9,581

Odp: GG FORUMOWE

A co z resztą rośliny?  Ostatnio próbowałem taką złamać i zabrać w celach kolekcjonerskich i się naszarpałem. Złamało się ale sznurki trzymały strasznie mocno......

9,582

SŁoma zostaje aż urosieje i później przewracarka karuzelowa na wałki i prasa rrolka. Marku, słomy będzie za dużo, i żeby się zmieściło do baga to musiałbyś bardzo mało ścinać. Kurde już miałem dawno zrobić zdjęcia i nie miałem kiedy, a konopie się skończyły.... a i heder 6m to pomyłka, mam 3.2m i to za dużo. Konopie potrafia rosnać bardzo nierównomiernie, i na szerokości 3m różnica może być 2m.... W sumie można założyć watek bom już jakieś spotrzeżenia mam

9,583

Zakładaj! Inne/używki/Konopie wink

9,584

Krzysiek napisał/a:

A co z resztą rośliny? .

Chodzi o to żeby na jak największej szerokości maksymalną ilość ziarna zebrać ale bez spiny, bo plon stanowiący o sukcesie produkcji to słoma na włókno
Coś jak tu https://www.youtube.com/watch?v=N1-6UMF6HJ0

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9,585

Plon to ziarno i susz z plew i liści na olej cbd, słoma w moim przypadku bedzie zbierana tylko, żeby łatwo było przygotować pole pod następne rośliny.

9,586

albo tak https://www.youtube.com/watch?v=vb6MvPBPnL4

mdw

9,587

Zastanów się nad tym, bo jak konsultowałem temat, to to co Ty zbierasz to produkt uboczny, a cel produkcji to słoma, która ma dawać co najmniej 4000 przychodu z ha. Produkt uboczny czyli ziarno to od 1000 do 2000. Co prawda rok minął od tamtego kosztorysowania i nie sprawdzałem tego teraz.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

9,588

Przecież to zielone było..... jestem ciekaw co i w jaki sposób wypadło ze zbiornika....

9,589

Można też tak
https://www.youtube.com/watch?v=jTeBz-kY9Oo
albo tak
https://www.youtube.com/watch?v=9Xta09idGy4

9,590

Krzysiek do zbiornika leci samo ziarno , zielone idzie do tyłu. Marku uwierz że to jest przekalkulowane, z reszta możemy kiedyś pogadać, ale to raczej na priv...

9,591

Jako, że jestem świeży we forszju staram się dużo używać na forum funkcji szukaj. Wszysto spoko tylko kiedy zaznaczam, że chce żeby wyniki pokazywali w formie postów a ni E tematów t wyskakuje error.Wam też?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

9,592

Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda rejestracja motocykla sprowadzonego z niemiec-jakie sa potrzebne papiery do rej. itp... Moto by było na umowę z niemcem.

9,593

Na pewno musi być zrobiony przegląd.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

9,594

Musi być umowa z Niemcem KAUFVERTRAG polsko-niemiecka . tłumaczenie brief , pierwszy przegląd i tyle. z opłat to tylko w wydziale komunikacji 197zł. ja latem sprowadziłem gsx.r 600.

9,595

Jak niemiecki przegląd jest aktualny to nie trzeba robić.

9,596

A do skarbówki po vat 24 czy 25 czy jakoś tak? Powiedzcie mi jeszcze jak kupując czy to moto czy auto w polsce to większość handlarzy handluje na lewo-nie wystawia faktóry tylko pisze umowę między kupującym i ostatnim właścicielem z briefu i mówi "przecież wszyscy tak robią". Kupić coś takiego czy gra nie warta świeczki?

9,597

Możesz kupić jedynie tracisz wszystkie prawa względem tego sprzedającego bo tak naprawdę on nie brał udziału w transakcji. To VAT-24/25 z tego co kojarzę mieli znieść jakiś czas temu ale kilka lat nic z zagranicy nie rejestrowałem więc nie jestem pewien.

9,598

Tracisz tylko prawa względem sprzedającego czy np. możesz być ścigany za fałszowanie dokumentów(umowa), a później problemy z firmą ubezpieczeniową itd...?

9,599

Nie koniecznie , masa ludzi handluje autami na tak zwane połówki.  Jedzie do Niemca wypełnia tylko dane sprzedającego a kupującego zostawia puste. W Niemczech nie potrzebują umowy.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

9,600

Tak, ale ABMELDUNG zawiera dane tego co od Niemca kupił, inaczej się nie da. Jak by ktoś w to wnikał to 233 kk