10,261

Odp: GG FORUMOWE

tak zgłasza a mi dziś przywieźli i nie chce wejść coś z nr pomylone czy jak?

Rolnik z powołania:-)

10,262

kurde coś słyszałem, że nie z każdej stacji będzie można odpisać akcyzę. POniekad jakieś numery na fakturze maja się nie zgadzać.

10,263

Kombinują jak nie oddać akcyzy bo najpierw głośno gadali, że oddają więcej

10,264

A jak to jest że zbiornikami na paliwo trzeba mieć czy nie ,u nas na okolicy popłoch taki że wszyscy kupują jutro u mnie ma być przedstawiciel ze swimera zobaczymy jak będzie

10,265

żadna firma nie przywiezie jak nie masz zbiornika

Rolnik z powołania:-)

10,266

To trzeba wozić samemu wink

10,267

U nas firmy rozsyłają takie esemesy, " tankujemy tylko w zbiorniki dwu-płaszczowe, kara za tankowanie w inne po 5 tyś zł, dla odbiorcy, kierowcy i dostawcy" Ale ponoć są firmy które w mausery tankują.

10,268

U nas na firmie tankują w mausery i nikt się o nic nie pyta.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,269

A jak się mają przepisy do tankowania prosto w bak ?

Siły na zamiary zmierz....

10,270

w bak bez problemu, lub do 500 litrów

mdw

10,271 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2019-07-18 21:42:41)

Na jeden adres po 500 litrów na mnie i na tatę przyjeżdża. Dotychczas nie było problemu.  Od niedawna tylko 1 dostawca został co przyjedzie.  Nadinterpretacja przepisów ?
Na upartego MDW chyba z 300 litrów mieści.  Ursus
1614 200 litrów. C360 60 litrów. Paliwo przechowuje w bakach pojazdów, bo naprawdę zamawiam po 500. A byłczas ze 499

Siły na zamiary zmierz....

10,272

tez mi to zmową śmierdzi bo do tej pory nie robili problemów

mdw

10,273

NIe wiem u nas nie bardzo chcą wozić te 500 w mauser , dziś zamówiliśmy swimera 1,5 tys nie bede sie bawił w wożenie nie ma na o czasu

10,274

A ja tam nie kupuje zbiornika bo zwyczajnie szkoda mi kasy na to

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,275

Wczoraj jechałem po zbiornik do Torunia i powiem tak że od Wałcza w stronę Torunia jest susza o ile zboża zimowe wyglądają jako tako to kukurydzai jare tragedia za Śmilowem i dalej to tylko gorzej ja pikole co to będzie puki co żniwa tam trwają u nas wszystko stoi ,a dziś pada nie wiem czy dobrze czy źle ale pada

10,276

Laszek napisał/a:

A ja tam nie kupuje zbiornika bo zwyczajnie szkoda mi kasy na to

Do stacji mam 4 km też nie mam zamiaru kupować.  Wg mnie to wszystko nakręcają firmy produkujące zbiorniki, bo tylko one mają w tym interes.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,277

Osobiście jestem zadowolony użytkując takowy drugi rok. Wygodny gadżet.

10,278

Jeśli chodzi o zbiorniki jest jakiś wymóg odnośnie certyfikatów czy atestów? Bo niby firmy tak pisza jednak dostawcy mówia tylko o tym, żeby zbiornik był dwupłaszczowy. Czy podczas kontroli jakiejś moga być problemy gdy będzie zbiornik z dwoma płaszczami, ale nie będzie miał dokumentów?

10,279

Kupując nowy masz przypisane do nazwiska numery, płaszcza zewnętrznego i wewnętrznego. Ponoć dostawca ma je spisywać, ja taki papier mam.

10,280

Za taki wygodny gadżet wolę spędzić czas z żoną i córką gdzieś na wyjeździe

E 516 na części
Telefon 695 076 269