9,741 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2018-12-17 16:56:11)

Odp: GG FORUMOWE

no szacun, ,,epickie,, to ulubione słowo moich synów zaraz po ,,dzban,,

mdw

9,742

No a test wytrzymałościowy był?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,743

Zbędny...

9,744

A paleciak do ustawienia w pomieszczeniu jest w komplecie?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,745 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2018-12-17 18:36:59)

Tylko 36kg.

Bez materaca

9,746

Cześć czy przerabiał ktoś z kolegów przyczepę BDF na wywrotkę ? Kupiłem to, kompletna tylko bez burt (były aluminiowe i została tylko przednia resztę zajumało na złom). Jakieś doświadczenia ,spostrzeżenia mile widziane.

9,747

Znajomy ćwiczył to ale rama skrzyni jest za słaba i przy kierowaniu aż wszystko stękało

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,748

maksx napisał/a:

Cześć czy przerabiał ktoś z kolegów przyczepę BDF na wywrotkę ? Kupiłem to, kompletna tylko bez burt (były aluminiowe i została tylko przednia resztę zajumało na złom). Jakieś doświadczenia ,spostrzeżenia mile widziane.

Ja już miałem taki pomysł poczytaj w tym wątku http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=4557

Rolnik z powołania:-)

9,749

orientuje się ktoś czy jest rama i jaki jest jej rozstaw w Massey Ferguson 3065 albo podobnym?? ogólnie chodzi mi jak zamontowany jest przedni tuz i czy da się przeszczepić do ursusa

9,750

Aj znowu jakoś mało czasu mam zaglądać tutej big_smile Podsumowując rok to sporo się działo powiem wam u mnie...  przez rok z kawałkiem 9 gratów kupiłem z czego ostatnio U1614, niestety ale objeździłem w chui tych germanicznych i wgl i wsio padło padło padło... Znowu u tego co poprzednio kupiłem mtz czyli ze Szwecji ursus ściągnięty... Trochę przejrzę silnik i wioo na wiosne, pola możliwe że dojdzie z 20ha więc trzeba mieć jak narazie takiego złomka... Pług Kverla kupiłem po zniwach i powiem wam CZEMU ale CZEMU wcześniej nie kupiłem tongue big_smile 16' ale jest ok, teraz tylko pomaluję i kółko gumowe wstawię, z napraw to kólko spawane i noski zmienił, teraz kupiłem Forsia e514 za takie ot pieniądze Exporta nawet spoko teraz tylko czekam przygnać na podwórko... Miałem jeszcze zbierajkę jechać kupić lecz poczekam i przed wiosną coś poszukam... Trochę jednak " Tołk " rodziców się zmienił jak zaczeli bardziej podchodzić do mnie że jako Młody Rolnik i wgl kasy trochę odkładam i kupuję masziny następne bez zbędnego pier**l lecz co kupię mamusia *** że brzydkie podarte a co kupiłem wszystko chodziło można rzec bez problemu...  Tak że ja jestem zadowolony bo praca poszła z 2x szybciej i bez wiekszego męczenia się... Mieliście Pany rację że to się zmieni tylko czasu trzeba noo i co jeszcze to brak szona ( byłej ) dużo pomógło w rozkręcaniu się big_smile Na wiosnę wniosek na PROW idzie i jak namówię siostrę to pójdzie i MR znowu na nia.. Trzeba Kombinować ^^ i trza rozbudować się trochę ale tylko trochę dla wygody pracy bo dojdzie mi usług z siania QQ koszenie zboża więc na spokojnie a do przodu.. Jeszcze będe polował na Gruber więc będzie OGROMNY przełom, może mnie nie zjedzą w domu za to tongue

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

9,751

To co za siewnik do kukurydzy kupiłeś że podbijasz okolice z usługą siewu?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,752

Karolu no tak praca poszła 2x szybciej i bez zmęczenia się  ale czasu  znowu jakoś mało aby na forum zaglądać.....
Więc jak to jest?

9,753

Karol młody jest. Kiedyś może dojdzie do tego że "Konieczność nie jest stanem rzeczy, lecz interpretacją" jak to powiedział filozof.

9,754

Karol323 napisał/a:

Aj znowu jakoś mało czasu mam zaglądać tutej big_smile Podsumowując rok to sporo się działo powiem wam u mnie...  przez rok z kawałkiem 9 gratów kupiłem z czego ostatnio U1614, niestety ale objeździłem w chui tych germanicznych i wgl i wsio padło padło padło... Znowu u tego co poprzednio kupiłem mtz czyli ze Szwecji ursus ściągnięty... Trochę przejrzę silnik i wioo na wiosne, pola możliwe że dojdzie z 20ha więc trzeba mieć jak narazie takiego złomka... Pług Kverla kupiłem po zniwach i powiem wam CZEMU ale CZEMU wcześniej nie kupiłem tongue big_smile 16' ale jest ok, teraz tylko pomaluję i kółko gumowe wstawię, z napraw to kólko spawane i noski zmienił, teraz kupiłem Forsia e514 za takie ot pieniądze Exporta nawet spoko teraz tylko czekam przygnać na podwórko... Miałem jeszcze zbierajkę jechać kupić lecz poczekam i przed wiosną coś poszukam... Trochę jednak " Tołk " rodziców się zmienił jak zaczeli bardziej podchodzić do mnie że jako Młody Rolnik i wgl kasy trochę odkładam i kupuję masziny następne bez zbędnego pier**l lecz co kupię mamusia *** że brzydkie podarte a co kupiłem wszystko chodziło można rzec bez problemu...  Tak że ja jestem zadowolony bo praca poszła z 2x szybciej i bez wiekszego męczenia się... Mieliście Pany rację że to się zmieni tylko czasu trzeba noo i co jeszcze to brak szona ( byłej ) dużo pomógło w rozkręcaniu się big_smile Na wiosnę wniosek na PROW idzie i jak namówię siostrę to pójdzie i MR znowu na nia.. Trzeba Kombinować ^^ i trza rozbudować się trochę ale tylko trochę dla wygody pracy bo dojdzie mi usług z siania QQ koszenie zboża więc na spokojnie a do przodu.. Jeszcze będe polował na Gruber więc będzie OGROMNY przełom, może mnie nie zjedzą w domu za to tongue

Jak to mówią "Baba z wozu koniom lżej "

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,755

Tak gadacie boście dobrej baby nie mieli 🤣🤣🤣

9,756

No raczej lol

9,757

Żyła po rozwodzie dalej skacze. No chyba że taka żona wink https://www.youtube.com/watch?v=83akDTSdQHE

9,758

Tak się  zastanawiałem co robisz z wolnym czasem po rezygnacji z trzody ?
Teraz już wiem że w necie grzebiesz i to głęboko 😉🤣

9,759 Ostatnio edytowany przez androl (2018-12-26 23:11:13)

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, niepokonanym. https://www.youtube.com/watch?v=HZ8qBioPlHE

9,760 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2018-12-27 01:09:19)

Łaszek Ozdoken 4 rzędy czyli Gaspardo w innym opakowaniu. W tym jeszcze roku posiałem ok 20ha i ideolo zadowoleni znajomi, już na wiosnę mam ok 40ha do siewu zamówione no a jak by poszło dobrze to jeszcze 100ha wpadnie śmiało... Wiesz w tych czasach chodzi o to żeby było dobrze posiane i na czas i lepiej od " somsiad " wyglądało ale tak to nie działa w tym przypadku :lol: Bardziej chodzi o prawdomówność i wgl bo  jedni mówili że mają swojego i ze mnie nie będą prosić więc ok spoko loko a później pluli w brodę ze mnie nie wzięli a po drugie 2dni czekali na siew, zmarnowali urodziny córki bo tak jechał siać a przyjechał Wieczorem więc taka to robota... Wgl ten typ ma takie parcie na usługi że jak QQ kosi to 3.5ha kosił 8h więc hello... I ziarnka połowa cała jest :play:
Tomuś wiesz się lata po okolicy szuka się jakiej dziołchy to i na internety mniej czasu 😂 Ale się poprawie 😊😇

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)