Odp: GG FORUMOWE
Dodaj profilaktycznie preparatu na glony do basenów przydomowych i luz
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 378 379 380 381 382 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dodaj profilaktycznie preparatu na glony do basenów przydomowych i luz
Glon to roślina więc pewnie w oprysku roślinom na polu też da popalić.
My robimy tak że sito wlewowe od opryskiwacza wsadzamy w napompowaną dętkę i w sito pompę ogrodowa. To pływa sobie po powierzchni stawu a tam woda najcieplejsza.
Glony do rozwoju potrzebują światła a beczka chyba nie jest przeźroczysta
Beczka jest metalowa, ale kiedyś w opryskiwaczu zostawiłem wodę na 1 miesiąc i też zakwitła woda, a zbiornik ma nie przeźroczysty.
Jak miałem stary opryskiwacz to Miałem pompę i po drodze zamontowałem filtr od opryskiwacza z gęstą siatką a wąż, który wkładałem do mauzera owinięty rajstopą czy czymś. Teraz zaciągam opryskiwaczem i idzie przez filtr. Co któryś raz wyczyszczę wkład i jest okej.
JA ciągnę ze stawu pompą 170l/min przy 4 barach. Za pompą jest filtr taki http://nawadnianiewenus.pl/sklep/filtry … skowy-2-2/
Woda jest zaciągana z mniej więcej z głębokości 30cm (tam jest najczystsza) przez zmodyfikowane sitko z opryskiwacza.
W metalowym zbiorniku nie zakwitnie woda chyba że będzie otwarty dekiel. Jak ciemno to jak?
Coś tam się może dziać ale nie zakwitnie.
Muszę pochwalić moją żonkę. W sobotę za pierwszym razem zdała prawo jazdy B+E. Teraz będzie już poruszać się ciągnikiem na legalu
No no....
Mojej ciągnik z przyczepą to na autostradzie może bym dał.... ale tam jest zakaz wjazdu...
https://www.youtube.com/watch?v=doaw-W_t-tI
Już dawno był taki pomysł
kiedyś w opryskiwaczu zostawiłem wodę na 1 miesiąc i też zakwitła woda, a zbiornik ma nie przeźroczysty.
Jeśli beczka nie była czarna to przepuszczała światło
Mam nadzieje że to nie przejdzie. Chociaż po tych idiotach w sejmie wszystkiego się można spodziewać. A najlepsze jest to że pomysł wyszedł za rządów "chłopskiej partii PSL".
to nie wiesz co się dzieje?
no to chłopaki info prosto ze szkolenia dla doradców rolnośrodwisklowych.
OSN będzie na 90% kraju. malo tego teraz można już składać wnioski na poplony w ramach nowego rolno.
Zadzwońcie do najbliższego rzgw. Choć na wiele liczyć nie ma co, w każdym razie zmienione zostaną przepisy wykonawcze w ramach wymogów osn.
OSN jest już prawie wszędzie.
i tu sugestia. portfel kwotowy na poplony jest jeden, jak wejdziecie teraz to będziecie mieli zaklepaną kasę. w przyszłym roku ludzie będą wchodzić w poplony masowo, wiec pieniądze zostaną podzielone. jak ktoś zdecydowany to radzę temat zamknąć do końca miesiąca.
na złomie w Piotrowicach koło Jawora widziałem całe 516.
Jak przegonić kuny. Wiem gdzie siedzą . w izolacji na skosie dachu. Płapka stoi od paru dni i nic a one szaleją.
Trutka na szczury w saszetkach
Płapka stoi od paru dni i nic a one szaleją.
Cierpliwości
Tabletki do gazowania zboża, tylko trzeba opuścić chatę na czas operacji...
nie bardzo chłopaki, bo jak nie będzie dostępu do trupa to nie wytrzyma od smrodu w domu.
a nie można po prostu zablokować wejścia?
TAk jak fenol pisze... Trzeba złapać bądź wygonić.
Pułapka stoi i nic...
Dziś pierworodną daje "do przyjęcia" Impreza na 40 osób w świetlicy..
Wczoraj zapieprzy przy imprezie - tort wyszedł mi całkiem ładny....
Potem do 24 leciałem mospilanem po gorczycy bo na bank dziś będzie żółto na polu.
Wstałem o 5 i pojechałem po kucharkę 13 km przez lasy i pola bo mi asfalt zwineli...
Zakupy.... myjnia.... Wyrobiłem się siedzę i wreszcie jem.
Strony Poprzednia 1 … 378 379 380 381 382 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo