8,061

Odp: GG FORUMOWE

andre902 napisał/a:

Kolega scoda w najnowszym TAP opisuje swoje Case'y.

Wrzuc link smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

8,062

androl napisał/a:

Kilka lat temu zrezygnowałem z TAP a dziś dostałem sms-a niby zaproszenie na forum rolników i agrobiznesu przy okazji MTP Poznań. Wszyscy to dostają ?

Mnie pominęli mimo, że mam prenumeratę może dziś listonosz doniesie nowy numer.

sad:(:(

8,063

Karol323 napisał/a:
andre902 napisał/a:

Kolega scoda w najnowszym TAP opisuje swoje Case'y.

Wrzuc link smile

https://www.topagrar.pl/articles/top-te … k-case-ih/

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,064

Może komuś się przyda

http://www.farmer.pl/technika-rolnicza/ … 74617.html

8,065

Nie szaleć na drogach, coś sporo radiowozów i to zasadzają się z dala od cmentarzy.

8,066

A najlepiej za zakrętem i za znakiem 50-70km/h smile A właśnie.. Radiowóz ma byc oznakowany podczas takiej " kontroli " czy może bez kogutów stać?

+33 / -0 (chyba wink)

8,067

I bardzo dobrze, niech łapią pijanych i za prędkość. Ludzi *** bo przez cały rok nie pamiętają o zmarłych a jak 1 listopada to wtedy na wielki pokaz maraton po cmentarzach w całym kraju...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,068

Laszek napisał/a:

I bardzo dobrze, niech łapią pijanych i za prędkość. Ludzi *** bo przez cały rok nie pamiętają o zmarłych a jak 1 listopada to wtedy na wielki pokaz maraton po cmentarzach w całym kraju...

w 101% zgadzam się z tobą

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,069

http://m.demotywatory.pl/4808719

+33 / -0 (chyba wink)

8,070

Do Tomka 323 jako, że ma skrzynkę pełną.
U mnie mechatronika, sprzęgła, pompa i konwerter są sprawne. Skrzynia działa poprawnie, tylko mam mechaniczne uszkodzenie. Pewnie kosz pierwszego biegu jest uszkodzony. Jakby pasował, to poratowałbyś mnie. Będę i tak jeszcze szukał.
A u Ciebie może kaseta sterująca nie działała jak należy. Olej zmieniałeś?

8,071 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2017-11-04 00:03:56)

słuchaj olej zmieniałem ale to dalej nie podziałało u mnie ona leży w całości zaraz wyczyszcze skrzynkę to będziemy gadać
już wyczysciłem więc mozesz na pw pisac

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,072

Widzieliście nowy TR? Pokazali K 150 w gazie  Roberta Machaja. 323 też się załapał.

8,073

Widziałem

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,074

Roberta Machaja z Michałowic ??

8,075

W ruskim (t25) padł mi układ kierowniczy...chyba ślimak się rozleciał bo luz na dwa obroty... tur jednak dał radę że ruska konstrukcja wymiękła... zastanawiam się nad takim wspomaganiem https://www.olx.pl/oferta/wspomaganie-k … f69a12d41b ma ktoś coś podobnego założonego ?

8,076 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2017-11-10 17:12:23)

Człowieku idź na szrot albo na złomowisko wykręć sobie zestaw ze wspomaganiem elektrycznym z jakiegoś samochodu i spokój wydasz max 200-300zł aczkolwiek będziesz chyba musiał naprawić ten ślimak.

https://www.youtube.com/watch?v=5wgtj9eKWFg

8,077

Ale sentymentalnie się zrobiło oh.

8,078 Ostatnio edytowany przez boberek666 (2017-11-11 01:17:42)

elektryczne też brałem pod uwagę ale każdy co ma w c-360 odradzają za duże obciążenie na ślimak tur robi swoje.... całe wspomaganie elektryczne już dawno kupiłem od scenika tylko każdy odradza.... ale cena przeraża tego zestawu 2 tyś sad.... może pierw jednak spróbuje tanim kosztem a jak nie wyjdzie to dopiero większa inwestycja....

8,079

Panowie, trzeba mnie dobra radą poratować. Czy jest możliwość, że wykruszony tryb (satelita) w mechanizmie różnicowym w aucie będzie przy mocnym przyspieszaniu zgrzytał? Przy normalnej jeździe nic nie słychać tylko przy mocnym przyspieszaniu na 1biegu. Na drugim zdarzyło mi się ze 2 razy. Ogólnie rozebrałem skrzynię, i nie widzę nic złego oprócz tego mechanizmu. Nie daje mi to spokoju, bo satelita przy jeździe na wprost normalnie praktycznie nie powinna się obracać, co co w takim razie huczy/?
Byłem ze skrzynią nawet u fachmana, który zajrzał w skrzynię i nic nie zobaczył wziął pieniadze a na koniec połasił się na targową czapkę za 20zł... Nadaje się do wątku ręce opadają....

8,080 Ostatnio edytowany przez przemo (2017-11-15 20:12:26)

Tak według mnie to chyba jest to możliwe (nie wiem jaki masz silnik)-na 1 biegu jak kładziesz buta to koła mogą złapać poślizg, mechanizm różnicowy pracuje i może być coś słychać jak brakuje zębów... Ja mam omege 3.0 i przy tylnym napędzie jak jest trochę mokry asfalt to przy ruszaniu często włącza cię kontrola trakcji wink a co dopiero przy przednim... tongue