7,601 Ostatnio edytowany przez kamilz (2017-05-28 09:13:23)

Odp: GG FORUMOWE

Elektryczny odstraszacz z Greene za 100zł na myszy szczury kuny i łasice i po problemie. Przyda się też potem gdzieś do magazynu. Przynajmniej jest spokój z myszami.

7,602

Dawno temu czytałem o nich i działają zapobiegawczo. Interwencyjnie już nie...

7,603

Pojawił mi się problem w kombajnie jakim są poty na pół bloku i nie wiem co z tym fantem zrobić? Po całej szerokości na łączeniu poty na szerokości 2-4cm

7,604 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-05-29 13:53:03)

Między półblokiem a blokiem? Sprawdź czy nie puściły nakrętki od półbloków 6 szt...

Ja to zlałem i w żniwa olej pociekł na paski pompa-wentulator.... no i był dzień postoju..

7,605

macie jakies strony tj giełdy transportowe? prawie sprzedałem kombajn tylko jest problem z transportem, ciezko znaleść jakąś firme co przewiezie kombajn. trasa ok 100km pod ukraińska granice

Rolnik z powołania:-)

7,606

Krzysiek napisał/a:

Między półblokiem a blokiem? Sprawdź czy nie puściły nakrętki od półbloków 6 szt...

Ja to zlałem i w żniwa olej pociekł na paski pompa-wentulator.... no i był dzień postoju..

Dokładnie tak. Proponujesz je tylko dokręcić? Żeby to finalnie zrobić to cały silnik do roboty by był

7,607

chłopaki gdzie szukać części do opryskiwacza krukowiak apollo 1500 potrzebuje złączek,zaślepek uchwytów trzymających rurki na lancach zaworu regulacji ciśnienia itp. w agromach nie ma a na aleegro też niewiele

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

7,608 Ostatnio edytowany przez Fujitsu97 (2017-05-29 19:39:56)

Nie szybciej bedzie na kolach? Chyba ze maszyna niepewna

Chyba najszybciej u producenta

7,609

Pajej napisał/a:

macie jakies strony tj giełdy transportowe? prawie sprzedałem kombajn tylko jest problem z transportem, ciezko znaleść jakąś firme co przewiezie kombajn. trasa ok 100km pod ukraińska granice

To kupujący się nie martwi o to? Jak nie tajemnica to za ile poszedł?

7,610

widać że kupujący taki nie rozgarniety, zadatku nie dał i mówił ze jak nie znajdzie transportu to go nie bierze, więc w moim interesie jest mu pomóc z tym transportem.
Za ile poszedł napisze na PW jak juz pójdzie

7,611

To jak tak to na kołach mu zaprowadź. Najwyżej dla bezpieczeństwa heder jakąś lawetką zawieść. Ja człowiekowi bizona prowadziłem, to miało być koło60km a wyszło prawie 80. Też mi zależało, żeby się pozbyć tematu jak najszybciej.

7,612

tylko ja mu odradzam podróż na kołach, nie pytaj dlaczego

7,613

Wbrew pozorom w żniwa robi się też mnóstwo kilometrów, to i małe ryzyko, żeby coś padło po drodze. Ogólnie jak zapniesz najwyższy bieg to na nim dojedziesz. Też padło mi ładowanie jak prowadziłem, i ledwo co baterii starczyło. Raz się żyje wink

7,614

Żony szwagier kupil mdw 514 i mial pękniętą oponę do dętki.  Z Wałbrzycha do bielawy dojechałem zanim przetarlo . Potem do domu po koło i dalej do Ząbkowic

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,615

Ostatnio sąsiad mnie zawołał żebym zerknął mu na elektrykę do 60tki bo padło wszystko. W międzyczasie zobaczyłem, że ma oponę wybuloną aż dętkę widać i poskręcaną na śruby. Jeździ już sporo czasu tak i jakoś nie wystrzeliła do tej pory. Jednak skręcanie opon śrubami uważam równoznaczne z samobójstwem....

7,616

Znajomy tak jezdzi duzym ursusem z przecieta opona z boku do detki i tak samo metalowymi klamrami pospinane juz drugi rok

7,617

forszaj303 marek napisał/a:

chłopaki gdzie szukać części do opryskiwacza krukowiak apollo 1500 potrzebuje złączek,zaślepek uchwytów trzymających rurki na lancach zaworu regulacji ciśnienia itp. w agromach nie ma a na aleegro też niewiele

Zadzwoń do Krukowiaka do fabryki.

7,618

Zbrobiłe sobie przekładnie do rębaka by ciągnik nie musiał warczeć na 1800. 2:1 PO 15 in pracy paski przestały ciągnąć i zrobiły się po bokach szamaciane nie ma gumy tylko szmata.
To wina pasków czy np kół?

7,619

Kup czerwone Stomil Sanok to zobaczysz jakie powinny być wszystkie, ostrzegam tanio nie będzie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7,620

Te były pix-x set
Tak patrzałem na ten nieudany eksperyment i może winne są chropowate koła?
Wziąłem inny pasek w ręką przeciągnąłem przez koło i po 3 ruchach zbrojenie było widoczne...
Co do pasków Stomil czerwonych to wiem..... ze są naj...