Odp: GG FORUMOWE
znalazłem to jest działka a w zasadzie 2 w sasiednim powiecie a ma on geoportal jest tam łącznie 20ha kl juz znakazłem od IIIb do VI dłównie V ktos to tylko kosi pod dopłaty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 338 339 340 341 342 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
znalazłem to jest działka a w zasadzie 2 w sasiednim powiecie a ma on geoportal jest tam łącznie 20ha kl juz znakazłem od IIIb do VI dłównie V ktos to tylko kosi pod dopłaty
Zdrowych, wesołych świąt i szczęśliwego Nowego roku wszystkim forumowiczom śle Stachu z rodzinką! 3majcie się!
ktoś to tylko kosi pod dopłaty
w moim geoportalu powiatowym jak są jakieś budynki (w niektórych powiatach podobno nawet dla działki niezabudowanej) można znaleźć numer księgi wieczystej oraz jakiś numer ewidencyjno-podatkowy i mając ten numer przez telefon jesteś w stanie ustalić kto płaci podatki i jak ma umowę dzierżawy kto to jest
niestety te dane dostępne są w trybie niepublicznym czyli trzeba się zalogować a mogą to zrobić: urzędnicy gmin starostw sądów, leśnicy, geodeci itp.
to chyba jest w prywatnych rekach, a jak ustalić własciciela to chyba trzeba do gminy z czekolada i moze ktos cos powie, ale teraz swieta trzeba sie wyzbyc chciwośći
http://allegro.pl/nowe-radio-samochodow … 75891.html
http://allegro.pl/ag97a-termometr-samoc … 95467.html chyba kupię do forda bo mi brakuje muzyki innej niz w radio a ten drugi link tez chciałbym kupic bo brakuje mi zegarka i wiedzy jaka jest róźnica temperatur pomiedzy kabina a zewnatrz, to jest ważna jak jest klima
Pajej napisał/a:ktoś to tylko kosi pod dopłaty
w moim geoportalu powiatowym jak są jakieś budynki (w niektórych powiatach podobno nawet dla działki niezabudowanej) można znaleźć numer księgi wieczystej oraz jakiś numer ewidencyjno-podatkowy i mając ten numer przez telefon jesteś w stanie ustalić kto płaci podatki i jak ma umowę dzierżawy kto to jest
niestety te dane dostępne są w trybie niepublicznym czyli trzeba się zalogować a mogą to zrobić: urzędnicy gmin starostw sądów, leśnicy, geodeci itp.
Z tym telefonem to chyba jakaś pomyłka .No chyba że w urzędzie siedzi ktoś z rodziny lub dobry znajomy.Bo przez telefon to możemy sobie porozmawiać o tymi tunie.
http://allegro.pl/nowe-radio-samochodow … 75891.html
http://allegro.pl/ag97a-termometr-samoc … 95467.html chyba kupię do forda bo mi brakuje muzyki innej niz w radio a ten drugi link tez chciałbym kupic bo brakuje mi zegarka i wiedzy jaka jest róźnica temperatur pomiedzy kabina a zewnatrz, to jest ważna jak jest klima
Pajej ja ze swojego doswiadczenia jakie mam z CAR AUDIO to kategorycznie ci odradzam te radio w tej cenie nawet do ciagnika
kup takie za 100-120zł najlepiej audio media i będziesz zadowolony
http://www.mediaexpert.pl/radia-samocho … ,id-427057
to polecam na bank
a co do termometra to sie nie wypowiadam
ale to ma tylko mp3 odtworzyc, wiec po co płacic wiecej?
ale jak podłączysz takie radio w ciagniku do zwykłych głośników to sie za głowe złapiesz to wogóle nie ma dobrego dźwięku oddtwarzajać muzyke i ja to doskonale wiem bo juz takie radia miałem w rękach i szczerze ci mówie ze nie warto tylko sie zdenerwujesz
to oryginalne lepsze? stare jeszcze na kasety
no to już wogóle jest najlepsze jezeli chodzi o jakosć dźwięku ale jak chcesz mp3 to moze poszukaj takie solidniejsze z wcześniejszych lat one na pewno wiecej wytrzymają niż te nowe kartofle ja ososbiscie kupiłem blaupunkta do samochodu i se pluje w brode ze nie kupiłęm tego co ci wysłałem link bo ojciec ma w samochodzie i jest o niebo lepsze od mojego ale to nic
@pajej to co wkleiłeś w moim aresie działało przed tydzień potem zamilkło ot tak.miało iść na gwarancje ale miła pani w sklepie wymieniła mi na troche droższe http://www.mediaexpert.pl/radia-samocho … ,id-235341 i działa.
Rur3k napisał/a:Pajej napisał/a:ktoś to tylko kosi pod dopłaty
niestety te dane dostępne są w trybie niepublicznym czyli trzeba się zalogować a mogą to zrobić: urzędnicy gmin starostw sądów, leśnicy, geodeci itp.Z tym telefonem to chyba jakaś pomyłka .No chyba że w urzędzie siedzi ktoś z rodziny lub dobry znajomy.Bo przez telefon to możemy sobie porozmawiać o tymi tunie.
przy mnie geodeta tak wydzwaniał po urzędach wystarczy powiedzieć geodeta i poprosić o sprawdzenie właścicieli dla numeru
a w tym samym starostwie powiatowym nie mogłem odebrać wypisu z rejestru gruntów za matkę i dowodu rejestracyjnego gdzie miałem współwłaściciela (brata) a nie miałem jego zgody na specjalnym blankiecie
w podatkach w gminie z kolei by coś się dowiedzieć to trzeba z godzinę tłumaczyć: "a po co, do czego Ci to" itp. i rzadko się uda coś otrzymać.
sam byłem zdziwiony z jaką łatwością otrzymywali dane (imię nazwisko udział w nieruchomości adres właściciela) ale pewnie w urzędach takich telefonów mają dziesiątki a przynajmniej w teorii ten numer jest dostępny tylko dla upoważnionych
tak ze pajej widzisz juz masz dwa głosy za tym zę takiego pokroju radia są do kitu
Mam takie radio z MP3 w ladowarce i porównując do Sony co je kupiłem za kawalerskich czasów A obecnie jest w fastraku to faktycznie Stare jest de best. Te z MP3 to na RMF czasami mi ruskie zakłócają.....
Pajej a daleko od gosp ta ziemia? Panowie słyszycie dzwony biją ale nie wiecie w którym kościele. Można próbować w UG tam gdzie podatek ale tam cięzko dostać info najlepiej wybrać sie tez do urzędu ale w takim co maja wszystkie informacje na temat gruntów, klasy ziem itp nie moge tego napisać bo to jest "nielegalne" ale jak sie ładnie poprosi ze chce się rozwijać gosp a ziemia stoi i niszczeje itp wiekszość podchodzi optymistycznie do takich ludzi, wiecej nie powiem bo niestety boje się ze ktoś moze przez to ucierpieć,
Sony xplod plus takie głośniki mam w ciągniku i od paru lat gra elegancko.
Może w tym radiu było by słychać mp3, jak komuś słoń nadepnął na ucho potem na głowę i jeszcze raz na ucho, to i może taki ktoś by akceptował dzwięki wydobywające się z głośnika.
POdejżewam że gdybyś chciał posłuchać radia to by się okazało że łapie 3 stacje gdzie przeciętne 20 letnie radio na tej samej antenie złapie 15 stacji.
o tym samym zacząłem pisać na początku tematy jaki pajej zapodał
troche sie tych radii napodłączałem i co nieco o nich juz wiem i wiem jak te radia mają być wyposażone i jak dobrane aby grały i ściagały dlatego za dobre nowe radio trzeba zapłac albo poszukac starszego odpowiednika używanego tej samej klasy a te chinolki za te 60 zł nie nadają sie specjalnie do niczego
ja do forsza wstawiłem dwa głośniki 3 drozne blaupunkty jeszcze z samochodu wyjete do tego mam radio z mp3 z pierwszego samochodu które kupiłem odziwo ma dobre parametry głosu i dobrze fale odbiera w porównaniu do nowego blaupunkta i to gra przyzwoicie jeżeli chcesz sobie umilić czas w polu słuchając dobrej muzyki nie ma co żałować to wstawiasz raz na dobre a nie wstawisz i jeszcze szybciej wymontujesz
a tu tak jak mam we forszu porobione jak będe nim dłuzej pracował nagram jak to sie zachowuje podczas pracy
https://www.youtube.com/watch?v=x3eIWvIgl2k
Strony Poprzednia 1 … 338 339 340 341 342 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo