Odp: GG FORUMOWE
Gruber na głęboko/pług/ głębosz do 40cm zaczyna się od 200/ha, grubera na płytko nie mam, ale to podpbnoe pewnoe jak kompaktem minimum 120/ha
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 390 391 392 393 394 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gruber na głęboko/pług/ głębosz do 40cm zaczyna się od 200/ha, grubera na płytko nie mam, ale to podpbnoe pewnoe jak kompaktem minimum 120/ha
w Niemczech kawałek od granicy, jest festyn z okazji "50 lecia zt 300", powinni jakieś zaproszenie wysłać na forum, brak kultury ewidentnie
Chłopaki ma ktoś doświadczenie prawo jazdy B do 3,5 tony czy do Tuskona mogę podpiąć lawetę na hak jest wbite 1450 kg mam do przewiezienia agregat
Możesz podpiąć lawetę tylko masy policz od 3.5 T odejmij masę DMC samochodu i wyjdzie Ci jaką ciężką przyczepę możesz ciągnąć jakieś 1300 kg DMC dla przyczepy wyjdzie co jest mniejsze od masy własnej samochodu więc wszystko ok.
Według przepisów unijnych a takie teraz u nas obowiązują kat B uprawnia dokierowania pojazdami z przyczepą lekką; dmc pojazdu+ dmc przyczepy nie może przekroczyć 4250kg przy czym dmc przyczepy nie może być większe jak 750kg ,jeżeli dmc przyczepy przewyższa 750kg musisz mieć uprawnienia na lawety lub kat. E
I jeszcze jedno dmc przyczepy nie może być wyższe jak dmc pojazdu ciągnącego.
Podsumowując do tucsona mając tylko kat B możesz podpiąć przyczepę z dmc max 750kg
Na samym B nie mozesz zapiąć lawety .
a ja tak przerwę i zapytam o inną rzecz amianowicie ktoś z kolegów kiedyś wspominał że ma mozliwosć zrobić szablony oznakowań do dźwigni do forszaja i wogóle tych wszystkich znaczków tak zeby można było to wszystko odtworzyć po pomalowaniu wnętrza
Na samym B nie mozesz zapiąć lawety .
A niby dlaczego?
U S T AWA z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami W aktualnej wersji z dnia 2017-06-16 mówi :
Art. 6. 1. Prawo jazdy stwierdza posiadanie uprawnienia do kierowania:
6) kategorii B:
a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej
nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu i motocykla,
b) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz
z przyczepy lekkiej,
c) zespołem pojazdów złożonym z pojazdu, o którym mowa w lit. a, oraz
z przyczepy innej niż lekka, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita
zespołu tych pojazdów nie przekracza 4250 kg, z zastrzeżeniem ust. 2,
d) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM;
2. Zespołem pojazdów, o którym mowa w ust. 1 pkt 6 lit. c, którego
dopuszczalna masa całkowita przekracza 3,5 t, może kierować osoba, która zdała
część praktyczną egzaminu państwowego, potwierdzoną wpisem do prawa jazdy.
Czyli do 3.5 T tylko B od 3.5 do 4.250 B+E lub wpis do prawka B96 a powyżej już tylko B+E lub C+E
I oczywiście przestrzegać trzeba mas
dzięki i za odpowiedz zapłacę za transport będę spokojniejszy
bamreras
moglbys przeslac zdj swego forsza z tymi oponami 600/65r34
blackandwhite-86@wp.pl
Narazie ci zapodam to Co mam na telefonie. Jutro porobie pare.
https://drive.google.com/file/d/0B2lhkv … p=drivesdk
Opony sa na oryginalnych felgach zalozone bez zadnych przerobek? Dzieki
opony pasują bez żadnych przeróbek oryginalnych felg jednak ten rozmiar to już taki rozsądny max co można założyć.
https://naforum.zapodaj.net/4a79ec17fa62.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/bcea14e0160b.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/828e7ab71960.jpg.html
grzesiu a od czego są te przednie oponki
Były z jakiegoś małego kombajnu zbożowego. Rozmiar 425/75/20.
Bog zaplac dobry czlowieku
To Grześ ju mnie wyprzedził... swoją drogą Grześ masz instalacje 230volt we forsszu?
Nie kiedyś pytałem jak zrobić dobre 12v. No i założyłem przetwornicę i działa jak należy tylko wiatrak trzeszczy od kurzu. Jakbym miał może jakiś klimatyzator zakładać to pewnie założyłbym jeszcze jedną na 230v.
Panowie nie moge nigdzie na internecie znalesc jakie npk moze miec yara ultran 80 cos ktos moze kojarzy?
Strony Poprzednia 1 … 390 391 392 393 394 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo