7,221

Odp: GG FORUMOWE

PawełS.64 napisał/a:
Fujitsu97 napisał/a:

Panowie czym zalać przekładnie w bronie aktywnej? Wystarczy najzwyklejszy olej przekładniowy? Czy coś lepszego zakupić ?Bo to co teraz tam jest to przypomina błoto...

Jest specjalny smar półpłynny bardzo lepki,jak bedzie za mała gęstość to simeringami będzie wyciekał.

Od wielu lat do przekładni tego typu stosuję zupę z towotu i oleju przekładniowego podgrzanych do temp ok 100 stopni Celsjuża i dokładnie wymieszanych.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,222

Marku a powiedz mi ile warto dać za Unhz'eta 750? W miarę dobrym stanie... Czy wgl warto na coś takiego patrzeć?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

7,223

Lepszego ladowacza nie kupisz. Mimo że pytanie do Marka ale co nieco mogę napisać. Jak sciagne łyżkę to śmiało gzwignie tonę. Jak ładowałem wyslodki co tir wykiprował  to tylko raz się przestawiałem, zasięg ma konkretny. Nie wiem czy bym to nie obraził jakbym napisał że robi tyle co dwa cyklopy.  W zależności od stanu pomp i siłowników może kosztować od 3 do 6 tyś.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,224

Nigdy już nie wrócę do ładowaczy chwytakowych jakiekolwiek by nie były . Po kilku latach mogę śmiało powiedzieć że jeśli potrzebna mobilność i szybkość załadunku to tylko ładowarka czołowa , teleskopowa.

7,225

Masz Racje Tomek ale mam takie miejsce ze turem ciężko wybierać obornik i straszne bajoro sie robi... Na polu owszem super sprawa ale ja bym chciał tylko do obornika coś mieć tymczasowo a później można sprzedać a wtedy to już bym szukał teleskopowki...

+33 / -0 (chyba wink)

7,226

Wszystko jest prawdą, ale budżet decyduje  przede wszystkim, a UNHZ to konkretny sprzęt za niewielkie pieniądze coś jak ciągniki ZT3xx. Za 4000 kupisz ładowacz do niewielkich poprawek w granicach kilkuset zł. No i zostawisz go na gnojowniku i stoi sobie ile potrzeba.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,227

do gnoju chwytakowe jak najbardziej się nadają chyba że pryzma ma z pół metra wysokości to samo przestawianie zajmie dłużej niż ładowanie
Swego czasu sąsiedzi się założyli czy białoruś budowlana po tuningu z chwytakiem czy case z turem (krokodyl ok 2m) szybciej załaduje rozrzutnik i właściciel case musiał litra postawić chociaż szli łeb w łeb. Podobnie przy ładowaniu torfu z pryzmy koparka Komatsu deklasowała ładowarkę jcb. Ale to są specyficzne warunki pracy gdy by trzeba przewieść chociaż parę metrów ładunek albo wyżej unieść czyli typowe prace rolnicze wygrywa ładowarka. Do większości prac tura masz to chwytakowy jako uzupełnienie Ci się sprawdzi.

7,228

Jeżeli nie masz utwardzonej powierzchni a będzie mokro to jaka ta  teleskopowa by nie była to narobisz bajora.  Do big bag'a mam ostrowka, ale do siewnika zasyp robię unhz'em.  Każdy ma swoją rolę. ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,229

Dzięki za odpowiedzi smile co do terenu to co rok utwardzam ale wyplynie trochę gnojowki i deszcz i zaraz znowu to samo lecz nawet później wybrać turem ciężko a jak był cyklop to wybrane tam gdzie trzeba bez problemu. Wtedy chyba trzeba będzie batoniare w ruch i zrobić konkret

+33 / -0 (chyba wink)

7,230

unhz 750 bez łyżki podnosi przyczepe d47 niecałe 2t także jest moc, jak chcesz dobrego to pisz tylko z wlkp do ciebie troche daleko sad

7,231

Mam 2 w okręgu 200km w cenach 4.5tys wiec jeśli ojciec się zdecyduje to podjedziemy zobaczyć.. Ale to i tak muszę jechać 80km niedługo patrzeć 1 rzeczy to przy okazji na dalsza trase

+33 / -0 (chyba wink)

7,232

Mruga mi kontrolka oleju w sharanie 1.9 TDI (Afn 110km) podmieniłem czujniki ale nic nie pomogło gdzie dalej szukać macie pomysły?? Jak sprawdzić instalację elektryczną?? Ciśnienia rzeczywistego jeszcze nie znam bo gdzieś mi zaginął manometr muszę chyba kupić nowy.

7,233

Nie wiem jaki tam czujnik przychodzi jak jest tradycyjny 1 pinowy to podłącz żaróweczkę plus z aku a minus z czujnika...

7,234

Kupiłem manometr od 385 pomierzyłem ciśnienia na dole przy filtrze było 6 bar na zimnym na górę w głowicy 5 na zimnym na ciepłym 2 bar czujniki mają wskazywać awarię Górny poniżej 0,3 bar Dolny poniżej 0,9 mimo to nadal kontrolka mruga
z tego co mi jeden powiedział to jeden zwiera do masy (tak jak w 60-tce) a drugi rozwiera gdy niema ciśnienia ale który jak już tego nie zdradził więc nie wiem jak to sprawdzić

7,235 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-03-08 20:10:42)

Tak jak mówiłem. Sprawdź żarówą. JAk nie świeci to szukaj. Który to rocznik?

7,236

https://www.olx.pl/oferta/tandemy-z-bec … kQIAy.html

jak by ktoś szukał bo mi jednak one sie nie nadadzą są za wielkie jak dla mnie mogę ewentualnie zamienic na kompletne w tak samo dobrym stanie od rozrzutnika albo beczkowozu Fortschritt ale muszą być w takim samym dobrym stanie co te

Nie ma to jak FORTSCHRITT

7,237

Ale na Koseśu chyba nie chcesz zarobić ? wink

7,238

nie nie broń boże poprostu wyszła sytuacja zę te tandemy mi do nowej przyczepy do lasu nie nadadza sie są za wielkie i za ciężkie będzie mi sie przyczepa topić ale co jedyne to to że są naprawde solidne

7,239

Nie krępuj się ! Koseś do biednych nie należy wink

7,240

była wizja robienia przyczepy samemu ale jednak ta wizja odpadła zamówiona jest nowa przyczepa ale bez tandemów bo sa takie troche lipne i bedziemy sami montować tandemy i jak popatrzelismy to te jednak są za wielkie a do lasu to jeszcze za cieżkie więc muszę je sprzedac zeby było na nastepne inne więc jak ktoś jest zainteresowany to dzwońcie gadać bedziecie ze mną