8,861

Odp: GG FORUMOWE

A wiesz o tym że jak jesteś w mysliwym to już żadnej kasy za szkody nie dostaniesz?

8,862

20 tyś to musiał drogi sprzęt se kupić albo tylko lubi gadać ile to kasy wydaje. Co do egzaminu to trza przy testach posiedzieć. Nie tak hop siup.  Ostatnio brat kupił boka używkę za 300 zł stan igła

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,863

Sztucer z dobrą optyką szafa lornetka i zbiera się. Te 20 to z egzaminami i innymi kosztami. Stać go w końcu właściciel 2 firm radny i gospodarz ;-)

8,864

Krzysiek napisał/a:

A wiesz o tym że jak jesteś w mysliwym to już żadnej kasy za szkody nie dostaniesz?

Wczoraj poruszaliśmy ten temat i jest to zwyczajowo przyjete ale prawnie jedno i drugie się nie wyklucza.

8,865

No dokładnie. Nieoficjalnie tak jest w kołach że członkowie nie występują o odszkodowania. Co do kosztów to w 10 tyś się spokojnie zmiescisz.  Broń możesz zawsze kupić używkę i wtedy już sporo taniej może być. No chyba że chcesz sprzęt do szpanu...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,866

nie moge nigdzie dostac epoksynazolu wrr macie jakies pomysły?

Rolnik z powołania:-)

8,867

Laszek napisał/a:

No dokładnie. Nieoficjalnie tak jest w kołach że członkowie nie występują o odszkodowania. Co do kosztów to w 10 tyś się spokojnie zmiescisz.  Broń możesz zawsze kupić używkę i wtedy już sporo taniej może być. No chyba że chcesz sprzęt do szpanu...

Wczoraj na szybko policzyłem to 3 tys. wpisowe plus broń nowa czeska to od 2 tys w górę albo uzywka do tego optyka. Pewnie jakieś pozwolenia, egzamin więc poniżej 10 tys. Znając mój zapał to i tak koszty się rozłożą przynajmniej na 2 lata często będzie tak że zamiast coś zrobic w ramach stażu nie będę miał czasu. Znajomy mówił że są i tacy co 3 lata już robią staż i zrobić nie moga. A wydać na hobby 3 tys rocznie to nie jest dużo. Większość browara przez rok za więcej wypije.

8,868

Nie masz czasu na pracę w Kole - płacisz 20 zł za godzinę. U mnie jest obowiązkowe odpracować 10 godzin, masz 200 zł. W ustawie o PZŁ jest jak byk, składka wstępującego do Koła nie może być wyższa niż roczna na PZŁ, ok 3500 zł. Chyba że pod stołem będą wołać więcej jak jest zbyt wielu chętnych. Słyszałem nawet o 20000 zł. Może plotki. Ode mnie 5 lat temu wzięli mniej niż składka. Na stażu możesz być max 2 lata jak się w rok nie wyrobisz. Ciężko się nie wyrobić, chyba że nie chcesz. Średnio na 7 - 8 polowań zbiorowych musisz być na ponad połowie. Prace na rzecz Koła w czasie stażu (ambony, paśniki, zwyżki) średnio kosztują 1000 zł. Myśliwi wódki nie piją. Kosztu nalewek, popitek, zakąsek nie liczę. Papiery mnie kosztowały 5000 zł. Teraz podobno trochę zdrożały. Broń śrutowa używana od 200 zł, kulowa z lichą optyką od 1500. Dychę przekroczy ale lekko.

8,869

No 20 tyś to heniu chce za wejście do swojego koła. Prawda taka że w tym przypadku pieniądze to nie wszystko bo pierwszego lepszego z kasą i tak nie przyjmie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,870

Krzysiek co tam za rabunki w Debrznie?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,871

A bo była dyskusja o tych kołach łowieckich i postanowiłem się zaopatrzyć w jakiś sprzęt dla killera wink

8,872

Masz coś na zbyciu? 😎

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,873

Hahaha smile
No całkiem głośno było. W radiu i TV nadawali. Ale rzekomo złapali gości ?

Siły na zamiary zmierz....

8,874

A co mają powiedzieć? Że zgineło kilkadziesiąt karabinów maszynowych z amunicją i nie wiedzą gdzie?

8,875

Laszek napisał/a:

Masz coś na zbyciu? 😎

Procę

8,876

Widły i grabie

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8,877

Widły? Przypomniało mi się że mam takie jedne niepotrzebne. I mam nawet klienta na nie.  Gość był u mnie a właściwie jeszcze u taty na podwórku było to z 20 lat temu i zobaczył te widły. Mieszka 3 km ode mnie....  Z miesiąc temu mijam się z nim w drzwiach sklepu... nie przepuścił.  Najpierw zapytał o zdrowie mamy a potem czy mam jeszcze te widły.  Chyba się w nich zakochał.... Chce je kupić ale ja nie chcę sprzedać wink
Co to za widły? Trza wstawić foto.... wink

8,878

Miałby Ktoś podrzucić numer tel. do kolegi Mazi? Chciałem się wypytać o tego rototillera co mają.

8,879

Admin miał to cudo to go spytaj co i jak

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,880

Panowie jaki filtr zastosować za pompa w studni bo gdy biorę wodę do opryskiwacz to zaciąga mi piach i co chwile mi się końcówki zamykają pompę mam zwykła zanurzeniowa