11,301

Odp: GG FORUMOWE

mam takie pytanie czy zakup ursusa c328 bez dokumentów jako lokata kapitału to dobry pomysł? Wyremontowałbym go pomalował i niech stoi tylko brak papierów... Ciągnik w oryginale 10 lat nie przepalany. ile mógłbym dać i czy warto sie pchać.

Rolnik z powołania:-)

11,302

Z 5 tys , patrząc po tym co się porobiło z C45 to może i lokata dobra ale raczej nie szybciej niż za 20 lat.

11,303

Pajej napisał/a:

mam takie pytanie czy zakup ursusa c328 bez dokumentów jako lokata kapitału to dobry pomysł? Wyremontowałbym go pomalował i niech stoi tylko brak papierów... Ciągnik w oryginale 10 lat nie przepalany. ile mógłbym dać i czy warto sie pchać.

tylko z kwitem bez nie ma najmniejszego sensu bo potem on tylko jako eksponat w ogródku może stać albo na stałe z paszowozem szczepić
no ale jak chcesz zrobić coś kolekcjonerskiego na przyszłość to jest masa innych egzotycznych traktorów które za x lat będą miały jakaś wartość wiem bo sam o tym myślę

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,304

Jeśli byłby cały oryginalny to myślę że i tak papier nie potrzebny bo wiadomo że jak się jeździ to wartość spada, tylko to raczej nie realne żeby był oryginał i bez papierów w bdb stanie.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

11,305

Papier jest certyfikatem takiego historycznego już sprzętu, bez to tylko kawałek złomu.

11,306

Papier to podstawa.
Papier przyjmie wszystko.
Np mój 323 to coś tam coś tam z 1967r

11,307

sawek.1990 napisał/a:

Jeśli byłby cały oryginalny to myślę że i tak papier nie potrzebny bo wiadomo że jak się jeździ to wartość spada, tylko to raczej nie realne żeby był oryginał i bez papierów w bdb stanie.

stan do remontu

11,308

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c45-zab … 2;promoted

mdw

11,309

Co to za ciągnik? Zetor 25 (ten powojenny) ??. Bo ursus C45 to na pewno nie jest przynajmniej silnikowo. I ta rama z ceownika też tam nie pasuje.

11,310

Zetor to to nie jest , c45 tylko przełożony inny silnik i jakoś zrobione przejście na skrzynie bo c45 miał skrzynie w poprzek i sprzęgło z boku.

11,311

jakiś ulep chłodnica od c360 rozrusznika nie ma i ta rama z ceownika to raczej nie bedzie stan kolekcjonerski

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,312

Laszek napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.

Ja nie znam ale mam kuzynów koło Nakła to mogę ich podpytać

Kupiłem jelenia cool

11,313

Ciągnik, kombajn czy zwierzaka? tongue

11,314

Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.

Kupiłem jelenia cool

To którego wziąłeś?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,315

Laszek napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:

Kupiłem jelenia cool

To którego wziąłeś?

7930

11,316

Niech służy. Te wszystkie starsze serie JD pięknie mruczą, 00,10,20,30 bez znaczenia czy to 6 7 czy 8. Obecnie r to jak jakieś odkurzacze chodzą. Będziesz zadowolony

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,317

Laszek napisał/a:

Niech służy. Te wszystkie starsze serie JD pięknie mruczą, 00,10,20,30 bez znaczenia czy to 6 7 czy 8. Obecnie r to jak jakieś odkurzacze chodzą. Będziesz zadowolony

Mogłem w podobnej cenie kupić 7230r albo 7250r ale jak posluchalem jak 79 chodzi :satan:

11,318

Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

Kupiłem jelenia cool

To którego wziąłeś?

7930

oj takie mi sie podobają

11,319

Paweł o to właśnie mi chodziło. Jak agrifarm zmieniał całą flotę na claasa to sprzedali dwie sztuki 8520. Miały coś koło 7 tyś przebiegu i poszły po 120 tyś. Sąsiad na jednym z nich jeździł. Mówił że ten kto je kupi do siebie na prywatny użytek to będzie miał traktor na lata. Ten dopiero fajnie mruczał

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,320

Z racji że mapa użytkowników forum nie działa chciałbym się dowiedzieć czy ktoś mieszka w pobliżu miejscowości Czyżew 09-590 ?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38