7,461

Odp: GG FORUMOWE

2,5 m

7,462

dzieki

Rolnik z powołania:-)

7,463

wczoraj w agrobiznesie mówili a jakiejs ankieci do wypełnienia, że to niby eakieta dla komisji europejskiej ze na jej podstawie ma byc ustalana nowa polityka rolna. gdzie znaleść ta ankiete?

Rolnik z powołania:-)

7,464

Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na kunę/łasicę? Przychodzi do mnie już 3 dzień do kurnika i kury wydusza, poszło już 20 szt. sad

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

7,465

Zjeść kury.

7,466

albo łasice.

7,467

To na bank kuna. Widziałem kilka razy u siebie jak po opasce uciekała z paszarni nad chlewnię. Widziałem ją późną jesienią zawsze po 22-gej. Pilnowałem porodów pierwiastek i o tej godzinie zaglądałem do chlewni. Zapalałem światło i wchodziłem do paszarni i tak ją wypłaszałem. Kur nie mam polowała na wróbelki. 2 tyg. temu znalazłem zdechłą wyschniętą w stercie słomy.

7,468

Kup sobie elektryczny odstraszacz i po problemie. Ja zakładałem u siebie taki na myszy w magazynie i teraz mam spokój.

7,469

Mam prosty sposób.Zakładam oczko , trafiłem już lisa i 2 kuny , na razie spokój

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,470

Jaką chemie zastosować na umycie starego niemytego traktora? próbowałem roztworem sody ale odeszło tylko z wierzchu. oleje i smary przywarte do żelaza zostały. czym to ugryźć?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

7,471

Fular

7,472 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-04-20 21:27:14)

Myjka na gorącą wodę ale nie każdy ją ma.
Nie wiem jak to wygląd ile tego jest. Ja robię tak jak syf jest duży to stawiam takiego i czekam aż będzie naprawę ciepło. Najpierw w słońcu go wygrzać z pół dnia, potem schować w cień i spryskać chemią. Ja używam tenzi do mycia naczep 50 zł 5l. Opryskiwacz rozrobić 1L + 5L wody i pryskać tak by nie kapało i ważne nie zasychało.  Kropić go między czasie wypić piwko może 2. Potem myjka i ogień.
Prawdopodobnie po takim zabiegu lakiery zmatowieją. Więc jak są ładne to trzeba uważać.
Pewnie potrzebna będzie powtórka możesz próbować od razu albo poczekać i następnego dnia powtórzyć całą procedurę.

7,473

Też wale tenzi ale 1:1 i pistoletem do baranka. Obowiązkowo przy tym gaz maska i okulary.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,474

1:1 zostaje biały metal?

7,475

Od zawsze stosuję sodę z gorącą wodą, a dla zwiększenia przyczepności i mniejszego rozbryzgu dużą ilość detergentu typu ludwik. Potem myjka i fabryczna farba złazi.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,476

Aż tak to nie. Ale wszystko co luźne i złuszczone schodzi do zdrowej powłoki. Żeby do blachy wyżreć to też mam specyfik tylko nazwy nie mogę sobie przypomieć. Nakładam pędzlem lub wałkiem, 10minut i można zmywać.

7,477

Panowie muszę rozlać jeszcze troszkę rsm tzn jakieś 250l/ha a nadal zapowiadają nocne przymrozki nie poprzypalam sobie pszenicy? Jak sądzicie czekać czy rozlewać

7,478

Marek chodzi Ci o fosol...

7,479

vatras240 napisał/a:

Panowie muszę rozlać jeszcze troszkę rsm tzn jakieś 250l/ha a nadal zapowiadają nocne przymrozki nie poprzypalam sobie pszenicy? Jak sądzicie czekać czy rozlewać

Poczekaj na noce bez minusów

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,480

Scansol. Ten czerwony. Jedyne czego nim nie usunąłem to podkładu z ramy pługa b201...