Odp: GG FORUMOWE
do takich wirusów polecam ADWCleaner https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/. Kiedyś używałem to pomagało
Przyjmę rysunki do rekonstrukcji np. schematy, teksty, instrukcje itp. Pisać PW lub mail
sebastian.hojka@outlook.com
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 457 458 459 460 461 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
do takich wirusów polecam ADWCleaner https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/. Kiedyś używałem to pomagało
wysyłał ktoś coś z narzędzi NAC na serwis?? Ja wysłałem kosę na urwany tłumik oni uznali że jest poza tym zatarta mimo iż do końca chodziła i wg ich opinii wynika to z eksploatacji i chcą naprawiać tylko odpłatnie. Się zastanawiam co dalej można zrobić.
A może chcą Cię naciągnąć i nie robiąc nic skasują jak za prawdziwą naprawę
za odpłatną naprawę chcą 240 zł (kosa kosztowała 340) mogę się nie zgodzić i dostać ja z powrotem lub nie zgodzić i wysłać do serwisu centralnego z tym że na formularzu reklamacji jak zaznaczę wysyłka do centralnego to jednocześnie wyrażę zgodę na koszty. Może stwierdzili zatarcie bo było by prościej wymianę zrobić cylindra niż wykręcić urwane szpilki od tłumika. Ta kosa to pierwsza reklamacja której mi nie uznano i nie mam doświadczenia w takich sporach.
Ja wychodzę z założenia że te chińczyki nie mają gwarancji.
Jak chodziła do końca to pewnie jest na chodzie. A jeśli nawet to z allegro zestaw cylinder plus tłok pierścień 31zł z przesyłką. Paraagonem i gwarancją można się podetrzeć....
ja w zeszłym tygodniu dałem pompę wtryskową od kombajnu porzeczkowego a dziś padła w ducato. Są tylko wysokie obroty puszę gaz zdycha. Nie mógł się skończyć tydzień temu? Akurat gdy jest najbardziej potrzebny....
do tego modelu za 60 widzę najtaniej + tłumik to się trochę zbierze. W castoramie nie było nigdy problemu wiertarkę chińczyka wymieniali od reki w punkcie reklamacji później się trochę wycwanili i wymieniali dopiero po tygodniu od oddania. Ta kosa już mi nie potrzebna bo zakupiłem drugą większą ale dla zasady chce by naprawili. Chyba zaczne od e-maila by mi przesłali zdjęcia rozebranej.
Kosiarkę naca miałem 9 lat kupiłem z sąsiadem na spółkę złego słowa nie mogę powiedzieć zero awarii a kosiła w sumie 70 arów , kosę miałem husqwarny 15 lat niestety pierścienie złapały i zarysowały cylinder , nowy bagatela 600zł do tego tłok , zrezygnowałem. Kupiłem za 340 Naca 2x mocniejszą śmiga drugi sezon. Dla mnie towar dobry w dobrych pieniądzach. Trafiłeś może na cwaniaków , to sprawa nie do udowodnienia.
Też używam naca i nie narzekam.
Urwany tłumik czyli jak? Szpilki puściły, tłumik się rozpadł czy co? Co to za nac w ogóle?
mialem naca, uzywalem do pierwszej awarii, kupilem stihla i mam gdzies, leje mieszanke i robota. nie oszukujmy sie ale tanie mieso psy jedza, gdyby nac mial taka jakosc jak stihl/husqvarna to by padli juz 5 lat temu
Nie no ja tam słowa złego o silnikach z chin też nie powiem. Kose mam od 2007 roku i chyba dopiero rok temu dostała nową "górę" silnika. Agregat prądotwórczy też chinol daje radę...
Ale gwarancja dla mnie to informacja jak długo posłuży sprzęt użytkownikowi nie profesjonalnemu. A z tm naciem to pech że pękło...
Też używam naca i nie narzekam.
Urwany tłumik czyli jak? Szpilki puściły, tłumik się rozpadł czy co? Co to za mac w ogóle?
Jedna śruba imbusowa pękła zostawiając gwint w cylindrze, trzecia (mniejsza) śrubka została z urwanym uchem od tłumika trzymał się tylko na jednej imbusowej
kosa to N.A.C B.C. 520V
Sądziłem ze gwarancje bezproblemowo wytrzyma jak kosze tylko pomiędzy maszynami i pod drutem od pastucha a posłużyła z 10h
Teraz kupiłem Stigę z 3 letnią gwarancją mam nadzieję że posłuży dłużej optycznie wykonanie dużo lepsze i nie trzeba lać tyle oleju co do Naca tu olej husqvarny wychodził drożej niż benzyna
Wczoraj widziałem Hita.
Bylem u znajomego co prowadzi sklep z łożyskami uszczelnieniami, pasami klinowymi itp. Rozmawiamy o uszczelniaczach do zaworów pneumatycznych, a w tym czasie wchodzi klient co był jakieś dwa tygodnie wcześniej i chciał kupić łożysko samonastawne wytrząsaczy do jakiegoś Claasa, bo ze starego tylko bieżnie zostały. Pan Zdzisław pomierzył i na drugi dzień miał na półce komplecik 4 szt. Klient stwierdził, że nie będzie ryzykował i zamówi w serwisie Claasa to będzie najlepsze. No i wchodzi do sklepu pana Zdzisława dumny bo przesyłka przyszła od Claasa, dwa tygodnie, bo z Belgii szło. opowiada. Pan Zdzisław mówi żeby pokazał to cudo, no i jest woreczek foliowy z naklejką Claas i numer katalogowy. Pan Zdzisław odwija papierek a tam w środku łożysko z napisem FŁT Kraśnik 1 Gość czerwony się nieco zrobił, a pan Zdzisław przynosi z półki w pudełku z Kraśnika identyczne łożysko, pokazuje klientowi i mówi - I nawet smar taki sam i tak samo śmierdzi. Klient pyta ile to łożysko u pana Zdzisława kosztuje, ten zajrzał do komputera i mówi 122 zł, patrzę klient sinieje, zastanawiam się czy po karetkę dzwonić. Pan Zdzichu zagaduje - To pewnie ze dwa razy więcej zerżnęli, co? A gość wku....ny do granic Dwa? Sześć k..wa. Siedem i pół stówy z przesyłką wzięli. Jeszcze mi się brzuch trzęsie co tylko przypomnę sobie minę i kolory na twarzy klienta.
Ma ktos takie ledy https://www.olx.pl/oferta/lampa-robocza … pzulb.html
Nadaja sie pod dach do traktora?
Tamtych nie znam ale te ładnie świecą
https://www.olx.pl/oferta/lampa-robocza … 7;promoted
Te co Wojtas podał to pod dach jak najbardziej a te co Jack to bardziej na słupek na wysokości kokpitu i tylko soczewki . Pierwsze zdjęcie tylko góra zwykłe h3 drugie z takimi płaskimi. Trzecie od przodu.
A filtr przeciwzakłóceniowy mają?
Potwierdzam zdanie Wojtasa. Kupiłem 2 takie ledy do MDW na robocze na górę i dają jak wściekłe.
pany pamietacie moze jaki byl rozmiar opon do 512 na przod? nie chodzi mi o standardowe tylko widzialem gdzies na forum zamienniki, nie moge odszukac. Cos mi swita ze 600 na ileś, pamietacie? 600/70 30?
Zobacz w udoskonaleniach mojej 512. Sam tam zdjecia wstawialem.
Pofatygowałem się i Ci skopiowałem z tamtego tematu
"Tak zupelnie bez przeróbek wystaczy odwrócić felgi i wszystko pasuje. Te przy naszej 512 to 600/70 r30. Dętki oryginalne.
Jedynie drabinki trzeba było odsunąć 5 cm
https://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/0a30b8d0336edaa1 "
Tamtych nie znam ale te ładnie świecą
https://www.olx.pl/oferta/lampa-robocza … 7;promoted
Chcialem 2x skupone 2xrozproszone a te wystepuja tylko jako rozproszone.
Strony Poprzednia 1 … 457 458 459 460 461 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo