Odp: GG FORUMOWE
505701612
Paweł powiem mu żeby mi fotki zrobił to wstawię
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 534 535 536 537 538 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
505701612
Paweł powiem mu żeby mi fotki zrobił to wstawię
Pisałem o tym. Nigdzie nie znalazłem fachowej literatury która mówi ile wody można zaoszczędzić bronując wiosną oziminy ale zeszłej wiosny było pięknie widać różnice między glebą ruszoną pod jare a nie ruszana oziminą. W jarych tuż pod 1cm warstwą popiołu była zbawienna wilgoć a w oziminach najpierw gleba była wilgotna ( ciemna ) z wierzchu a po miesiącu zrobiła się sucha na około 8 cm. Teoria mówi jasno że bronowanie zmniejsza straty wody... Wiosną wszystkie pola będą przebronowane na ukos....
Jakimi bronami będziesz to robić?
https://youtu.be/R0VhI
Filmik Pielenie zboża ekolognego udostępnionego przez wieści rolnicze
Tak jak tata robił 30 lat temu 14stkami. Tylko 7m...
Mpopis pisał że robił to 20 ale się nie odważę....
A tak z innej beczki. Szeryfie nie da się czegoś zrobić z tym zegarkiem? Bo mamy jaką Putinową strefę czasową
Do zwrotu akcyzy trzeba mieć na fakturze numer NIP?
Pokombinowali coś z fakturami od pierwszego stycznia. Teraz do faktóry na firmę musi być wystawiony paragon też z numerem NIP. (Ma to na celu uniknięcia sytuacji gdzie pracownicy zbierali niewykorzystane paragony i wystawili fakturę dla znajomych) dla osób fizycznych drukują bez numeru NIP. Mi dziś wystawili fakturę bez numeru bo nie znaleziono mnie na liście czynnych podatników (jestem na ryczałcie) a podobno są niezłe kary jak wystawić fakturę firmową osobie prywatnej.
na ryczałcie też powinieneś mieć nip
Od tego roku?
Zwiesił mi sie ehr w t7, wie ktoś może jak sie kalibruje podnosnik w new hollandzie?
Panowie jaką mimimalną dawkę butisanu stosowaliście? Najbardziej mi zależy na skasowaniu przytuli. Generalnie będę musiał zrobić zabieg w mieszance gorczyca + łubin lub groch.
Groch/łubin może trochę sponiewierać gorczyca ma nie poczuć. W ubiegłym roku pryskałem galerą ale łubin po długiej walce skapitulował.... MAcie jakiś pomysł poza chlomazonem ?
Zwiesił mi sie ehr w t7, wie ktoś może jak sie kalibruje podnosnik w new hollandzie?
Piotrze to prosta sprawa jest zadzwoń chętnie pomogę.
yokoslaw napisał/a:Zwiesił mi sie ehr w t7, wie ktoś może jak sie kalibruje podnosnik w new hollandzie?
Bo ci powiedziałem :stu:
sarast napisał/a:yokoslaw napisał/a:Zwiesił mi sie ehr w t7, wie ktoś może jak sie kalibruje podnosnik w new hollandzie?
Bo ci powiedziałem :stu:
. Ale kto ci kierunek wskazał 🤔
Panowie jaką mimimalną dawkę butisanu stosowaliście? Najbardziej mi zależy na skasowaniu przytuli. Generalnie będę musiał zrobić zabieg w mieszance gorczyca + łubin lub groch.
Groch/łubin może trochę sponiewierać gorczyca ma nie poczuć. W ubiegłym roku pryskałem galerą ale łubin po długiej walce skapitulował.... MAcie jakiś pomysł poza chlomazonem ?
Po pełnej dawce butisanu groch sobie rósł w najlepsze. Mam rzepak po grochu. Dopiero w październiku załatwiłem go 0.2 navigatora bo miejscami zagłuszał rzepak.
Słyszeliście o zmianach w rejestracji środków na "muchy". W tym sezonie mamy całą gamę ale to ostatni sezon..... za rok będzie wielkie g....
Zostaną pyretroidy i mospilan. znajomy mówi że jak będziemy pryskać rzepak to trzeba jeździć w słuchawkach żeby nie słyszeć jak słodyszek się śmieje.
No ja parę latek do przodu zabezpieczyłem.
Beda badali na pozostalosci.
Jakie pozostałości po pierwszym zabiegu ?, a zresztą to tylko manewr firm żeby nowe droższe środki się pojawiły.
Proteus bedzie do sierpnia. Srać ogniem i już kupować na zapas?
Do do badania pozostałości to obstawiam że nawet przy pierwszym zabiegu coś będzie. Praktycznie z każdego środka coś zostaje i prawo na to pozwala oczywiście są granice... W przypadku substancji wycofanych musi być zero a nie będzie..... Ale spoko puki co w tym kraju jest za duży burdel by sprawdzali każdą partię rzepaku......
Ja sieję na materiał siewny więc mało prawdopodobne że ktoś mi to zbada....
ja się zastanawiam nad dwoma rzeczami
1 czym pryskac na skrzypionke teraz
2 czym pryskać marchew jak teraz tylko proteus ma rejestracje
Strony Poprzednia 1 … 534 535 536 537 538 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo