Odp: GG FORUMOWE
U mnie padal mokry snieg troche.antene sat. musialem wyczyscic ze sniegu.
Teraz cisza zero wiatru i snieg sie topi
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 418 419 420 421 422 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie padal mokry snieg troche.antene sat. musialem wyczyscic ze sniegu.
Teraz cisza zero wiatru i snieg sie topi
Jack jesteś w tej chwili w oku orkanu, to masz ciszę.
U mnie teraz już dużo osłabł i pada deszcz. Zaczęło tak po 14 od śnieżycy i wiatru ,później już tylko się nasilał ,wydaje mi się ,że najsilniej wiał około 18.
U mnie też jakoś spokojnie. Dzisiaj ladowalismy kukurydzę na tiry to przy drugim już zaczęło śniegiem sypać ale zdążyliśmy. Przy okazji zwolniło się miejsce w stodole na kombajn.
Wieje wieje ale stosunkowo ciepło jak na Styczeń
W Holandii dzisiaj była masakra busy i ciężarówki co parę kilometrów leżały na bokach. Pierwszy raz w życiu widziałem jak dla gościa jadącego przedemną oderwały się wszystkie 3 koła z prawej strony w naczepie myślałem ,że zrobię w gacie. Tutaj już się uspokoiło boję się co w domu dla woj dolnośląskiego wydali drugi stopień.
To jechaleś u góry A7? Czy już ją zamknęli skoro taki wiatr?
W mojej wiosce dziś znowu była akcja qq ale koszenia. Moje przyczepy też lex 770tt załadował qq kuzyna.
Yoko ,tak z ciekawości,wspominałeś że twój znajomy miał problem z zwrotem kupionego samochodu i jak zwrócił?
w sumie to brat, auto było kupione od handlarza sprowadzone z niemiec, ubywal płyn chłodniczy i waliło parą z odmy, okazało sie że auto było jakiś czas przed sprzedażą naprawiane uszczelka albo nagrzewnica, układ zapowietrzony a odmy nie poczyszczone, sprzedawca wiedział niewiedział, w sumie jezdzi juz trzy miesiące nic sie nie dzieje ale strachu sie najadl bo auto 30 koła kosztowało, jak na chłopaka 21 lat to spory wydatek, a ze zwrotem to nie jest prosta sprawa wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy jak jej nie ma to juz trzeba zbierac dowody na to że auto było sprzedane z usterką, najlepiej rzeczoznawca i opinia warsztatu jak to nie pomorze to droga sądowa. rzecznik praw konsumenta mówil ze w razie powazniejszej usterki można auto zwrócić do roku czasu ale to długie postepowanie.
Nie chce mi się szukać
Chyba Koseś gdzieś to tłumaczył ale nie pamiętam gdzie.
mamy olej pod ciśnieniem 160 bar.
Podpinamy go pod siłownik fi 40mm
Według moich obliczeń to takie coś podniesie 2T
Prawda?
160 bar -1602000kG/m2
powierzchnia tłoka 0,0012
1602000*0,0012=2012kg
2048 kg dokładnie
Yoko dzięki,byłem ciekawy jak ta sprawa się zakończyła.
Panowie mam pytanie czy ktoś z was posiada wał mulczujący, jeśli tak to jaki jest wymiar zęba w takim wale.
damian9871 napisał/a:480 nie widziałem coś mówił że ma kombajn po kuku nie umyty, miał 5xx lexa ale nie ogląałem go. U lechmana byłem przed żniwami używki pożal się boże.
tu warto może popatrzeć ! czasem u nich bywam i wydają się ok. https://kowala-agrotechnika.otomoto.pl/ ta lawerda chodzi mi po głowie https://www.otomoto.pl/oferta/laverda-m … znNcI.html
Ja znalazłem.
co kupiłeś?
Łatwie wszystko. Taki jaki chciałem czyli 550
Panowie mam pytanie czy ktoś z was posiada wał mulczujący, jeśli tak to jaki jest wymiar zęba w takim wale.
wysokość zęba 20 cm i grubość 2 cm. mówię o podwójnym z tolmetu taki mam
Przejeżdżając przez Drobin widziałem Bizona żółtego na złomie.
Mój bizon też pewnie pójdzie na złom po oszabrowaniu z części które mogą się przydać dla jego następcy. Chociaż może przerzucę silniki i spróbuję sprzedać ?
Yoko - zadzwoń proszę do mnie. 603 040 579
Nie mogę wysłać wiadomości...
Strony Poprzednia 1 … 418 419 420 421 422 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo