Odp: GG FORUMOWE
Raczej samo włączanie napędu nie jest na tym bezpieczniku,jeśli idzie tam więcej niż jeden kabel to proponowałbymvodłączać kolejno kable by zlokalizować zwarcie
+7/-0
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 522 523 524 525 526 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Raczej samo włączanie napędu nie jest na tym bezpieczniku,jeśli idzie tam więcej niż jeden kabel to proponowałbymvodłączać kolejno kable by zlokalizować zwarcie
Czyli problem jest przed włącznikiem.
Idź po kablu od bezpiecznika znajdziesz przyczynę...
Ja ostatnio przeciąłem kabel pedałem sprzęgła..... no wisiał sobie....
Kolega był wczoraj na gali rolnik roku wielkopolski, ciekawe jak pójdzie mu w ogólnokrajowym.
https://gloswielkopolski.pl/p/kandydat/ … %2C949135/
Pany akumulator varta blu 72ah po dwóch latach i trzech miesiącach wyzionoł ducha opad masy czynnej gwarant wypioł sie na mnie d..pą co kupić miałem boscha i to taki sam badziew nie wytrzymał gwarancji
Ja kupuję najtańsze i chodzi ja się uszkodzi po 4-5latach nie szkoda wymienic, era akumulatorów co 15lat wytrzymała już mineła dawno
Akumulator firmy Topla. Nie wiem czy dziś to jest jeszcze ta sama jakość ale kiedyś to wytrzymywały po 10-15 lat. Jako jedyni na rynku używali nowego ołowiu do produkcji swoich akumulatorów. Dziś mogło się trochę zmienić ale warto spróbować bo ze znanych marek to wszystko będzie tak jak w przypadku tej Varty i Boscha. Topla trochę mało znana bo produkty na jakiś czas zniknęły z rynku przez polityczne i wojenne zamieszanie (produkowano je w Jugosławii) ale po latach znów można spotkać je w sklepach.
PS. Od Centry z daleka. Mam same złe doświadczenia.
Autobat nie jest zły i Profi power, nie ma co przepłacać
euroenergy jak trafisz nie narzekam
Ja mam w kombajnie vartę bezobsługowe (chyba najdroższe- silver) kupiłem je jako używkę 7 letnie na pobliskich szrocie autobusowym. Są u mnie 5 sezon i sprawność wynosi 92% (mierzone w tym roku) jedyne czego nie zauważyłem przy zakupie to że jeden ma przerabiany zacisk plusowy na cieńszy i słabo klema trzyma tak akumulatory nie do zdarcia. Po zakupie ich wszystkie nowe też Varta tyle że blue.
Akumulator Topla też mam jak był po dwóch latach postanowił że nie będzie przyjmował i wydawał dużych prądów w pastuchu to nie przeszkadza poza tym że trzeba go dwa dni ładować. Ale tu mogłem ja zawinić i zbyt głęboko go rozładować.
Z tego co mi się wydaje to na tych Topla było napisane że wyprodukowany na Słowacji.
A ja mam w bajzlonie stare ako mercedes ktore znajomy wymianial w ciezarowce bo ma webasto a u mnie przeszly juz 6 sezon bez problemu
Z tego co mi się wydaje to na tych Topla było napisane że wyprodukowany na Słowacji.
A nie Słowenia?
Będę wieczorem na polu to sprawdzę jak etykiety są jeszcze czytelne.
Panowie wie Ktoś czego do wniosków suszowych rzepak nie brany był pod uwage? Miałem zasiane na swoich działkach a teraz okazuje się że przez nniego nie przekroczyło progu 30 procent strat. Pomocy żadnej nie będzie. No krew mnie zalała, bo właśnie rzepak dostał najbardziej.
Co znaczy nie przekroczylo?jak nie masz 30 z gosp pomoc idzie z de minimis a jak powyzej z pomocy publicznej.
Poszczegolne uprawy wpisujesz taknjak masz w protokole.tzn. albo wypelnisz czesc a albo b
Ja juz zlozylem
wniosek juz dawno poszedł do gminy, i żona się tym zajmowała takie mi wiadomości przynosła.
Tople miałem w dafie jedna poszła na reklamacje wczesniej były ukrainskie westa forse w mercedesie świniarce do odpalania varta i trzymają do windy-wagi centra i też oki.chyba zaryzykuje centre do osobówki.
30% z uprawy to mimimum
z gospodarstwa nie musisz mieć 30%
Mojej gminie dokładano cały czas kolejne rośliny, ostatecznie wszystkie były objęte. W twojej mogło rzepaku nie być, wszystko zależało od mapy opadów aktualizowanej co 10 dni w Puławach.
protokół z kontroli na miejscu był i zatwierdzili wszystko ponad 50-60procent.
Dowiedz się w gminie jakie rośliny i na jakich klasach były kwalifikowane do suszy.
Strony Poprzednia 1 … 522 523 524 525 526 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo