Odp: GG FORUMOWE
Androl Ty kiedyś pokazywałeś jak zrobione jest mocowanie ramion w 303 ze lepiej podnosi ? Pamietasz w jakim to wątku bo ja jakos znaleźć nie mogę
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 439 440 441 442 443 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Androl Ty kiedyś pokazywałeś jak zrobione jest mocowanie ramion w 303 ze lepiej podnosi ? Pamietasz w jakim to wątku bo ja jakos znaleźć nie mogę
Karol tam była nakładka z dziurą przyspawana pod lagą.
Jak Laszek pisze, mogę jutro jeszcze raz cyknąć i wstawić bo tamto zdjęcie się nie zachowało.
Meder ,pelet miał by być robiony z trocin po traku taśmowym -czyli trocina drobna i wilgotna plus zrombki z drzew iglastych i liściastych też wilgotne do tego mam dojcie do odpadów ze zboża po 200zł za tonę suche te odpady . Myślałem także podnieść kaloryczność poprzez dodanie miału z węgla kamiennego. pelet miał by być o średnicy 8mm.
Z tego co sąsiad mówił to mokra trocina ( taka co wczoraj jeszcze w lesie pionowo stała) się nie nadaje bo jak schnie to pelet się rozpada.
Jakby ktoś chciał to mam z 15 balotow sianokiszonki z przerosnietej lucerki, krowy na to patrzeć nie chcą a w piecu by się nieźle paliło. ...
wilgotność do zrobienia brykietu powinna być max 16 procent tak że wydaje mi się ze musiał byś dosuszać to i wszystko mielić żeby była równa frakcja a peletu nie robiłem ale z tego co wiem jest jeszcze gorzej go zrobić najlepiej weź to wszystko co masz i pojedz do kogoś spróbować czy to wyjdzie i wydaje mi się ze lepiej by było kupić brykieciarkę wektora z przystawką do robienia peletu bo może poszło by to bez lepiszy
Paszowóz bylby chyba najlepszy do pocięcia i wymieszania.
Życzę Wszystkim Forumowiczom i ich rodzinom Radosnych Świąt, Zdrowia szczęścia. Dyngusa mokrego ale z umiarem
ja również życzę wam wesołych i radosnych świąt
ja również życzę wesołych świąt mokrego dyngusa bogatego zająca i przede wszystkim miłej rodzinnej atmosfery
Również życzę zdrowych spokojnych świat
wesołego jajka...
wesołych świat,mokrego dyngusa,i czasu spędzonego w pełnym gronie rodziny
Wesołych świąt Wielkanocnych
A pochwalę się że podpisałem umowę na fotowoltanikę na 12ha ziemi przez 30 lat. Kwota netto do kieszeni to 23 tyś za ha rocznie.
Wesołych!
Się pytam jak ? 23tyś rocznie za ha?
2 czynsze i mogli by być właścicielami tej ziemi?
Fakt że obecnie jest problem z zakupem ziemi ale bez przesady....
Tomek Król! Dawaj namiary to odstąpię chociaż z połowę.:)
ja też !
W sumie to firma lokalna więc nie wiem czy dalej będą chcieć.
A wszystko przez to że wiatraki na sąsiednich polach nie wypaliły i faksem się udało .
Krzysiek tak rocznie i za 1 ha 23 tyś.
dobra dobra znamy datę
Strony Poprzednia 1 … 439 440 441 442 443 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo