161

Odp: dane 323

to może i w moim zmienili żeby był szybszy bo  chodził w transporcie...

162

W kombajnech silniki kręca 2200obr.
Ja sobie na ZT wyregulowal pompe na 2300obr., ale nie uzywam je, silnik wiele wyje i nie jest to optymalne.Jest to dobre tylko przy przyspieszenie z ładunkiem przy zmianę biegów z 3x2 na 3x3.

163

Dziś patrzyłem ile mój osiąga prędkość. Gaz do podłogi 30km/h gaz ręczny 31-32km/h

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

164

Co z tego, że po równym na pusto poleci nawet te 40/h, skoro z 15T na plecach jęczy przy każdej górze. Umówmy się - te maszyny swoją młodość już przeżyły, a teraz to trochę szacunku dla starszych, i pod górkę wolniej, a nie 4xIII i dym jak z kotłowni.. a motor gaśnie yikes

165

Z silnika nie smie iść dym, to jest pak wiele zły kierowca.
Silnik 4VD jest dobry dla ładunków do 10ton.
Nad 10ton juz jest dobry silnik 6VD, ktory chciałbym czasami dać do swojego Forscha.

166

Gaz w podłogę ? jakie wy macie drogi ?  wink no i wiadomo że wszystko z rozumem, lepiej wolniej a dojechać do celu niż gnać a później stanąć w połowie drogi ...

167

Scorpion wiesz Kawałek Nowego Asfaltu jest przez wioske  obok i można sprawdzać smile Ale jak jadę to nie szybko, tylko tak sprawdzałem smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

168

ja swoim jak jade po drodze z maszyną zawieszaną to tak 1000 obr. mu trzymam a jak z przyczepą to 1200 czasem 1400 a jak ma za ciężko to mu bieg redukuję bo po to są przecież biegi żeby dobrać najlepszy do aktualnych warunków jazdy wink

169

Jako że swojego  jeszcze  nie testowałem  to mu ciężką pokutę zadałem . Dwie przyczepy drzewa z lasu targał czasem pod takie  górki ... że 3-ką  miał ciężko   na  jednej prawie zgasł . Jak  dotarłem na miejsce rozładunku to straciłem  wspomaganie sprzęgła  i hamulce cię skończyły w traktorze   smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

170

ja swojego 323 z silnikiem ifa testowałem przez ostatnich 11 lat i mam porównanie z zetorem 10145 przy transporcie (po 2 przyczepy hl8 i po 20t superfosfat )z Gryfów Śl do Świdnicy (ładne górki) ,
forsz 3/lll niczym nie odbiegał od zetora 4/ll ta sama prędkość i ta sama moc tylko że  ja do domu przyjechałem o prawie pół godz wcześniej dzięki tej 444444444ce

171

jano tak z ciekawości  ...  po co aż tak daleko po nawóz jeździłeś ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

172

tam była fabryka (syperfosfat pylisty)

173

yhy znaczy już nie ma tongue

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

174

Wrzucam tu wykresy prędkości ZT 320/323 przy fabrycznym ustawieniu silnika na 100KM i 1800 obr/min.

http://imageshack.us/a/img442/5687/zt323prdkoci1.jpg

http://imageshack.us/a/img849/5103/zt323prdkoci2.jpg

http://imageshack.us/a/img20/3811/zt323prdkoci3.jpg

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

175

Wielkie dzięki Piotrze, teraz mogę sobie porównać prędkości 303 i 323 plusik dla ciebie wink

176

pytanie mam numery ''nadwozia'' to gdzie powinienem znależć w 323a dzięki

177

Znajdziesz na ramie w okolicy filtra oleju silnika.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

178

a czy w  323  323a  jest w tym samym miejscu

179

Raczej tak, no chyba, że jest gdzieś przebity smile

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

180

Jestem nowy na forum chciałem się przywitać na początku. Interesuje się kupnem takiego ciągnika. Najbardziej interesuje mnie prędkość max, ponieważ ciągniki pójdzie w transport. Według waszych danych czy też producenta jest to lekko ponad 30. Ale skąd te dane innych ludzi 40 i 45?? czy ktoś rozważał iż może  ciągnik występuje w różnych wersjach skrzyni. Np. nie wiem czy wiecie moi znajomi maja Ursusa 1014 i jeden z nich ma wersie zwana eksportową która między innymi posiada iny układ biegów na prawym drążku i jedzie właśnie 40 a na pełnym gazie 45. Części do przerobienia skrzyni występują w sprzedaży składają kilka zębatek i jest to kosz około 1500 zł plus robocizna. I nie jest to żaden mit zostało to sprawdzone w transporcie  i przy rozpędzaniu się widać znaczną różnicę w przełożeniu miedzy biegami