Odp: GG FORUMOWE
panowie potrzebuje szybka odpowiedź
a mianowicie jaką siłą dokręcić głowicę w 4 cylindrowym Perkinsie mowa o ładowarce jcb ? jest tam 10 śrub fi 16 mm
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 469 470 471 472 473 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
panowie potrzebuje szybka odpowiedź
a mianowicie jaką siłą dokręcić głowicę w 4 cylindrowym Perkinsie mowa o ładowarce jcb ? jest tam 10 śrub fi 16 mm
Perkinsa rozkręca.sie.momentem i potem stopniami .
Na 6 mam gdzieś w domu ale to podobnie będzie w 4
Na was można zawsze liczyć UU Pajej za słabo się modliłeś Sam latam szukać jakiegoś knura ale czasem myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie modernizacja swojego 323 bo wsio padło za ok 50-80tyś.... Grzesiu co żes narobił ? Tomuś miałem do Ciebie dzwonić pogadać bo jakoś sie stęskniłem za Mordom a ja ? Sezon letni zakończony.. latam szukam dupy ale żadna nie jest tak mądrą i inteligenta na moją osobę hhaha a tak serio jakoś jak baby nie mam to tyle nie siedzę na forum... przedtem to było moje okno na świat.. wiem dupa wołowy byłem ale się nauczyłem że dla baby jednak trzeba chomonto.... Ale żyje wrócilem trzeba mieć z kim się kłócić i się poradzić na rózne tematy jak zwykle
Karol , w jakich markach szukasz?
Już żadnych... Wsio trupy 😂 a jak coś to trzeba 100tys szykować... Jakoś przeżyje dwa lata aż dadzą nowego
Za 2/3tyg będę miał na testy Claasa Ariona 610... Więc nie spieszę się z oraniem heh
No to żeś mnie nie pocieszył , jak za 50 tysiaków nic sensownego nie idzie znaleźć..
Hehe nie no do 120km możesz przebierać w renault albo Case.. Sam myślę że jak coś to będę szukał Case 5120/30... Tylko patrzeć Niemiec ściągnąć... jak byś chciał to 2szt taniej by wyszło przetransportować tylko byś musiał wybrać się z domu na 3dni obejrzec tam te graty i coś wybrać
Bardziej do mnie przemawia case ,renault jakoś nie bardzo. Do Rajchu jechać niby pomysł dobry tylko jak się dogadać? mi z jezyków obcych najlepiej ruski szedł , po Niemiecku to podstawy tylko.
Mam typa co gada po szwabsku więc jak coś to możemy się dogadać
Czy wy myslicie ze tam kupicie taniej do tego stan igla??
Kupcie se po nowym białorusie na raty....
50 tysi. to nawet belarusa 1221 ciężko znaleźć , ursus zostaje w tym przedziale ...
Biorę też to pod uwagę... Tylko ,że za takie pieniądze choćby 20 czy 15 letni zachodni jest fajniejszy od nowego belarusa i to trochę kusi... Sebastian , jeśli mówimy o nowym belarusie to jest powyżej stu tys a za takie pieniądze jakoś samo ciągnie w kierunku zachodniej używki
Ale ja wcale nie mówię że to będzie igła... Myślę że lepiej tam poszukać za normalne pieniądze niż co dać dla handlarza 5-10tys więcej za ten sam stan... Kolega przywiózł 3090 za 32tys z transportem i zrobieniem papierów....
Fajniejszy w czym ,chyba w naprawach i kosztach części
Znajomy co robi usługi to ma same mf no i ostro dostają po sypie. 2 tyś mth rocznie. Ściąga z zachodu i porobią 2-3 lata i sprzedaje tak jak stoją. Ma takiego handlarza co daje mu około 50 tyś za sztukę z modele 6270-6290. Mówił że ostatnio handlarz kupił za 50 włożył w niego w wygląd że 2 tyś, cofnął licznik o 6 tyś mth i traktor już za 65 tyś. Jednego od niego jednego też kupił rolnik. Zrobił cały układ paliwowy, przednią oś i gościu ogólnie zadowolony.
Co do belarusa to ogólnie mi się podobają ,tylko najwięcej wątpliwości mam co do wom-u , sporo czytałem ,że nie bardzo to w nich udane a ja potrzebuje ciągnika który właśnie będzie miał najwięcej roboty na wom i nie chciałbym żeby wyszły jakieś problemy ,że wałek się zatrzymuje czy coś...
Massey w każdym są problemy . To od Ciebie zależy jakie lubisz mieć .
Dzis był u mnie kuzyn i od słowa do słowa zgadalismy sie o robocie. on przyjął sie do pracy zarabia na reke ok 3 tyś i ma fajny system pracy tj pracuje po 12 godzin od 7 do 7 w systemie dzień, dzień, wolne, wolne, noc, noc wolne wolne.
Wpadło mi do głowy że przy takim układzie to te 70ha spokojnie obrobie jak wycofam sie z warzyw. co prawdado pracy jest tam 40km ale nie jeździ sie codziennie.
Tak mysle że rocznie po odjeciu waliwa sopkojnie zostałoby mi 25 tys więc po co stresowac sie brokułem czy urosnie czy nie, czy ludzie przyjda go zbierac. Mając stałą pensje nie bałbym sie kredytu i może przy najbliższej modernizacji wystartowałbym i kupił jakis ciagniczek i kilka innych maszynek
Kusi mnie ta opcja. na zime chyba spróbuje sie tam załapac jak mi sie spodoba to zostane na stałe i odpuszczam warzywka
To wszystko w teorii tak ładnie wygląda, ale iść do roboty dodatkowej, żeby wziąć kredyt na maszyny, to jakoś mi się gryzie...
70ha i do roboty??
To ty chyba na kasie spisz?
Strony Poprzednia 1 … 469 470 471 472 473 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo