10,181 Ostatnio edytowany przez Pietia (2019-06-04 07:40:13)

Odp: GG FORUMOWE

Pawel21990 

kiedyś szukałeś dla kogoś ma dwa na sprzedaż

https://www.olx.pl/oferta/john-deere-20 … AbnIG.html

https://www.olx.pl/oferta/john-deere-20 … e83c75fe5e

10,182

Kolega był na Łotwie na polowaniu na rysie i wilki. Pokazywał mi zdjęcia. Jak wilk leżał na ziemi to tak nie ma odniesienia do jego wielkości ale jak zaladowali na klapę od pikapa to nie mieścił się...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,183

Apyros weźmie żółtnice drobnokwiatową?

10,184

Wątpię, w truskawkach bierze ją najlepiej Haczkol duo

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,185

W czym to masz ? Staranka by wzięła

Siły na zamiary zmierz....

10,186

Dawno nie piłem już piwa, za to dziś jak siano wałowałem to ja zrobiłem zaległości. Zimne piwo było dziś zbawieniem

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,187 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2019-06-05 22:02:17)

W pyrach prysołem  już i jestem ciekaw efektu

10,188

https://www.olx.pl/oferta/chlodnica-wod … AcJhF.html

jak by ktoś szukał to mam coś takiego na sprzedaż

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,189

Krzysiek napisał/a:

W pyrach prysołem  już i jestem ciekaw efektu

To książkowo Mistral lub coś z metrybuzyną  big_smile

Siły na zamiary zmierz....

10,190

Tylko z metrybuzyna uważać trzeba na wrażliwość odmian, bo ojciec Sencorem jednego roku spalił ziemniaki.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,191

panowie jest sens pryskania jeszcze na łuszczynowca czy to już nic nie pomoże, wcześniej rzepak był pryskany ale coś środek słabo zadziałał

10,192

u mnie po kwitnieniu jeszcze ludzie jeździli, ja czekam na zasuszenie.

10,193

Ja pryskałem    na koniec kwitnienia  jeszcze raz .
Wejdź w rzepak i zobacz  ile tych robali masz w tych łuszczynach .  i sam ocenisz  czy pryskać czy nie ... w zeszłym roku  zrobiłem pół na pół i  jest różnica ... niestety  robale nas zjedzą

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,194

czy intercooler dołożony do silnika, ale zamocowany nie przed chłodnicami poprawi trochę sprawność czy szkoda roboty? Nie mam miejsca przed chłodnica, a chciałem założyć, bo silnik po rozgrzaniu traci sprawność.

10,195

Jakieś chłodzenie musisz zapewnić, inaczej montowanie chłodnicy mija się z celem

10,196

właśnie jest zbiornik paliwa i nie ma bardzo miejsca. Ogólnie ten ciagnik nie miał chłodzenia, tylko serie mocniejsze, ale nie wiadomo jaka ma teraz dawkę, i może przez to się grzeje nieco. seria mocniejsza może inaczej pod maska miała to rozwiazane.

10,197

Jak traci sprawność?

10,198

Pewnie moc spada po rozgrzaniu się turbiny bo tłoczy gorące powietrze. Ja tak miałem w Sharanie gdy się spieszyłem na lotnisko im bliżej Trójmiasta tym słabiej przyśpieszał przy wyprzedzaniu. Z powrotem je hasłem z normalnymi autostradowymi prędkościami mocy nie wykorzystał pełnej to i z chłodzeniem nie było problemu. Jak wróciłem umyłem intercooler z błota (uroki polnych dróg) i wszystko wróciło do normy.

Grzesiek Ile masz miejsca przed chłodnicą? Pod nią nie ma miejsca? Albo przed nią a pod bakiem?

10,199

Jest tak jak piszesz po rozgrzaniu czuć że słabszy i pracuje na skraju gotowania płynu. Ogólnie jest tak silnik chłodnica wody chłodnica klimy i oleju, zbiornik paliwa i nie ma miejsca bardzo nawet ręki wsadzić.

10,200

To może przy intelcoolerze postaraj się założyć jakiś elektryczny wentylator.