8,561 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-02-16 21:15:34)

Odp: GG FORUMOWE

tez mam z trzy lata, pierwsze co to własnie wywaliłem wąż, 30 tys litrów i chodzi, jak bedziesz kupował patrz sie zeby była samozasysająca, a ta z pierwszego linku nie jest a zalewanie jej przed kazdym tankowaniem troche uciązliwe

mdw

8,562

koseś napisał/a:

Na pusto to bajka , wygodniej niż jcb . Zobaczymy jak pod obciążeniem będzie chodzić , jest tylko mały mankament bo przekładnia zwalniająca mi trochę wyje sad

Chylę czoła :brawo: ładnie płynnie rusza, chociaż z dźwięku to u mnie podobnie wyje sam hydrostat na zimnym oleju i jak mam małe obroty silnika i mocno dźwignią szarpnę.

8,563

O dzięki dobrze wiedzieć z tym samozasysaniem .

8,564

Mam to drugą ,daje radę .

8,565

yokoslaw napisał/a:

tez mam z trzy lata, pierwsze co to własnie wywaliłem wąż, 30 tys litrów i chodzi, jak bedziesz kupował patrz sie zeby była samozasysająca, a ta z pierwszego linku nie jest a zalewanie jej przed kazdym tankowaniem troche uciązliwe

Przed kazdym tankowaniem, czy zmiana mauzera?
Jeszcze jedno u mnie pasowałoby zeby zasysała z pomieszczenia gdzie mam paliwo czyli jakies 10-15m, i pompowała powiedzmy z 5m wszystko na jednym poziomie. czy takie pompy podołają?

Rolnik z powołania:-)

8,566

mam teraz 15 m weza i pcha, praktycznie za kazdym, chyba ze u mnie po prostu zawór zwrotny puszcza

mdw

8,567

https://www.olx.pl/oferta/wywar-paszowy … esYgT.html
Ktoś z dolnego sląska zna? Co ten wywar ma dodane że może stać 3 miechy zimą?

8,568 Ostatnio edytowany przez forszaj303 marek (2018-02-17 17:00:57)

yokoslaw napisał/a:

Mam taką,jak podał w drugim linku i jest samozasysająca,a co do węża to jest jak dykta,i trzeba zmienic na taki do ropy,licznik nie jest do końca wiarygodny,ale liczy,a i oringi co tam są do uszczelniania króćców do węży puchną i trzeba zmienic albo podkładke aluminiowa dać i jest ok. 5 lat chodzi, kilkadziesiąt tysiecy litrów przelane,swoją robote robi.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,569 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2018-02-17 19:25:58)

Jakim podkładem i potem farbą na wierzch pomalować nadstawkę od rozsiewacza? Nie znam się i nie chcę żeby mi zaraz zeżarło ją. Mam kvernelanda i na wierz pasuje dobrać kolor.

8,570 Ostatnio edytowany przez forszaj303 marek (2018-02-17 21:26:54)

może na początku czymś takim? http://allegro.pl/farba-antykorozyjna-o … 01435.html

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

8,571

są dedykowane podkłady i lakiery do sprzętu rolniczego np. Tramp robiłem malowałem tym zt 303, podkład szary na silnik jakiś niby spirytusowy kupiony w Grene ale w miejscu gdzie nie przykryty lakierem zrobił się różowy (muszę porobić zaprawki ) na razie karszer 15 bar tego nie rusza, nie wiem jak by zadział na azot ?

8,572

https://www.olx.pl/oferta/pasniki-pasni … f0981f5925
warto to kupic? potrzebuje dwa

8,573

Dobra cena. Takie po 150 sprzedawałem

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8,574 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2018-02-26 20:50:23)

https://www.topagrar.pl/articles/aktual … newsletter

8,575

No dobrze. Pojadą do wawy autobusem, wezmą ze sobą kilka skrzynek wódki i co dalej? Jakieś postulaty czy po prostu rolnikom ma byc lepiej bo jak nie to będziemy strajkować?

8,576

Własnie nie wiem.  Ale prawda jest taka, że większość z nas siedzi cicho i już. Żadna władza się nami nie przejmuje. Przecież przyjdzie wiosna i wrócimy na pole.

8,577

Faktem jest że przydało by się zakręcić kurek towarów z ukrainy. Nie dość że musimy konkurować z nimi na rynkach światowych to jeszcze u siebie.  Ale czy do tego trzeba strajku? Nie wiem nie słyszałem by organizacje z tej strony http://www.krir.pl/2014-01-03-03-24-4/p … e-branzowe w ostatnim czasie cokolwiek zrobiły w temacie. Prawda jest taka że jeśli problem nie zrobi się medialny nie zaistnieje w TV na FB YT itd to się nie rozwiąże.  A problem puki co jest ale tylko w prasie rolniczej.

8,578 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2018-02-27 09:52:13)

Dla mnie takie strajki to tylko próba wybicia się coraz to nowych cwaniaków. Na ostatnich królował Izdebski. Co zrobili? Nic. Jak mają zakręcać kurek na towary z Ukrainy skoro większość wybrała do rządzenia ludzi którzy Ukraińców mają za braci i na siłe chcą ich w Unii? Mnie bardziej martwi, że za głosy ekologów są w stanie sprzedać całą branże futrzarską. jedna z nielicznych dziedzin rolnictwa która radzi sobie bez dotacji. A skoro nie mają dotacji to nie ma ich jak wziąć za pysk więc są solą w oku.

8,579

Chłopaki poszukuję obudowy filtra powietrza od forsza 323 lub coś podobnego z suchym wkładem.

8,580

Sąsiad rozprzedaje na części E512 filtr jeszcze widzę, jakby co mogę zapytać.