Odp: dane 303 i 300
różnią się tym że 303 ma przedni napęd reszta jest ta sama.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » dane 303 i 300
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
różnią się tym że 303 ma przedni napęd reszta jest ta sama.
303D miały chyba szerokie koła z przodu,ale to chyba raczej nie tylko ta różnica choć nie wiem co więcej jest co je różni
303 ma 90 konny silnik. 303D to ostatnia modernizacja serii 303. Posiada 100 konny silnik, Zabezpieczenie przeciążeniowe w pełni hydraulicznym układzie kierowniczym przez zawory bezpieczeństwa, Ostatnie dostarczone ZT 303-D już miały większe opony 18.4-34 z tyłu i 16-20 z przodu.
ja mam zt300 bez "d" i silnik mam taki sam jak w 323 a tylne koła na 34"
Te 90 i 100 konne silniki różnią się tylko ustawieniem pompy ..
Ja mam 304 rozni sie tylko miską olejowa filtrem powietrza i bogatsza hydraulika od 303
a 304 to nie były przypadkiem do transportu? A jaki filtr powietrza i co w hydraulice więcej?
Tak to byla wersja transportowa filtr mniejszy 8 sekcji i tyleż przylaczy 4 x4 tez i osprzet do tura wlaśnie w Niemczech pracowal w kołchozie w transporcie
Ja mam 304 rozni sie tylko miską olejowa filtrem powietrza i bogatsza hydraulika od 303
A mógłbyś traktor wrzucić zdjęcie tej miski olejowej i filtra powietrza?
PiotrK, wedlug zyczenia miska plus filtr. zt304.
Zwykły mokry filtr też taki mam aczkolwiek założony od 303. A miska.....
no inna mógłbyś dać jeszcze taką fotkę na której widać więcej....
Ja w swoim 300 tez mam taki filtr i w dwoch poprednich jeden 300 i drugi 303 tez taki mialem. A taką miskę to tez w jednej 300 mialem.
no a u mnie w 516 to jest suchy filtr a pod nim jest jeszcze mokry i takie dwa zestawy tam są
Dzięki Traktor za zdjęcie, ale muszę Cię lekko zmartwić, bo masz najstarszy typ miski olejowej jaki zakładano w tych traktorach. Stąd była ta moja prośba o jej zdjęcie, bo tego właśnie się spodziewałem. Jeżeli jest to tylko miska i jej osprzęt to jest O.K., ale jeżeli reszta silnika ma te same lata co ona, to niestety ale czasy swojej świetności ten silnik miał już z dobre kilkadziesiąt lat temu...
303 ma 90 konny silnik. 303D to ostatnia modernizacja serii 303. Posiada 100 konny silnik, Zabezpieczenie przeciążeniowe w pełni hydraulicznym układzie kierowniczym przez zawory bezpieczeństwa, Ostatnie dostarczone ZT 303-D już miały większe opony 18.4-34 z tyłu i 16-20 z przodu.
Cześć posiadam Fortschrita z 1986 jest to wersja ZT 303D. Oryginał z prowadzony z Niemiec, niby ma te 100 km na wiosnę po robię zdjęcia lepsze i wypowiecie się co i jak w nim jest innego od wersji starszej . A o to jedno z nich które mam :
Z daleka każda kobieta jest piękna... Dopiero z bliska widać wszystko co i jak Chyba jednak dopiero na wiosnę dowiesz się coś więcej
A ja myślałem, że "Każda Kobieta jest piękna tylko czasem wina brak ". A tak na poważnie to te 100 km mnie zadziwia . Tak dopiero na wiosnę bo w chwili obecnej to stoi w stodole i śni już o orkach .
Każda kobieta piękna jest z daleka, a z bliska to czasami właśnie potrzeba wina, żeby dostrzec to piękno... Bez obrazy dla kobiet oczywiście, bo to tylko takie męskie, głupie żarty
Oczywiście, że tylko żarty.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » dane 303 i 300
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo