6,581 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-11-28 00:22:45)

Odp: GG FORUMOWE

Nie nie.... O samochód żony dbam bardziej niż o swój. Nowe zimówki i nowe wachacze końcówki oraz zrobioną geometrie  miał 2 tygodnie temu.
Nie przeprowadziłem tylko kursu "somoobrony"  JAk śnieg nie zniknie to będzie trzeba jechać jej pokazać jak się jeździ bokiem.... ale czy załapie? hmm :hmmm:
Lecimy bokiem a ona mnie się pyta co ma robić wink JAk już się zatrzymaliśmy w rowie to się roześmiałem.... Cóż wszyscy cali...
Drzewo 25m przed nami więc mogło być gorzej.
Rów kończył się 5m za nami więc mogło być lepiej.
Ehhh

6,582

Użytkuje ktoś dłuższy czas opony Kabat? Jak z ich trwałością?  Muszę kupić nowe do przyczepy 15,3 i zastanawiam się nad Kabat albo Mitas? Mitasy lepsze czy to wszystko to samo?

6,583

mam takie w jednoosiówce, u mnie dużo muszą znieść, często na skraju wytrzymałości. Osobiście polecam kabata, mam je 2 lata.

6,584

mam w taczkach (1,5r i 1r) rozrzutniku (2 lata) i na przodzie w 60-tce (9 i 6 ms-c)

w taczkach sporo trwalsze  od tych chińskich nawet wzmacnianych
w rozrzutniku dużo nie jeżdżę to ciężko ocenić wygląda jak nowa
w 60tce wytrzymują pod turem więc chyba nie są złe (chociaż mocniej się uginają niż stomilowskie jakie były wcześniej) zużycia nie widać za bardzo

6,585

O stomilu lepiej nie wsponiać...
Może mają lepsze i gorsze modele w tym samym rozmiarze. W 323 z tyłu się rozpadła nie tylko mi.  Z przodu w MF 255 można było wymieniać co 2 lata. W końcu MF został ubrany w mitasa a 323 w Dnieproschime i mitasa. I to są opony....
Przemo a nie wciśniesz do przyczepy 22,5 opon jest w brud po 100 zł w górę i mają plus idą lekko i są szerokie. jak porównam moją nową HL na takich i sanoka d 50 na 900x20 to 20 wypadają słabo podwórko poryte pole poryte.  Dziury w asfalcie idelanie pasują  gdzie 22,5 przelatują nad.... Już poluje na złomie na felgi

6,586

to był Stomil z 99 lub 97r  (wtedy traktor dostał komplet nowych kapci) to nie to samo co później
na tyle nadal są opony z tamtych lat i zostało jakieś 60-65% mimo że przez lata to był jedyny ciągnik i na usługach sporo latał a co sąsiedzi później pokupowali to już często powyrzucali

mi z przodu by jeszcze posłużyły ale tur je wykończył

6,587

Kabaty chwalą, gadałem z gościem z wulkanizacji to mówił że dużo schodzi kabata i sam ciekaw pytał użytkowników to wszyscy zadowoleni

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,588

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-z … iOHjt.html Panowie miałby ktoś blisko żeby obejrzeć taki opryskiwacz? Ewentualnie kupię opryskiwacz do 3tys litrów belka 15m lub 21m najchętniej. TYle żeby chodził i belkę miał na hydraulice tylko takie wymagania.

6,589

Mam takie pytanie czy jest cos w tym prawdy ze nie powinno sie przyorywac sniegu, bo później sie na tym polu nie rodzi? ja mam jeszcze troche do orania, ale ojciec mi nie pozwala jechac bo "sniegu sie nie przyoruje"

Rolnik z powołania:-)

6,590

A na wiosnę siejesz w ogrzmianą ziemię? Co za różnica czy zaorzesz śnieg czy spadnie na wierzch i się roztopi to i tak namoczy tą samą ziemię i ten sam śnieg....

6,591

Nie patrz na to. Orz byle się dało po polu poruszać.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

6,592

Ja czekam na mróz. Zostało 3 ha myślałem że wapnuję ale odpuszczam kasy brak zima idzie. w ubiegłym roku posypałem trochę musi styknąć. Jak zmarznie to pięknie się orze...
Beton z wierzchu miękko pod spodem.

6,593

ja w lutym orałem snieg i kuku była ok, polcalc dzisiaj przyjechal i mam zamiar go w tym roku rozsiac.

mdw

6,594

To wapno jest ok na podtrzymanie a ja musze podnieść o 1pH

6,595

po tonie walniesz to podniesiesz

mdw

6,596

Krzysiek napisał/a:

O stomilu lepiej nie wsponiać...
Może mają lepsze i gorsze modele w tym samym rozmiarze. W 323 z tyłu się rozpadła nie tylko mi.  Z przodu w MF 255 można było wymieniać co 2 lata. W końcu MF został ubrany w mitasa a 323 w Dnieproschime i mitasa. I to są opony....
Przemo a nie wciśniesz do przyczepy 22,5 opon jest w brud po 100 zł w górę i mają plus idą lekko i są szerokie. jak porównam moją nową HL na takich i sanoka d 50 na 900x20 to 20 wypadają słabo podwórko poryte pole poryte.  Dziury w asfalcie idelanie pasują  gdzie 22,5 przelatują nad.... Już poluje na złomie na felgi

Krzysiek to są opony do przyczepy do balotów na tandemie- polska T050, myślę że nie ma sensu bawić się w koła od tira, co innego w przyczepach do zboża itp smile
Dziękuje wszystkim za opinie, chyba wezmę Kabaty, cena 310 za szt 11.5/80-15,3 14 pr chyba przyzwoita. Posiadam kabata w C360 na przodzie od miesiąca, ale to chyba za krótko aby coś o nich powiedzieć wink

6,597

yokoslaw napisał/a:

polcalc dzisiaj przyjechal i mam zamiar go w tym roku rozsiac.

Yoko od kogo i za ile ten POLCALC ,bo ja czekam na transport z AGROLOK-u

6,598

420 netto z napeny

mdw

6,599

No właśnie;ja Napene mam za płoten a Polcalc z GolubDobrzynia po 395 netto

6,600 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-11-29 21:40:44)

agrolok chciał odemnie po 440, może to kwestia dowozu, do ciebie mam koło 200km

mdw