Odp: GG FORUMOWE
no szacun, ,,epickie,, to ulubione słowo moich synów zaraz po ,,dzban,,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 486 487 488 489 490 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no szacun, ,,epickie,, to ulubione słowo moich synów zaraz po ,,dzban,,
No a test wytrzymałościowy był?
Zbędny...
A paleciak do ustawienia w pomieszczeniu jest w komplecie?
Tylko 36kg.
Bez materaca
Cześć czy przerabiał ktoś z kolegów przyczepę BDF na wywrotkę ? Kupiłem to, kompletna tylko bez burt (były aluminiowe i została tylko przednia resztę zajumało na złom). Jakieś doświadczenia ,spostrzeżenia mile widziane.
Znajomy ćwiczył to ale rama skrzyni jest za słaba i przy kierowaniu aż wszystko stękało
Cześć czy przerabiał ktoś z kolegów przyczepę BDF na wywrotkę ? Kupiłem to, kompletna tylko bez burt (były aluminiowe i została tylko przednia resztę zajumało na złom). Jakieś doświadczenia ,spostrzeżenia mile widziane.
Ja już miałem taki pomysł poczytaj w tym wątku http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=4557
orientuje się ktoś czy jest rama i jaki jest jej rozstaw w Massey Ferguson 3065 albo podobnym?? ogólnie chodzi mi jak zamontowany jest przedni tuz i czy da się przeszczepić do ursusa
Aj znowu jakoś mało czasu mam zaglądać tutej Podsumowując rok to sporo się działo powiem wam u mnie... przez rok z kawałkiem 9 gratów kupiłem z czego ostatnio U1614, niestety ale objeździłem w chui tych germanicznych i wgl i wsio padło padło padło... Znowu u tego co poprzednio kupiłem mtz czyli ze Szwecji ursus ściągnięty... Trochę przejrzę silnik i wioo na wiosne, pola możliwe że dojdzie z 20ha więc trzeba mieć jak narazie takiego złomka... Pług Kverla kupiłem po zniwach i powiem wam CZEMU ale CZEMU wcześniej nie kupiłem 16' ale jest ok, teraz tylko pomaluję i kółko gumowe wstawię, z napraw to kólko spawane i noski zmienił, teraz kupiłem Forsia e514 za takie ot pieniądze Exporta nawet spoko teraz tylko czekam przygnać na podwórko... Miałem jeszcze zbierajkę jechać kupić lecz poczekam i przed wiosną coś poszukam... Trochę jednak " Tołk " rodziców się zmienił jak zaczeli bardziej podchodzić do mnie że jako Młody Rolnik i wgl kasy trochę odkładam i kupuję masziny następne bez zbędnego pier**l lecz co kupię mamusia *** że brzydkie podarte a co kupiłem wszystko chodziło można rzec bez problemu... Tak że ja jestem zadowolony bo praca poszła z 2x szybciej i bez wiekszego męczenia się... Mieliście Pany rację że to się zmieni tylko czasu trzeba noo i co jeszcze to brak szona ( byłej ) dużo pomógło w rozkręcaniu się Na wiosnę wniosek na PROW idzie i jak namówię siostrę to pójdzie i MR znowu na nia.. Trzeba Kombinować ^^ i trza rozbudować się trochę ale tylko trochę dla wygody pracy bo dojdzie mi usług z siania QQ koszenie zboża więc na spokojnie a do przodu.. Jeszcze będe polował na Gruber więc będzie OGROMNY przełom, może mnie nie zjedzą w domu za to
To co za siewnik do kukurydzy kupiłeś że podbijasz okolice z usługą siewu?
Karolu no tak praca poszła 2x szybciej i bez zmęczenia się ale czasu znowu jakoś mało aby na forum zaglądać.....
Więc jak to jest?
Karol młody jest. Kiedyś może dojdzie do tego że "Konieczność nie jest stanem rzeczy, lecz interpretacją" jak to powiedział filozof.
Aj znowu jakoś mało czasu mam zaglądać tutej Podsumowując rok to sporo się działo powiem wam u mnie... przez rok z kawałkiem 9 gratów kupiłem z czego ostatnio U1614, niestety ale objeździłem w chui tych germanicznych i wgl i wsio padło padło padło... Znowu u tego co poprzednio kupiłem mtz czyli ze Szwecji ursus ściągnięty... Trochę przejrzę silnik i wioo na wiosne, pola możliwe że dojdzie z 20ha więc trzeba mieć jak narazie takiego złomka... Pług Kverla kupiłem po zniwach i powiem wam CZEMU ale CZEMU wcześniej nie kupiłem 16' ale jest ok, teraz tylko pomaluję i kółko gumowe wstawię, z napraw to kólko spawane i noski zmienił, teraz kupiłem Forsia e514 za takie ot pieniądze Exporta nawet spoko teraz tylko czekam przygnać na podwórko... Miałem jeszcze zbierajkę jechać kupić lecz poczekam i przed wiosną coś poszukam... Trochę jednak " Tołk " rodziców się zmienił jak zaczeli bardziej podchodzić do mnie że jako Młody Rolnik i wgl kasy trochę odkładam i kupuję masziny następne bez zbędnego pier**l lecz co kupię mamusia *** że brzydkie podarte a co kupiłem wszystko chodziło można rzec bez problemu... Tak że ja jestem zadowolony bo praca poszła z 2x szybciej i bez wiekszego męczenia się... Mieliście Pany rację że to się zmieni tylko czasu trzeba noo i co jeszcze to brak szona ( byłej ) dużo pomógło w rozkręcaniu się Na wiosnę wniosek na PROW idzie i jak namówię siostrę to pójdzie i MR znowu na nia.. Trzeba Kombinować ^^ i trza rozbudować się trochę ale tylko trochę dla wygody pracy bo dojdzie mi usług z siania QQ koszenie zboża więc na spokojnie a do przodu.. Jeszcze będe polował na Gruber więc będzie OGROMNY przełom, może mnie nie zjedzą w domu za to
Jak to mówią "Baba z wozu koniom lżej "
Tak gadacie boście dobrej baby nie mieli 🤣🤣🤣
No raczej
Żyła po rozwodzie dalej skacze. No chyba że taka żona https://www.youtube.com/watch?v=83akDTSdQHE
Tak się zastanawiałem co robisz z wolnym czasem po rezygnacji z trzody ?
Teraz już wiem że w necie grzebiesz i to głęboko 😉🤣
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, niepokonanym. https://www.youtube.com/watch?v=HZ8qBioPlHE
Łaszek Ozdoken 4 rzędy czyli Gaspardo w innym opakowaniu. W tym jeszcze roku posiałem ok 20ha i ideolo zadowoleni znajomi, już na wiosnę mam ok 40ha do siewu zamówione no a jak by poszło dobrze to jeszcze 100ha wpadnie śmiało... Wiesz w tych czasach chodzi o to żeby było dobrze posiane i na czas i lepiej od " somsiad " wyglądało ale tak to nie działa w tym przypadku :lol: Bardziej chodzi o prawdomówność i wgl bo jedni mówili że mają swojego i ze mnie nie będą prosić więc ok spoko loko a później pluli w brodę ze mnie nie wzięli a po drugie 2dni czekali na siew, zmarnowali urodziny córki bo tak jechał siać a przyjechał Wieczorem więc taka to robota... Wgl ten typ ma takie parcie na usługi że jak QQ kosi to 3.5ha kosił 8h więc hello... I ziarnka połowa cała jest :play:
Tomuś wiesz się lata po okolicy szuka się jakiej dziołchy to i na internety mniej czasu 😂 Ale się poprawie 😊😇
Strony Poprzednia 1 … 486 487 488 489 490 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo