6,801 Ostatnio edytowany przez Laszek (2016-12-26 09:59:48)

Odp: GG FORUMOWE

Ja w rusku mam fabryczne radio pioneer co było montowane w starych polo i gra dobrze, tylko głośniki zdały by się lepsze bo obecnie jest tylko jeden. A co do radia to fakt że nie ma mp3 a to mi nie potrzebne bo jak co to i tak tylko słucham radia. Niekiedy nie włączam nic. Właśnie jakie polecił byś dobre i w dobrej cenie głośniki

E 516 na części
Telefon 695 076 269

6,802

Patryk3802 napisał/a:

Pajej a daleko od gosp ta ziemia? Panowie słyszycie dzwony biją ale nie wiecie w którym kościele. Można próbować w UG tam gdzie podatek ale tam cięzko dostać info najlepiej wybrać sie tez do urzędu ale w takim co maja wszystkie informacje na temat gruntów, klasy ziem itp nie moge tego napisać bo to jest "nielegalne" ale jak sie ładnie poprosi ze chce się rozwijać gosp a ziemia stoi i niszczeje itp wiekszość podchodzi optymistycznie do takich ludzi, wiecej nie powiem bo niestety boje się ze ktoś moze przez to ucierpieć,

na pole jest ok 10km Napisz na PW jak takie dane załatwic

Co do radia przekonaliście mnie trzeba dac ok 100zł i niech gra

Rolnik z powołania:-)

6,803

Ja w 323 mam radio założone przez poprzednika kenwooda i 4 szt głośników wsadzone w podsufitówkę z przodu, nie wiem jakiej mocy są ale nie trzeba na duzo "vol" ustawiać by przyjemnie posłuchać. W 3P mam znowu "oryginał" radio FORD dostałem od kolegi z rozbiórki jego auta i tam mam wsadzone 4x80W głosniki, jeśli dobrze pamiętam. Wiem że ze starej wieży wykożystałem;) 
Papej odezwij sie pierwszy bo coś nie mogę wysłać do cb

6,804

Uwaga panowie na drogach, dziś przed dziewiątą 150 m przed kościołem dmuchałem w alkomat. Strachu się najadłem ale mam jeszcze dobrą przemianę materii wink

6,805

Laszek napisał/a:

Ja w rusku mam fabryczne radio pioneer co było montowane w starych polo i gra dobrze, tylko głośniki zdały by się lepsze bo obecnie jest tylko jeden. A co do radia to fakt że nie ma mp3 a to mi nie potrzebne bo jak co to i tak tylko słucham radia. Niekiedy nie włączam nic. Właśnie jakie polecił byś dobre i w dobrej cenie głośniki

laszek żeby coś dobrac musiałbym wiedzieć jakiej średnicy są głośniki ale do ciagnika polecam głośniki firmy PEYING
http://allegro.pl/2-glosniki-samochodow … 96249.html

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,806

Grzegorz powtarzasz się !
A co do poplonu. W tym roku się przekonałem ile wody może zabrać. Odradzam poplony pod jesienne zasiewy, no chyba że późne tj. październikowe listopadowe.  Jak jest problem z wodą to lepiej nie dopuszczać do tego by rosły przed siewem jakieś zielska na polu.  Ja na części pola miałem poplon z facelii a na części paliłem saosiewy rundupem  by przy okazji pozbyć się perzu. No i po wschodach było widać gdzie było pryskane. 30% pola + 3m ramka po obwodzie.

6,807

PANOWIE CO TO JEST ZA PUSZKA Z TYMI KABELKAMI JEST TO SILNIK ISUZU 3 CYLINDRY PUSZKA ZNAJDUJE SIE NA PRZEWODZIE OD FILTRA PALIWA DO POMPY WTRYSKOWEJ I SLYCHAC NA WLACZONYM ZAPLONIE TAKIE CYKANIE CO TO ROBI ZA ZADANIE DO CZEGO SLUZY / BRAT KUPIL LADOWARKE NA GASIENNICACH ATLAS Z  TYM SILNIKIEM     https://www.google.pl/imgres?imgurl=htt … amp;uact=8

6,808 Ostatnio edytowany przez sawek.1990 (2016-12-28 17:56:10)

Mam problem z ustawieniem kąta wyprzedzenia wtrysku. A mianowicie ustawiam koła na znaku 0 kręcę w prawo i po około 180* trafiam na otwór niby ten na którym powinien być początek wtrysku później jest otwór GMP kręcąc dalej o niecałe 180* są znowy 2 otwory, jak ustawiłem na tej 2 opcji traktor nie odpalał a na pierwszej nie będzie flansza pompy pasowała no koła, tzn kreska i 0 nie są w tym oczku. W czym może być problem? Chodzi oczywiście o C-330M

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

6,809

Marian. Mi przychodzą 2 rzeczy do głowy, zawór odcinający, ewentualnie podgrzewacz ale raczej by nie wydawał dzwięków.

6,810 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2016-12-28 21:30:22)

a czy ten dźwięk podobny jest cykania z tego filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=ui8hZlD8IC8

w tym wypadku jest to pompa paliwa

6,811

podobny ale ten nasz szybciej cyka i ciszej moze zalezy to od modely ale po co dwie pomy w takim razie?

6,812

a druga gdzie jest przy lub w wtryskowej ??
np. John Deere 6900 ma elektryczną pompkę zasilająca główną, w bizonach czasem montują by rano nie pompować przed wyjazdem (bak niżej i zaworki często przepuszczają)  więc może twój silniczek też potrzebuje
po kablach szukałeś skąd idzie zasilanie ?? jak by była masa i zasilanie ze stacyjki to ja bym odpiął przewód podał zasilanie i sprawdził czy pompuje.

6,813

tak samo bym zrobił a ze cyka to moze jakaś tłoczkowa albo membramowa ta pompka jest

Nie ma to jak FORTSCHRITT

6,814

no wezyk dalej idzie do glownej pompy wtryskowej tak jak na zdj a zaworek zwrotny jest przy glownej pompie widac

6,815

zarejestruj się na "kopaczka " i tam się wszystkiego o maszynie dopytasz ...

6,816

dzieki

6,817

Ile hektarów trzeba mieć żeby wyżyć z samych roślinek?
Jak głęboko ryć głęboszem przy uprawie bezorkowej?
Ile koni na jedną łapę?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,818

Ja ryłem forszajem na 30cm a pod buraki spróbowałem  na 35 to ciężko było jak cholera, ale buraki miały bardzo długie korzenie. Gruber na 9łap.

6,819

Fenol napisał/a:

Ile hektarów trzeba mieć żeby wyżyć z samych roślinek?
Jak głęboko ryć głęboszem przy uprawie bezorkowej?
Ile koni na jedną łapę?

Wyzyjesz i z 10- 15 ogórki, brokuły truskawki, czosnek i zyjesz

Rolnik z powołania:-)

6,820

Zależy jak chcesz żyć. A co likwidujesz zoo?