Odp: GG FORUMOWE
tak zgłasza a mi dziś przywieźli i nie chce wejść coś z nr pomylone czy jak?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 512 513 514 515 516 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak zgłasza a mi dziś przywieźli i nie chce wejść coś z nr pomylone czy jak?
kurde coś słyszałem, że nie z każdej stacji będzie można odpisać akcyzę. POniekad jakieś numery na fakturze maja się nie zgadzać.
Kombinują jak nie oddać akcyzy bo najpierw głośno gadali, że oddają więcej
A jak to jest że zbiornikami na paliwo trzeba mieć czy nie ,u nas na okolicy popłoch taki że wszyscy kupują jutro u mnie ma być przedstawiciel ze swimera zobaczymy jak będzie
żadna firma nie przywiezie jak nie masz zbiornika
To trzeba wozić samemu
U nas firmy rozsyłają takie esemesy, " tankujemy tylko w zbiorniki dwu-płaszczowe, kara za tankowanie w inne po 5 tyś zł, dla odbiorcy, kierowcy i dostawcy" Ale ponoć są firmy które w mausery tankują.
U nas na firmie tankują w mausery i nikt się o nic nie pyta.
A jak się mają przepisy do tankowania prosto w bak ?
w bak bez problemu, lub do 500 litrów
Na jeden adres po 500 litrów na mnie i na tatę przyjeżdża. Dotychczas nie było problemu. Od niedawna tylko 1 dostawca został co przyjedzie. Nadinterpretacja przepisów ?
Na upartego MDW chyba z 300 litrów mieści. Ursus
1614 200 litrów. C360 60 litrów. Paliwo przechowuje w bakach pojazdów, bo naprawdę zamawiam po 500. A byłczas ze 499
tez mi to zmową śmierdzi bo do tej pory nie robili problemów
NIe wiem u nas nie bardzo chcą wozić te 500 w mauser , dziś zamówiliśmy swimera 1,5 tys nie bede sie bawił w wożenie nie ma na o czasu
A ja tam nie kupuje zbiornika bo zwyczajnie szkoda mi kasy na to
Wczoraj jechałem po zbiornik do Torunia i powiem tak że od Wałcza w stronę Torunia jest susza o ile zboża zimowe wyglądają jako tako to kukurydzai jare tragedia za Śmilowem i dalej to tylko gorzej ja pikole co to będzie puki co żniwa tam trwają u nas wszystko stoi ,a dziś pada nie wiem czy dobrze czy źle ale pada
A ja tam nie kupuje zbiornika bo zwyczajnie szkoda mi kasy na to
Do stacji mam 4 km też nie mam zamiaru kupować. Wg mnie to wszystko nakręcają firmy produkujące zbiorniki, bo tylko one mają w tym interes.
Osobiście jestem zadowolony użytkując takowy drugi rok. Wygodny gadżet.
Jeśli chodzi o zbiorniki jest jakiś wymóg odnośnie certyfikatów czy atestów? Bo niby firmy tak pisza jednak dostawcy mówia tylko o tym, żeby zbiornik był dwupłaszczowy. Czy podczas kontroli jakiejś moga być problemy gdy będzie zbiornik z dwoma płaszczami, ale nie będzie miał dokumentów?
Kupując nowy masz przypisane do nazwiska numery, płaszcza zewnętrznego i wewnętrznego. Ponoć dostawca ma je spisywać, ja taki papier mam.
Za taki wygodny gadżet wolę spędzić czas z żoną i córką gdzieś na wyjeździe
Strony Poprzednia 1 … 512 513 514 515 516 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo