile dziur w dupie big_smile

6,175

Grzegorz89 napisał/a:

Skrzynia 16x16 32x32 75x75 a i tak mój 323 najlepszy tongue Żonka ostatnio jechała za mną jak wracałem forszajem do domu to mówiła że na budziku było równo 50 na godzinę big_smile remont silnika się udał tongue

czyli kręcisz forsza do 3000 obrotów? Czy masz wieksze koła?

6,176

Pajej napisał/a:

tak mam półbiegi. Usterka polega na tym ze jak mam włączony napę i ma ciężko to cos w przystawce jakby przeskakuje słychać trach trach i tyle wiem

rozebrane i ciekawie jest tam rozwiazane jak dostaje cisnienie to wyłącza napęd. a przeskakiwało na... jak to nazwac https://www.google.pl/search?q=sprz%C4% … ItuuyYM%3A cos takiego tylko na 2 kły ciągnie i to zamiast mieć kat prosty to było pod skosem przy obciązeniu sprężyny puszczały i przeskakiwało
Mysle ze rozumiecie o co chodzi

Rolnik z powołania:-)

6,177

czyli ma sprzęgło przeciążeniowe, powinna mieć regulacje...

6,178

Wymienisz sprężynki i będzie śmigać smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,179

Krzysiek koła normalne a obroty dochodzą prawie do kołka oporowego.... No i samochód pewnie coś zawyża.
A widzisz Pajej nie ma nic skomplikowanego, skoro rozebrałeś. W fordach tam chyba wszystko jest olejem rozłączane, a tak to załączone sprężynami jak nie ma ciśnienia. Wydawało mi się dziwnie ale jak działa to nie ma się nad tym za wiele rozmyślać.

6,180

na początek to zrobie kont prosty na tym sprzegle. pod sprężynki może coś podłoże

Rolnik z powołania:-)