7,581

Odp: GG FORUMOWE

Dodaj profilaktycznie preparatu na glony do basenów przydomowych i luz

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,582

Glon to roślina więc pewnie w oprysku roślinom na polu też da popalić.

7,583

My robimy tak że sito wlewowe od opryskiwacza wsadzamy w napompowaną dętkę i w sito pompę ogrodowa. To pływa sobie po powierzchni stawu a tam woda najcieplejsza.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,584

Piotrfire napisał/a:

Glony do rozwoju potrzebują światła a beczka chyba nie jest przeźroczysta

Beczka jest metalowa, ale kiedyś w opryskiwaczu zostawiłem wodę na 1 miesiąc i też zakwitła woda, a zbiornik ma nie przeźroczysty.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

7,585

Jak miałem stary opryskiwacz to Miałem pompę i po drodze zamontowałem filtr od opryskiwacza z gęstą siatką a wąż, który wkładałem do mauzera owinięty rajstopą czy czymś. Teraz zaciągam opryskiwaczem i idzie przez filtr. Co któryś raz wyczyszczę wkład i jest okej.

7,586

JA ciągnę ze stawu pompą 170l/min przy 4 barach. Za pompą jest filtr  taki http://nawadnianiewenus.pl/sklep/filtry … skowy-2-2/

Woda jest zaciągana z mniej więcej z głębokości 30cm (tam jest najczystsza) przez zmodyfikowane sitko z opryskiwacza.

W metalowym zbiorniku nie zakwitnie woda chyba że będzie otwarty dekiel. Jak ciemno to jak?
Coś tam się może dziać ale nie zakwitnie.

7,587

Muszę pochwalić moją żonkę. W sobotę za pierwszym razem zdała prawo jazdy B+E. Teraz będzie już poruszać się ciągnikiem na legalu wink

7,588

No no....
Mojej ciągnik z przyczepą to na autostradzie może bym dał.... ale tam jest zakaz wjazdu...

7,589

https://www.youtube.com/watch?v=doaw-W_t-tI

Rolnik z powołania:-)

7,590

Już dawno był taki pomysł

7,591

kiedyś w opryskiwaczu zostawiłem wodę na 1 miesiąc i też zakwitła woda, a zbiornik ma nie przeźroczysty.

Jeśli beczka nie była czarna to przepuszczała światło

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,592

Mam nadzieje że to nie przejdzie. Chociaż po tych idiotach w sejmie wszystkiego się można spodziewać. A najlepsze jest to że pomysł wyszedł za rządów "chłopskiej partii PSL".

7,593

to nie wiesz co się dzieje?
no to chłopaki info prosto ze szkolenia dla doradców rolnośrodwisklowych.
OSN będzie na 90% kraju. malo tego teraz można już składać wnioski na poplony w ramach nowego rolno.
Zadzwońcie do najbliższego rzgw. Choć na wiele liczyć nie ma co, w każdym razie zmienione zostaną przepisy wykonawcze w ramach wymogów osn.
OSN jest już prawie wszędzie.
i tu sugestia. portfel kwotowy na poplony jest jeden, jak wejdziecie teraz to będziecie mieli zaklepaną kasę. w przyszłym roku ludzie będą wchodzić w poplony masowo, wiec pieniądze zostaną podzielone. jak ktoś zdecydowany to radzę temat zamknąć do końca miesiąca.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

7,594

na złomie w Piotrowicach koło Jawora widziałem całe 516.

gg 5118068

7,595

Jak przegonić kuny. Wiem gdzie siedzą . w izolacji na  skosie dachu. Płapka stoi od paru dni i nic a one szaleją.

7,596

Trutka na szczury w saszetkach

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,597

Płapka stoi od paru dni i nic a one szaleją.

Cierpliwości

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,598

Tabletki do gazowania zboża, tylko trzeba opuścić chatę na czas operacji...

7,599 Ostatnio edytowany przez Fenol (2017-05-28 08:29:03)

nie bardzo chłopaki, bo jak nie będzie dostępu do trupa to nie wytrzyma od smrodu w domu.

a nie można po prostu zablokować wejścia?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

7,600

TAk jak fenol pisze... Trzeba złapać bądź wygonić.
Pułapka stoi i nic...
Dziś pierworodną daje "do przyjęcia" wink Impreza na 40 osób w świetlicy..
Wczoraj zapieprzy przy imprezie - tort wyszedł mi całkiem ładny....
Potem do 24 leciałem mospilanem po gorczycy bo na bank dziś będzie żółto na polu.
Wstałem o 5 i pojechałem po kucharkę 13 km przez lasy i pola bo mi asfalt zwineli...
Zakupy.... myjnia.... Wyrobiłem się siedzę i wreszcie jem.