7,621

Odp: GG FORUMOWE

z tymi paskami to nie zawsze tak jest ... zobacz może koła pasowe mają inne kąty  od pasków  to dopiero jak do dobierzesz  odpowiedni klin  to  będą ciągły ...  nie ważne jakiej firmy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7,622

Może zbyt wolne obroty tych kół paski nie zawsze zdadzą egzamin

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

7,623

Przerobiłem troche mocowanie.  Zostało jutro wywiercić 2 dziury i poskładać z nowymi paskami no i wypolerować te koła. 15 lat pod chmurką je trochę sfatygowało  są jak papier ścierny + trochę poślizgu lekki skosik między kołami i taki chyba efekt. Zobaczymy.
Najgorsze że obciołem wałek przekaźnika jak nie zda egzaminu to wrócenie do oryginłu będzie mnie kosztować 220zł....

7,624

pytanie do znawców chemii rolniczej co oznacza przy MaisTer 42,5 OD normalny przebieg wegetacji czy można wszystko siać już na jesieni czy dopiero na wiosnę chodzi mi głownie o siew trawy z koniczyną zamierzam QQ zebrać na kiszonkę we wrześniu a wiem że sąsiad miał w takiej sytuacji problemy z tym że nie wiem czym on odchwaszczał

i drugie pytanie czy widzicie jakąś różnicę między tymi dwiema propozycjami dawek ??
nie ma tam jakiegoś błędu że zamiast zmieszać oba środki powinno przy zmniejszeniu jednego zwiększyć się drugiego ??

http://innvigo.com/wp-content/uploads/2 … -50-SG.pdf

7,625

Proponuje telefon do przedstawiciela bayera.

Co do invigo bylbym ostrozny.u mnie ludzie po monachi(fennoxin) poprawiaja na miotle

7,626

Posiada może ktoś jakieś części do pługów atlas na zabezpieczeniu sprężynowym? Potrzebuję 2 krótsze sprężyny.

7,627

Chcę zrobić nową posadzkę w szopie. Stara z lat 70 się sypie można ją wymieść.
Na podwórzu mam stertę kamieni i chciałbym ją wykorzystać bo zawadza a szopa jest " wielopoziomowa" budowlaniec miał fanazje. MIejscami muszę dorzucić 10cm. Jakim betonem to zalewać? b 20 wystarczy?
Może się w tym tygodniu wezmę za to.

7,628

3 łopaty żwiru i na to jedna cementa, ewentualnie żwir mieszać po połowie z piaskiem. Po kilku godzinach jest robota zatrzeć.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,629

Samemu? A to się jeszcze opłaca? 10 t piasku 400zł tona cementu też coś koło tego a beton mam za 285 b 20 tylko nie wie czy to brutto czy netto.
Zobaczę jeszcze. najpierw muszę przygotować tj przerzucić tą kupę kamieni...

7,630

Jeżeli masz swój piach i żwir to możesz sam mieszać.  Ja co bym nie robił to taniej jak w betoniarni nie namieszam a jakość to niebo a ziemia, muszą jakąś chemie stosowac.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

7,631

chemii to tak wiele nie leją
więcej znaczy dobre kruszywo w okolicznych żwirowniach wszędzie płuczą piach i żwir sortują i mieszają ponownie cena takiego to już jest koszt (chyba 60 zł za m3 się zaczyna) a taki surowy prosto z dołu niby 30 zł ale tez jest opcja 100zł za przyczepę 4,5 tonówkę i tylko od ciebie zależy kiedy mają przestać na nią ładować -przyczepę trzeba jednak własną smile
ja z takiego żwiru z piaskiem płukanego nie sortowanego zrobiłem beton z zawartością 340 kg cementu i jest  twardszy od kupnego b20 (porównywałem) myślę że starczyło by jakieś 270-280 kg cementu by uzyskać taką sama twardość

a i ważna jest ilość wody jak wlejesz taki o konsystencji plasteliny ma dwukrotnie większa wytrzymałość od ciekłego (takiego powstałego z 1,5 razy więcej wody niż na gęsty) przy tym samym składzie kruszywa i ilości cementu
na posadzki przemysłowe stosują taki sam beton jak na kostkę brukową czyli o konsystencji wilgotnej ziemi i taki zaciera się  od razu po położeniu

Krzysiek co będzie stało w tej szopie ?? Jak nic szczególnie oddziałującego  na posadzkę to B20 w zupełności wystarczy tylko podłoże dobrze przygotować i nie dawać kamieni w górnej warstwie

7,632

No ja wszystko rozchodzi się o to kto co za ile może kupić... W siebie będę chyba sam mieszać tylko na tynki i ścianki, posadzka też będzie raczej z gotowca ale wtedy już coś mocniejszego.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7,633

Krzysiek napisał/a:

Samemu? A to się jeszcze opłaca? 10 t piasku 400zł tona cementu też coś koło tego a beton mam za 285 b 20 tylko nie wie czy to brutto czy netto.
Zobaczę jeszcze. najpierw muszę przygotować tj przerzucić tą kupę kamieni...

285 to raczej brutto i to i tak drogo. Wychodzi jakieś 240netto. To u nas za b20 jak bierzesz niepełną gruchę. Przy ilościach powyżej 10m można jiż negocjować.
Co do samemu robienia. B20 bez problemu zrobi się w betonoarce ale trza odpowiednie kruszywa używać. Piasek czy lekki żwirek tomozna w chudziaki dawać.  U nas najczęściej  idzie zwir 0-32, i w grubsze warstwy kamyk 20-40.
Na metr³ wychodzi około 1,8t żwiru, 0,2 kamyka, i 275g cementu. Mieszane w betoniarce ciągnikowej 1m³. Koszt to odpowiednio 70+20+90zł. Do tego ludzie  Ciągnik ładowarka. Czy sie opłaca? To trza inwestora pytać. Nam zazwyczaj wszystko jedno. Jak chłop nie zapłaci za beton towarowy, to zapłaci nam za robote...
Samemu jak się umoesza 1m³ na godzine to jeet około 100zł zarobku i 6t przewalone.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,634

Za B25 pod silos płaciłem 180 netto /m3

7,635

https://www.youtube.com/watch?v=KDtKkv117ac  MDW Arcus

7,636

ale coś im nie poszło z tym modelem

mdw

7,637

swego czasu ktos go mial chyba w Bogatyni?

7,638

rudemenes napisał/a:

Za B25 pod silos płaciłem 180 netto /m3

B20 w garażu pod kombajnem wymiata się, mając to na względzie robiąc za rok ocieplenie nad tucznikami na styropian dałem B25, szkło ! żadnych pęknięć. Może tak jest tylko w betoniarni z której brałem ?

7,639

Z betonowni? A brałeś z atestem czy bez  bo różnica czasami kolosalna.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7,640

a jaką grubość  lejecie pod maszyny ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile