8,381

Odp: GG FORUMOWE

U mnie padal mokry snieg troche.antene sat. musialem wyczyscic ze sniegu.
Teraz cisza zero wiatru i snieg sie topi

8,382

Jack jesteś w tej chwili w oku orkanu, to masz ciszę.

8,383

U mnie teraz już dużo osłabł i pada deszcz. Zaczęło tak po 14 od śnieżycy i wiatru ,później już tylko się nasilał ,wydaje mi się ,że najsilniej wiał około 18.

8,384

U mnie też jakoś spokojnie. Dzisiaj ladowalismy kukurydzę na tiry to przy drugim już zaczęło śniegiem sypać ale zdążyliśmy. Przy okazji zwolniło się miejsce w stodole na kombajn.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,385

Wieje wieje ale stosunkowo ciepło jak na Styczeń

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,386

pablo721 napisał/a:

W Holandii dzisiaj była masakra busy i ciężarówki co parę kilometrów leżały na bokach. Pierwszy raz w życiu widziałem jak dla gościa jadącego przedemną oderwały się wszystkie 3 koła z prawej strony w naczepie myślałem ,że zrobię w gacie. Tutaj już się uspokoiło boję się co w domu dla woj dolnośląskiego wydali drugi stopień.

To jechaleś u góry A7? Czy już ją zamknęli skoro taki wiatr?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,387

W mojej wiosce dziś znowu była akcja qq ale koszenia. Moje przyczepy też lex 770tt załadował qq kuzyna.

8,388

Yoko ,tak z ciekawości,wspominałeś że twój znajomy miał problem z zwrotem kupionego samochodu i jak zwrócił?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

8,389

w sumie to brat, auto było kupione od handlarza sprowadzone z niemiec, ubywal płyn chłodniczy i waliło parą z odmy, okazało sie że auto było jakiś czas przed sprzedażą naprawiane uszczelka albo nagrzewnica, układ zapowietrzony a odmy nie poczyszczone, sprzedawca wiedział niewiedział, w sumie jezdzi juz trzy miesiące nic sie nie dzieje ale strachu sie najadl bo auto 30 koła kosztowało, jak na chłopaka 21 lat to spory wydatek, a ze zwrotem to nie jest prosta sprawa wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy jak jej nie ma to juz trzeba zbierac dowody na to że auto było sprzedane z usterką, najlepiej rzeczoznawca i opinia warsztatu jak to nie pomorze to droga sądowa. rzecznik praw konsumenta mówil ze w razie powazniejszej usterki można auto zwrócić do roku czasu ale to długie postepowanie.

mdw

8,390 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-01-19 16:23:29)

Nie chce mi się szukać
Chyba Koseś gdzieś to tłumaczył ale nie pamiętam gdzie.
mamy olej pod ciśnieniem 160 bar.
Podpinamy go pod siłownik fi 40mm
Według moich obliczeń to takie coś podniesie 2T
Prawda?

160 bar -1602000kG/m2
powierzchnia tłoka 0,0012
1602000*0,0012=2012kg

8,391

2048 kg dokładnie

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,392

Yoko dzięki,byłem ciekawy jak ta sprawa się zakończyła.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

8,393

Panowie mam pytanie czy ktoś z was posiada wał mulczujący, jeśli tak to jaki jest wymiar zęba w takim wale.

8,394

sarast napisał/a:
damian9871 napisał/a:

480 nie widziałem coś mówił że ma kombajn po kuku nie umyty, miał 5xx lexa ale nie ogląałem go. U lechmana byłem przed żniwami używki pożal się boże.

tu warto  może popatrzeć ! czasem u nich bywam i wydają się ok.   https://kowala-agrotechnika.otomoto.pl/   ta lawerda chodzi mi po głowie https://www.otomoto.pl/oferta/laverda-m … znNcI.html

Ja znalazłem.

8,395

co kupiłeś?

8,396

Łatwie wszystko. Taki jaki chciałem czyli 550

8,397

Thesyo napisał/a:

Panowie mam pytanie czy ktoś z was posiada wał mulczujący, jeśli tak to jaki jest wymiar zęba w takim wale.

wysokość zęba 20 cm i grubość 2 cm. mówię o podwójnym z tolmetu taki mam

8,398

Przejeżdżając przez Drobin widziałem Bizona żółtego na złomie.

8,399

Mój bizon też pewnie pójdzie na złom po oszabrowaniu z części które mogą się przydać dla jego następcy. Chociaż może przerzucę silniki i spróbuję sprzedać ?

8,400

Yoko - zadzwoń proszę do mnie. 603 040 579
Nie mogę wysłać wiadomości...