Odp: GG FORUMOWE
Wie ktoś może czy są może katalogi części do rozruszników szybkoobrotowych ?? może być do rozrusznika od 360-330 -385 albo wie gdzie dostać taka pofalowaną blaszkę wypychającą koło zębate
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 377 378 379 380 381 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wie ktoś może czy są może katalogi części do rozruszników szybkoobrotowych ?? może być do rozrusznika od 360-330 -385 albo wie gdzie dostać taka pofalowaną blaszkę wypychającą koło zębate
ja też z pytaniem, jest sworzeń wbity w odlew od przeciwnej strony nie możne wybić. Sworzeń ma nagwintowany otwór M12. całego wystaje może pół centymetra. jak nazywa się urządzenie do wyciągania takich sworzni? albo jak to wydostać.
A jak by się objawił brak procesu jarowizacji?
Nie wykłosi się
ja też z pytaniem, jest sworzeń wbity w odlew od przeciwnej strony nie możne wybić. Sworzeń ma nagwintowany otwór M12. całego wystaje może pół centymetra. jak nazywa się urządzenie do wyciągania takich sworzni? albo jak to wydostać.
otwór jest na wylot? jeśli tak to wkręcasz śrubę i śruba go wypchnie
Na sworzeń włóż wyższą tulejkę ,na tulejkę grubą podkładkę przez którą wkręcasz śrubę w sworzeń.Wysokość tulejki dopasuj tak,żeby nie ciągnąć sworznia na pierwszych zwojach gwintu.
Fenol napisał/a:ja też z pytaniem, jest sworzeń wbity w odlew od przeciwnej strony nie możne wybić. Sworzeń ma nagwintowany otwór M12. całego wystaje może pół centymetra. jak nazywa się urządzenie do wyciągania takich sworzni? albo jak to wydostać.
otwór jest na wylot? jeśli tak to wkręcasz śrubę i śruba go wypchnie
Znając życie to nie jest na wylot i wtedy cudujesz z śrubą, podkładkami i tulejkami
Pełny bolec, tak zrobili że nie wiem jakimi metodami się to wyciąga, chyba palnikiem.
Poległem, zaprowadziłem do mechasa. Kombinowałem z tulejkami. kaplica. wkręciłem też szpile i szarpałem sztabą metalu na tej szpili. Pękły śruby mocujące amortyzację przedniej osi w fendzie i muszę wyjąć ten siłownik bo skrzywiłem oko tłoczyska. Cała przednia oś wisi na 2 śrubach 12. No porażka.
Czy tanie panele słoneczne z allegro nadają się jako doładowywanie akumulatora do elektryzatora? Panele firmowe kosztują od 400zł wzwyż a na allegro zaczynają się od 80zł za panel o mocy 10W. Chyba do elektryzatora który chodzi z akumulatorem 40Ah wystarczy? W razie czego sa jeszcze zestawy z regulatorem napięcia za około 160zł ale czy u nas jest tyle słońca żeby konieczny był taki regulator?
bałbym się zmarnować baterię, lepiej z regulatorem. Nię sądzisz?
lampy solarne przed chatą swiecą całą noc nawet jak jest mało słońca. myślę że może prądu trochę byc przez cały dzień.
Ja kupuje po niecałe 150zł aku bo jako cykliczne rozładowanie i tak nawet najlepszy nie wytrzyma. A jakby był do tego solar to może latem by starczyło do elektryzatora bez doładowywania akumulatora. Tylko czym różni się 10W zestaw solar+regulator dedykowany do pastucha za 400zł od takiego zestawu z allegro za 170zł?
Pierwszy raz w życiu zasiałem pszenżyto jare i nie wiem czym je prysnąć od chwasta. Z kolei na jednym polu pokazał się niedobór i prysnąlem siarczanem + mocznik + mikro. Czym poprawić bo różnicy nie ma wcale?
Piszą że 5 dni przerwy i powtórka. Ja dałem po 3.
Zadziwiające są te jasnozielone palmy w tym roku...
Siarka i magnez. Tam gdzie posypałem siarczan magnezu granulowany jest ok. Na najmocniejszy kawałek brakło z resztą nie był liczony bo analizy pokazywały że jest to zbędne plamy jak cholera...
Potrzebuję przerywacz do 514 na 6 wyjść. Elektroniczny a nie mechaniczny. Ma ktoś? Pilne.
Piszą że 5 dni przerwy i powtórka. Ja dałem po 3.
Zadziwiające są te jasnozielone palmy w tym roku...
Siarka i magnez. Tam gdzie posypałem siarczan magnezu granulowany jest ok. Na najmocniejszy kawałek brakło z resztą nie był liczony bo analizy pokazywały że jest to zbędne plamy jak cholera...
W liściach niski poziom azotu, badali u znajomego (taka maszynka wrzuca się kilka liści zamyka i wychodzi zawartość). Duża pierwsza, druga mała i w liściach bida. Kto dał później pierwszą dawkę w tym roku wygrał, tak twierdził robiący badania. Zimno mokro i wypłukało tam gdzie gleba przepuszczalna.
Ja jechałem z Ciechanowa do Mławy parę dni temu to zboża tragiczne.
Tam piachy
Gdzie moglbym zakupic jakies uniwersalne poszerzenia plastikowe blotnikow do traktora?
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić aby woda w zbiorniku nie zakwitła? Opróżniłem beczkę 20 tys. litrów na RSM i chcę do niej nalać wody, żeby mieć już ogrzaną do oprysków ale boję się, że mi zakwitną glony i będzie lipa. Do tej pory lałem w 2 mauzery 1000l, ale mało się ogrzewała w trakcie gdy jedno wypryskiwałem do drugie się nalewało. W jednym było pełno wody od poprzedniej soboty i już wczoraj były glony, że zapchały wylot. Co tu zrobić?
Glony do rozwoju potrzebują światła a beczka chyba nie jest przeźroczysta
Strony Poprzednia 1 … 377 378 379 380 381 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo