Odp: GG FORUMOWE
W zeszłym roku poprawiałem na miotłę w pszenicy, miotla wysokosci zboza. Axial 0,7l na ha, a pszenica już prawie się klosiła, żadnych przypaleń itp, miotla ladnie uschnięta 😉
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 572 573 574 575 576 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W zeszłym roku poprawiałem na miotłę w pszenicy, miotla wysokosci zboza. Axial 0,7l na ha, a pszenica już prawie się klosiła, żadnych przypaleń itp, miotla ladnie uschnięta 😉
ja poprawiłem dziś axialem 0.9l/ha dokładnie 10l na 11ha mam nadzieję że zadziała, takiej wiosny jak w tym roku to nie pamiętam jak nie pada to wieje jak nie wieje to pada i tak przez cały czas żadnych oprysków nie idzie porządnie zrobić
3 tygodnie popołudniowej (mogłem tylko popołudniami) walki i 500 m2 kostki betonowej położone na gospodarstwie. Do tego odwodnienia, studzienki, krawężniki - mam dość. Ale za to jak oko cieszy, a co ważne można wszędzie dojść suchą nogą
:brawo:
Ostatnio za często tu nie zaglądam ale zauważyłem że chyba już dawno nie było tu Krzyśka. Ktoś coś wie?
Na fejsbuku na grupie go widziałem ostatnio to chyba żyje 😉
Słuchajcie, jęczmień mi się położył i wygląda że położy się go więcej, nigdy w sumie nie musiałem lęgi kosić i teraz się zastanawiam, powinienem założyć podbieraki łanu czy próbować motowidła wysunąć, ustawić i tak kosić?
Jęczmień to pikuś motowidła do przodu i ogien
Podnośników nie zakładaj bo przy jęczmieniu się zamęczysz , motowidła do przodu i staraj się jeździć z boku do kierunku wylegnięcia
tylko podbieraki co 2 bagnet motowidła tylko potrzebne przy zaczynaniu wjazdu w łan a tak to idzie czasami leżące lepiej jak stojące ... O ile kamieni nie ma
No właśnie pola zakamienione, trochę wał powbijal. Spróbuję chyba motowidła wysunąć jak będzie średnio szło to ewentualnie wtedy podbieraki, ale nie mam ich tak dużo żeby co drugi bagnet założyć... Max z 10 sztuk mam
Mogę śmiało powiedzieć że żniwa 2021 dziś rozpoczęte ,
Wilgotność jęczmienia od 14 do 18 w zależności jak się wysoko kosi bo ziarno ok lecz słoma zielona , Ot taki będzie urok jęczmienia zimowego ... skosiliśmy z 1 ha tylko bo pogoda taka skisła że szkoda męczyć maszyny ,,, ale jak będzie słoneczko w tym tygodniu to będzie koło środy szedł już cały
U nas też jeczmienie idą.
W tym tygodniu biorę się za owies a jęczmień na następny tydzień.
Melduję się. Zarobiony jestem bo stawiam magazyn na ziarno. Jeszcze z tydzień i będzie na finiszu. W telefonie forum chodzi nie ciekawie a laptopa zagarneła córka na zdalane nauczanie i wykopałem go dopiero jak pojechała na wakacje
Od rana do wieczora robota. teraz przerwa bo wreszcie pada.
Do żniw jeszcze z miesiąc chyba że w opierdzielę hektar uschniętej facelii. Ale kombajn jeszcze nie ruszony...
Ktoś z Was (zdaję się że Androl i Krzysiek) dyskutował o teleskopie. Poradźcie co kupić dziecku na początek?
Tylko JCB
Tylko JCB
:D:D:D:D:D Taki teleskop to by mi się bardzo przydał, ale niestety....
Tak jak JCB, takie czasy że nawet pierwszy powinien być z komputerem, inaczej dzieciak szybko go odstawi.
Strony Poprzednia 1 … 572 573 574 575 576 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo