Odp: GG FORUMOWE
Mi odsetki poszły 2x do góry i płace praktycznie jeszcze raz tyle.
Wie ktoś czemu nie działa sklep ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 577 578 579 580 581 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi odsetki poszły 2x do góry i płace praktycznie jeszcze raz tyle.
Wie ktoś czemu nie działa sklep ?
Dokładnie
Jaki sklep??
Wszystko w takim tempie że szok
Robię w zaopatrzeniu rolnictwa i np zaczynałem w maju to folia 500 była po 240zl a teraz już 430zl....
O dzwoniłem po znajomych żeby chociaż stare zapasy wykupili po niższej cenie.
Ja kupiłem całą paletę 500ek po 210 netto miesiąc temu.
Jaki sklep??
Wszystko w takim tempie że szok
Robię w zaopatrzeniu rolnictwa i np zaczynałem w maju to folia 500 była po 240zl a teraz już 430zl....
O dzwoniłem po znajomych żeby chociaż stare zapasy wykupili po niższej cenie.
Ten z częściami do fortschrittów/mdw
Pany 2 sprawy.
Pierwsza buduje z kosiarki osy maszynkę do przycinania krzaków porzeczki. Jaki dać silnik hydrauliczny do napędu kosy.
Nowa pompa w mf255 daje 23l. Z tym że moja nadaje się do remontu obstawiam że zamiast 180bar daje obstawiam 150. Jutro zmierzę. Czy silniczek 80cm/obr będzie ok? https://allegro.pl/oferta/silnik-wolnoo … 1139596746
A gdybym chciał zalontowac drugi do napędu wygarniacza tego co zetnie na środek rzędu?
Druga sprawa.
Od rana nie miałem prądu. Że nie było widoku ma to że włączą dziś postanowiłem wyjąć aku z kombajnu by podpiac pod kocioł.....
Poslizmolem się i mi upadł.... Oczywiście bolcami w dół. W efekcie mam pęknięta cele prze bolcu+. Szczelina ma z 3mm bolec się lekko przekrzywil.
Co z tym zrobić? Napięcie jest. Zamrażarki na nim chodzily. 2 letni Aku....
Lutownica i plastik taki do pistoletu na gorąci i po sprawie. Dwa aumulatory z wybitymi dziurami od dołu tak uratowałem, a ktoś je na złom wywiózł.
Będę próbował... Spuszczać kwas?
Pany 2 sprawy.
Pierwsza buduje z kosiarki osy maszynkę do przycinania krzaków porzeczki. Jaki dać silnik hydrauliczny do napędu kosy.
Nowa pompa w mf255 daje 23l. Z tym że moja nadaje się do remontu obstawiam że zamiast 180bar daje obstawiam 150. Jutro zmierzę. Czy silniczek 80cm/obr będzie ok? https://allegro.pl/oferta/silnik-wolnoo … 1139596746
A gdybym chciał zalontowac drugi do napędu wygarniacza tego co zetnie na środek rzędu?
..
Na początek zadam głupie pytanie bo nie wiem gdzie i po co się przycina krzaki? By nie rosły w międzyrzędzia czy do góry? Osa jest o tyle dobra że można nią pracować w każdej pozycji nawet złożonej na oryginalnym napędzie. Jak jednak nie da się tak ustawić jak ci pasuje i musisz robić inne mocowanie to weź kobitę niech wkłada gałęzie a ty kluczem dynsmometrycznym sprawdź ile Nm potrzeba (przemnóż razy 1.5 dla pewnosci) do tego ciśnienie i silnik dobieraj.
Dało by się na złożonej ale za ciągnikiem . Kosiarka musi być przed by wydziec co się robi. Rząd krzaków ma obecnie przekrój o kształcie O a po koszeniu ma mieć kształt V.
Z tym kluczem to nie głupie....
Jest ktoś może obeznany w internentach? Mam na poczcie wysłany pliki w formacie pdf , docelowo są na dysku google. Gdy chce otworzyć to mi wyświetla powiadomienie, że potrzebuję uprawień do wyświetlenia. I teraz zasadnicze pytanie czy wysyłać prośbę o dostęp do nadawcy czy może jednak coś nie tak jest na linii mojego konta?
Plik jest umieszczony na dysku google z ograniczeniami i mogą go przeglądać tylko osoby które mają do tego dostęp. Poproś o przesłanie pliku bezpośrednio jako załącznik w wiadomości albo nadawca musi jeszcze raz umieścić plik na dysku google ale bez żadnych ograniczeń co do przeglądania/pobierania.
Dzięki , temat ogarnięty
Jak zgłaszacie do płatności tereny na których wam pojawiła się woda?
Zostawiacie niezgłoszone? Piszecie ugór czy jeszcze jako inaczej?
Na jesieni zasiałem pszenicę działka 3ha zalało mi ok 0,5ha woda jak zeszła to rośliny w dwóch dołkach wyleciały i mam dziury w środku pola o łącznej powierzchni 0.22ha.
Potrzeba jeszcze tygodnia by dalo się tam wjechać. Myślałem by to zgłosić jako ugor i pstryknąć fotki po uprawie na wypadek gdyby woda powróciła. Ale nie chciał bym się z urzędnikami potem męczyć.
Zgłaszasz pszenicę później ewentualnie że wymiękła
Ja w tamtym roku posiałem owies późno żeby tylko zielono było. Zanim dojrzał to przejechałem talerzowka razem z ścierniskiem.
a jak zgłasza sie groszek tak żeby można go było pryskać pisać na EFA
Na obszarach efa nie można stosować środków więc podajesz groszek ale nie zgłaszasz do EFA
ale podobno w tym roku coś sie zmiiieniło?
Zmiany dotyczą gruntów ugorowanych, które można w tym roku wprowadzić do produkcji.
Strony Poprzednia 1 … 577 578 579 580 581 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo